fbpx
Skip to main content

GEEL EN GRIJS ZIJN DE KLEUREN VAN 2021

Pantone kiest voor sprankelend geel en betrouwbaar grijs

Elk jaar kiest kleureninstituut Pantone de kleur(en) voor het daaropvolgende jaar. Het bedrijf Pantone klinkt je misschien niet heel bekend in de oren, maar ze bestaan al sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw. Pantone publiceert kleurencodes, dat zijn vaste afspraken voor kleuren zodat bijvoorbeeld drukkers, ontwerpers, verfmakers en stoffenleveranciers precies weten om welke kleur het gaat. Wat de één blauw noemt, noemt de ander lichtblauw of wie weet aquablauw, maar zodra een kleur een code heeft is het voor alle partijen duidelijk. Pantone heeft ervoor gezorgd dat kleuren gestