fbpx
Skip to main content

40 WEETJES OVER 50 JAAR GETROUWD IN 2021

Gouden huwelijk en getrouwd in 1971

klik hier voor update, gouden huwelijk in 2023
1971 het jaar van de opvallendste verkiezingsposter ooit, maar ook het jaar dat de man niet langer het hoofd is van het gezin….., Jacques Herb over Manuela zingt, de hotpants populair is, de PvdA de grootste partij, je voor een kleurentelevisie van 66 cm rond de 1800 gulden betaalt, Feijenoord landskampioen wordt (en de naam officieel verandert in Feyenoord) en Ard Schenk het WK-schaatsen wint. 1971 is ook het jaar dat een soldaat gevangenisstraf kreeg omdat hij weigert zijn haar te knippen, de eerste abortuskliniek wordt geopend en de autogordel verplicht wordt (tenminste….alleen voor auto’s die vanaf dat jaar op de markt kwamen).  
 
De populairste kleuren zijn in die jaren bruin, groen, maar bovenal oranje; bloempotten, de fonduepan, de broodtrommel, behang en servies, chips-schaaltjes, oranje was favoriet. Je huis was helemaal af met gehaakte gordijnen, macramé plantenhangers, rotanstoelen, een letterbak gevuld met prularia, stoere zitzakken, druipkaarsen in lege wijnflessen, een plafond van schrootjes en…… een zitkuil.  Nu noem je het misschien truttig maar in die tijd was het bovenal gezellig. Kreeg je visite dan serveerde je een glaasje sherry of rosé (altijd Matteus, dat was in die tijd zo’n beetje het enige merk rosé), prikkers met blokjes kaas en een zilveruitje of stukje gember, augurken gerold in een plakje boterhamworst, witte asperges (uit een glazen potje) omwikkeld met ham, gevulde eieren of pinda’s en chips. Een glaasje gevuld met sigaretten ontbrak niet op de salontafel.
 
Op het schoolplein waren kinderen druk met touwtje springen en elastieken. Rolschaatsen, tollen, vliegeren, stoepranden, skippyballen; buiten spelen deden kinderen elke dag en dat kon in die jaren ook veilig. Elke dag aardappelen, vlees, groenten was destijds heel gewoon en als toetje yoghurt, vla of, doe eens gek, vlaflip. 

Wat weet jij over huwelijksjaar 1971 en het gouden huwelijk?

Wij hebben de 40 leukste weetjes en feiten voor je op een rijtje gezet.
1. 122.000 huwelijken
50 jaar geleden, in 1971, stapten 122.395 stelletjes in het huwelijksbootje. Een flink aantal, alleen het jaar 1970 scoort hoger met bijna 124.000 huwelijken. Ter vergelijking in 2019 trouwden 63.6 duizend paren en sloten 21,9 duizend stellen een geregistreerd partnerschap. In coronajaar 2020 zal dat ongetwijfeld nog een stuk minder zijn geweest. 
2. 53.000 gouden huwelijken
Van de ruim 122.000 paren die elkaar in 1971 het jawoord gaven vieren dit jaar om en nabij de 53.000 paren hun gouden huwelijksfeest. 
3. ze waren jong
De gemiddelde leeftijd van de mannen die in 1971 trouwden was 26 jaar. De gemiddelde leeftijd van de vrouwen bijna 24 jaar. Nu ligt de leeftijd een stuk hoger. Voor mannen is dat gemiddeld 38 jaar en vrouwen 32 jaar. Overigens worden bij de gemiddelde leeftijden ook mannen en vrouwen die meer dan één keer trouwen meegerekend.
4. Verliefd, verloofd, getrouwd
Verliefd, Verkering, Verloofd, Getrouwd. Dat was in 1971 voor de meesten nog de volgorde. Hoewel ook in die tijd al werd samengewoond (‘hokken’ werd dat genoemd) trouwde het merendeel nog ‘uit huis’ en ging pas na het huwelijk samenwonen.
5. huwelijksreis
Tegenwoordig gaat 82% van de bruidsparen op huwelijksreis (behalve natuurlijk in 2020…). Wij durven te weden dat dat er in 1971 stukken minder waren. Cijfers konden we helaas niet vinden, maar aangezien samenwonen nog niet echt gebruikelijk was, was samen zijn in je eigen huis best al heel bijzonder. Ooit gehoord van Wittebroodsweken? Het is een periode van zes weken na het huwelijk waarin het bruidspaar niet mag worden gestoord door visite en vertegenwoordigers van bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappijen. Ja, ja officiële omschrijving op Wikipedia. Die Wittebroodsweken waren eigenlijk een soort huwelijksreis 😊.
6. Trouwen dan werd je huisvrouw
Ging je als vrouw in die tijd trouwen dan stopte je bijna altijd met werken en werd je huisvrouw. Stopte je niet meteen dan toch zeker als er kinderen kwamen. In 1971 had slechts 15.6 %  van de getrouwde vrouwen een baan. In de loop van de jaren ’70 veranderde dat langzamerhand door de emancipatie en de minder aanwezige rol van de kerk.
7. Bloem gouden huwelijksjubileum
Wist je dat er voor elke huwelijksjubileum een bloem is? Voor 40 jaar getrouwd is dat bijvoorbeeld de gladiool. Bij een gouden zijn er zelfs twee bloemen; gele rozen en viooltjes. Gele rozen symboliseren het innerlijk licht en de schoonheid van een lang en goed huwelijk. De viooltjes symboliseren trouw, bescheidenheid en deugd. De twee bloemen samen staan voor nederigheid en toewijding en volharding. De roos en het viooltje, twee bloemen voor twee mensen die samen zijn gekomen, elkaar aanvullen, ondersteunen en al 50 jaar samen zijn.
8. Goud
50 Jaar getrouwd is Goud. De gouden kleur kun je gebruiken voor decoraties, kleding en cadeaus. De kleuren van al die huwelijksjaren hebben echter ook een betekenis. Goud is de kleur van de zon. Goud staat voor prestatie, vitaliteit, stijl, vooruitgang, macht, kwaliteit en triomf. Het is een kleur van rijkdom en weelde.
9. 50 jaar dat is
50 jaar getrouwd in maanden, weken, dagen, uren en minuten:
5 DECENNIA
600 MAANDEN
2.609 WEKEN
18.262 DAGEN
438.291 UREN
26.297.438 MINUTEN
1.577.846.300 SECONDEN!
10. Het belangrijkste societyhuwelijk van 1971
Rolling Stone zanger Mick Jagger trouwde in 1971 met Bianca Pérez-Mora Macias in de kapel van St. Anne in Saint-Tropez, Zuid-Frankrijk. Het huwelijk hield geen 50 jaar stand, Mick en Bianca gingen in 1978 weer uit elkaar.
11. Scheiden werd vanaf 1971 makkelijker
In oktober 1971 werd de echtscheidingswet in Nederland gemoderniseerd. Echtparen die wilden scheiden konden vanaf die tijd ‘duurzame ontwrichting’ aangeven als reden om het huwelijk te beëindigen. Tot die tijd was scheiden vrijwel onmogelijk. Wilde je scheiden dan kon dat alleen als één van de partners om juridische redenen zei dat hij of zij overspel pleegde... Het werd in de volksmond ook wel ‘de grote leugen’ genoemd. De nieuwe wet voorzag in een grote behoefte: het aantal scheidingen liep snel op. Waren er in 1965 nog 6.000 scheidingen, in 1972 was dat meer dan verdubbeld naar 15.000 per jaar, in 1980 26.000, sinds de jaren negentig van de vorige eeuw ongeveer 35.000 per jaar en tegewoordig schommelt het jaarlijks rond de 30.000.
12. de koe in de wei
We noemden het al eerder, de PSP verkiezingsposter zorgde voor veel ophef in Nederland én in het buitenland. Je kent de poster vast wel; een naakte vrouw en een koe in de wei, voorzien van de titel ‘PSP ontwapenend’. Dit affiche is misschien wel hét beeld van de jaren ’70 van de vorige eeuw. In 2017 werd het gekozen tot het beste affiche van de afgelopen 90 jaar. PSP won er destijds overigens geen extra zetels door, ze daalden zelfs van 4 zetels in 1967 naar 2 zetels in 1971.
13. NEDERLAND WAS JONG
In 1971 woonden er in Nederland iets meer dan 13 miljoen mensen. De samenstelling van de bevolking was echter wel totaal anders dan nu. Bijna 45 procent van de mensen was jonger dan 25 jaar, bijna de helft. In 2020 is dit percentage gedaald naar 28 procent van de bevolking jonger dan 28. Als je in absolute aantallen kijkt gingen er in die jaren 1,9 miljoen kinderen naar de basisschool, op dit moment zijn dat er minder dan 1,5 miljoen (terwijl onze bevolking wel gegroeid is met 4,5 miljoen mensen),
14. DE VOORZICHTIGE VOORTEKENEN VAN INTERNET
Software-ontwikkelaar Ray Tomlinson verzond al in 1971 het allereerste email-bericht. Pas 24 jaar later werd het verzenden van mailtjes echt populair. Ray was ook degene die het @-teken introduceerde voor de mailadressen.
15. DE FLOPPY-DISKETTE
Als vijftiger heb je er vast wel eens eentje in handen gehad en ook gebruikt, de welbekende zachte floppy. De floppy, ontwikkeld door IBM, had een opslagcapaciteit van 80 KB. De floppy’s waren tot eind jaren ’90 in gebruik.
16. REKENEN OP EEN MACHIENTJE
Meer technologische ontwikkelingen vonden plaats dat jaar. Geïntroduceerd werd ‘Handy’, de allereerste zakrekenmachine.
17. MOMACDONALDS KT NAAR EUROPA EN KIEST NEDERLAND
Fast Food kenden we al 50 jaar geleden. Kroketten uit de muur, een puntzak met friet en een klodder mayo en niet te vergeten sinds 1963 Wimpy! Bij Wimpy (met de rode lederen banken) werd je nog bediend en werden de tafels voor je afgeruimd. In 1971 kwam McDonalds naar Nederland. De allereerste vestiging werd geopend in Zaandam. De vestiging in Zaandam was overigens ook de allereerste vestiging in Europa. Behalve hamburgers kon je in de tijd ook appelmoes, de McKroket, Kip Superbout of erwtensoep bestellen. Volgens de website van McDonalds werden toen de aardappelen voor de Franse Frietjes nog met de hand geschild. 
18. TAKE-AWAY COFFEE
De allereerste Starbucks opent haar deuren in Seattle, Washington. De allereerste coffee to go! Nederland ‘moet’ nog 37 jaar wachten op Starbucks. Op 25 juni 2007 is het zover. Starbucks opent haar eerste vestiging in Nederland op….Schiphol.
19. GREENPEACE
50 jaar geleden werd in Canada Greenpeace opgericht. Aanleiding was de geplande Amerikaanse atoomproeven bij het eiland Amchitka voor de kust van Alaska.
20. Artsen zonder Grenzen
Op 21 december 1971 wordt in Frankrijk Médecins Sans Frontières (MSF) in Nederland Artsen zonder Grenzen opgericht. Artsen zonder Grenzen vindt dat álle slachtoffers van oorlogen medische zorg moeten krijgen, desnoods tegen de wil van de regering in. Het Rode Kruis helpt ook, maar alleen met toestemming van een de regering van een land.  Het uitgangspunt van de nieuwe hulporganisatie is: Het recht op medische hulp, waar ook ter wereld, voor ieder mens, ongeacht ras, geloof of overtuiging.
21. DISNEY
In Florida opent Disney World de poorten van Disneypark the Magic Kingdom.
22. Beleef de dag van je leven in de Flevohof
Geen Disneypark voor Nederland maar wel attractiepark de Flevohof, dat op 21 mei om 6.49 uur! werd geopend door prinses Beatrix. De Flevohof was een educatief park waar je alles kon leren over landbouw en veeteelt. Je kon er als kind kaas maken, pannenboeken bakken maar ook potten bakken of posters maken. Er waren oldtimers, kassen, vogel- en natuurtuinen maar ook een indianendorp. Tegenwoordig bevindt pretpark Walibi zich op deze locatie.
23. JUTPHAAS EN VREESWIJK
Ooit van gehoord? Deze twee gemeenten werden samengevoegd tot de nieuwe gemeente Nieuwegein.
24. NASDAQ
De start van de Nasdaq, de eerste elektronische beurs. Op de Nasdaq worden vooral aandelen van ICT- en biotechnologiebedrijven verhandeld.
25. OVERLEDEN OP 27-JARIGE LEEFTIJD
Op 3 juli overlijdt in Parijs de leadzanger van the Doors, Jim Morrison op 27-jarige leeftijd. De zanger wordt dood gevonden in de badkuip van zijn hotelkamer. Het jaar daarvoor waren twee andere wereldbekende artiesten 27-jarige leeftijd overleden, Janis Joplin en Jimi Hendrikx overleden. Zoek je op google, dat vind je verhalen over drugs, voornamen die met een J beginnen en de ’27 club’. 
26. MAN NIET LANGER HOOFD VAN HET GEZIN
‘De man is het hoofd van de echtvereniging’ werd (pas) in 1971 uit het wetboek geschrapt. Dit betekende dat man en vrouw in het huwelijk vanaf dat jaar pas gelijkwaardige rechten hadden.
27. GEBOREN IN 1971
50 Jaar geleden werden geboren: Mary J. Blige, Wendy van Dijk, Sylvana Simons, Chris Zegers, Sanne Wallis de Vries, Jari Litmanen, Paulien Huizinga, Plien van Bennekom, Aron van Grunberg, Ewan McGregor, Shannen Doherty, Anniko van Santen, Edwin Evers, koningin Máxima, Mark Walhberg, Reinout Oerlemans, Bastiaan Ragas, Missy Elliott, Marlayne Sahupala, Tupac Shakur, Rob Geus, Justin Theroux, Pete Sampras, Stella McCartney, Annamarie Thomas, Lance Armstrong, Quinty Trustfull, Snoop Dogg, Winona Ryder, Sandra Schuurhof, Christina Applegate, Gerard van der Velde, Elon Musk, Justin Trudeau, Richard Krajicek, Kasper van Kooten, Jada Pinkett Smith, Ricky Martin, Sandra Oh, Kid Rock, Denise Richards en Anita Doth.
28. POPULAIRSTE BABYNAMEN
De top 5 van meisjesnamen werd dat jaar aangevoerd door Maria, gevolgd door Johanna, Sandra, Esther en Monique.
De top 5 namen voren de jongen waren in die tijd Johannes, Jan, Marco, Marcel en Jeroen.
29. JEUGDBOEKEN GESCHREVEN IN 1971
Twee nu nog steeds populaire kinderboeken werden alweer 50 jaar geleden geschreven. Je kent ongetwijfeld de Koning van Katoren van Jan Terlouw en Puk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt.
31. APOLLO 14
De Apollo 14 missie naar de maan werd gelanceerd op 31 januari. Dit was de derde succesvolle bemande missie naar de Maan. Alan Shepard, de commandant van de missie, werd de vijfde persoon die op de Maan wandelde én de eerste die probeerde te golfen (hij had 2 golfballen meegenomen). De bemanning van de Apollo keerde op 9 februari, na 9 dagen, terug op aarde en bracht mee meer dan 90 pond aan maanstenen en monsters mee om te onderzoeken.
31. STOEPRANDEN IN EEN STRAAT ZONDER AUTO’S
In 1971 reden er in Nederland 2.426.000 auto’s rond. Per 1000 inwoners waren er ongeveer 167 auto’s, iets meer dan 15%. Stoepranden of rolschaatsen op straat, het kon gewoon, zeker in de kleinere plaatsen. Het aantal auto’s is de afgelopen 50 jaar flink gegroeid. In 2019 reden er in Nederland 8.531.000 auto’s. Op elke twee inwoners 1 auto!
32. BABYBOOMERS EN DE PATATGENERATIE
Trouwde je in 1971 dan was je vaak geboren na de tweede wereldoorlog. Je hoort bij de generatie van de babyboomers. Deze generatie wordt ook wel de protestgeneratie genoemd. De babyboomers werden groot in een tijd dat het steeds beter ging met Nederland. Het was een generatie die zich afzette tegen de traditionele waarden en normen van hun ouders. Ze groeiden op in de jaren ’60 van de vorige eeuw, het decennium van Flower Power, seksuele vrijheid, de opkomst van progressieve partijen als SP, dienstweigeraars, protesten, ontzuiling, ontkerkelijking en zelfontplooiing. Het was een generatie die zich in de jaren ’60 en ’70 inzette voor een betere wereld en ervan uitging dat dat ook zou lukken. Het waren best roerige en spannende jaren. Het is ook een tijd die bij velen nog steeds tot de verbeelding spreekt. Deze generatie is actiever en gezonder dan alle voorgaande generaties en ze hebben meer geld te besteden. Het is ook de generatie die als eerste te maken kreeg met het verhogen van de pensioenleeftijd. 
 
De babyboomers kregen veelal kinderen tussen 1970 en 1985, ook wel de patatgeneratie of de pragmatische generatie genoemd. De babyboomer als ouder was vaak minder streng dan de vorige generatie. De kinderen van de pragmatische generatie kregen daardoor meer vrijheid en ruimte. Kerken werden in deze tijd minder belangrijk dan vroeger. Kinderen van deze generatie hadden meer keuzemogelijkheden dan hun voorgangers, ze vinden werken belangrijk, maar minder belangrijk dan zelfontplooiing en geluk. Je leven lang bij dezelfde werkgever zag deze generatie niet zitten, ze zijn niet voor niets de ‘uitvinders’ van het jobhoppen. De pragmatische generatie groeide op zonder mobiele telefoons, euro’s, pinautomaten en nam op vakantie nog eurocheques mee om in te wisselen voor de lokale munt. In hun kindertijd waren er geen computers, maar dat veranderde met de komst van de computers in de jaren ’80. 
33. MANUELA
Jacques Herb had met het nummer Manuela de allergrootste hit dat jaar. Er staan meer Nederlandse nummers in de top 10 van dat jaar, ‘waarheen, waarvoor’ van Mieke Telkamp en ‘zou het erg zijn lieve opa’ van Mieke en vader Abraham. Ramses Shaffy eindigde dat jaar op nummer 21, maar zijn nummer ‘zing, vecht, huil, bid, werk en bewonder’ wordt nog steeds gedraaid. Les Poppy’s waren razend populair met ‘non, non, rien n’a changé’, ‘Du’ van Peter Maffay en ‘Soley, Soley’ van Middle of the Road. Andere nummers uit die tijd die je vast wel kent: ‘brown sugar’ van the Rolling Stones, ‘proud Mary’ van Ike & Tina Tuner, ‘nothing rhymed’ van Gilbert O’ Sullivan, ‘imagine’ van John Lennon en natuurlijk ‘riders on the storm’ van the Doors.
 
Bekende Nederlandse artiesten aan het begin van de jaren ‘70 waren, naast de al eerder genoemde namen, de Zangeres zonder Naam, de Cats, Sandy Coast, Mouth & MacNeal, gebroeders Brouwers, het accordeon-duo de Kermisklanten, Ekseption, Sandra & Andres, Saskia en Serge (deden dat jaar voor Nederland mee aan het songfestival), Oscar Harris, Patricia Paay, Golden Earring, Corry en de Rekels, George Baker Selection en Earth & Fire.
34. de kleine waarheid
Televisie stond eigenlijk in die jaren nog in de kinderschoenen. De kleurentelevisie was er sinds een jaar of vier, maar heel veel mensen hadden nog een zwart-wit tv. Reclame op tv, dat kenden Nederlanders nog maar een jaar. Er waren destijds slechts twee kanalen, Nederland 1 en Nederland 2. Nederland 3 volgde pas in 1988. Het leuke daarvan is wel dat kinderen, jongeren en ouderen veelal dezelfde programma’s bekeken en daardoor dezelfde herinneringen hebben. Populaire programma’s destijds waren ‘vlieg er eens uit’ (later te land, ter zee en in de lucht), Eén van de Acht met Mies Bouwman, de Berend Boudewijn Kwis, Voor de Vuist weg, Twee voor Twaalf, de Kleine Waarheid (in 1971 winnaar van de gouden Televizier Ring) en op Losse Groeven. Kinderen keken massaal naar de Fabeltjeskrant, Oebele, Pipo de Clown, Stuif es In met Ria Bremer en Swiebertje.
35. EN DE OSCAR GAAT NAAR….
Oscars zijn er dat jaar voor Patton (beste film), Franklin J. Schaffner (beste regisseur Patton), George C. Scott (beste acteur voor zijn rol in Patton) en actrice Glenda Jackson voor haar rol in Women in Love.
 
Andere populaire films in de bios waren Dirty Harry met Clint Eastwood, the French connection met Gene Hackman, Diamonds are forever met Sean Connery, Klute met Jane Fonda. Nederlandse films van dat jaar waren Blue Movie met Hugo Metsers en Carrie Tefsen en Wat zien ik met Piet Römer en Ronnie Bierman.
36. WAT VERDIENDE ‘JAN MODAAL’
Het bruto jaarinkomen voor Jan Modaal is destijds € 6.500,00. Per maand was dat € 361,11 netto (omgerekend naar Euro's geen guldens). 50 jaar later ligt het jaarinkomen 5 tot 6 keer hoger op € 36.500,00.
37. Sportieve prestaties
In het Londense Wembley Stadion wint Ajax de Europacup I door het Griekse Panathinaikos met 2-0 te verslaan. Landskampioen voetbal wordt Feijenoord.
 
Het WK allround schaatsen voor mannen wordt gewonnen door Ard Schenk. Bij de dames eindigt Stien Kaiser op de tweede plaats.
 
De winnaar van de Tour de France is de Belg Eddy Merckx op de tweede plek volgt de Nederlander Joop Zoetemelk.
 
Gijs van Lennep wint als eerste Nederlander de 24 uur van Le Mans. 
38. Vrouwenvoetbal wordt officieel
Vanaf 1971 maakte vrouwenvoetbal officieel deel uit van de KNVB. In 1971 waren er ongeveer 5.500 actieve vrouwelijke voetballers. Dat zijn er nu meer dan 160.000!
39. DE MOOISTE 8 QUOTES OVER het geheim van een succesvol huwelijk
Het geheim van het huwelijk ligt in het fluiten op tijdstippen dat daar hoegenaamd geen aanleiding toe bestaat.
Simon Carmiggelt
 
Een succesvol huwelijk is alleen mogelijk als je vele malen verliefd wordt, altijd op dezelfde persoon.
A successful marriage requires falling in love many times, always with the same person.
Mignon McLaughlin 
 
Het huwelijk is geen zelfstandig naamwoord; het is een werkwoord. Het is niet iets wat je krijgt. Het is iets wat je doet. Het is de manier waarop je elke dag van je partner houdt.
Marriage is not a noun; it's a verb. It isn't something you get. It's something you do. It's the way you love your partner every day.
Barbara De Angelis
 
Liefde heeft niets te maken met wat je verwacht te krijgen - alleen met wat je verwacht te geven - en dat is alles.
Love has nothing to do with what you are expecting to get–only with what you are expecting to give–which is everything.
Katharine Hepburn, Me: Stories of My Life
 
De beste vriend zal waarschijnlijk de beste echtgenote krijgen, omdat een goed huwelijk op het talent voor vriendschap berust.
Der beste Freund wird wahrscheinlich die beste Gattin bekommen, weil die gute Ehe auf dem Talent zur Freundschaft beruht.
Friedrich Nietzsche
 
Je houdt niet van iemand omdat hij of zij perfect is; je houdt van hem of haar ondanks het feit dat hij of zij dat niet is.
You don’t love someone because they’re perfect; you love them in spite of the fact that they’re not.
Jodi Picoult
 
We zijn allemaal een beetje raar. En het leven is een beetje raar. En als we iemand vinden wiens eigenaardigheid past bij de onze, dan sluiten we ons bij hen aan en vallen we in een wederzijds bevredigende vreemdheid - en noemen we het liefde - ware liefde.
We’re all a little weird. And life is a little weird. And when we find someone whose weirdness is compatible with ours, we join up with them and fall into mutually satisfying weirdness–and call it love–true love.
Robert Fulghum, True Love
 
Een goed huwelijk is niet wanneer het 'perfecte paar' bij elkaar komt. Het is wanneer een onvolmaakt echtpaar leert te genieten van hun verschillen.
A great marriage is not when the ‘perfect couple’ comes together. It is when an imperfect couple learns to enjoy their differences.
Dave Meurer
40. HET ALLERMOOISTE CADEAU VOOR EEN gouden huwelijk? DAT HEBBEN WIJ!
Zijn je ouders of je oma en opa binnenkort 50 jaar getrouwd? Best lastig om een echt mooi cadeau te vinden. Oma's en opa's hebben vaak niet zo heel veel wensen. Samen leuke dingen doen, herinneringen ophalen, herinneringen creëren dat vinden ze stukken belangrijker. En gelijk hebben ze. Wat ze daarom zeker een heel fijn cadeau zullen vinden is een vriendenboek met daarin al hun dierbaren; de kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden en buren. Een cadeau waar de aandacht, liefde en vriendschap van en voor het gouden bruidspaar vanaf spat. Een vriendenboek is een cadeau waar het bruidspaar intens zal genieten. Een boek dat ze heel vaak doorbladeren en met trots zullen laten zien aan familie, vrienden en buren.

voorbeelden ingevulde vriendenpagina's gouden huwelijksvriendenboek

gouden huwelijk 50 jaar getrouwd cadeau vriendenboek vriendenboekje

gouden huwelijk 50 jaar getrouwd cadeau vriendenboekje vriendenboek

 

gouden huwelijk

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media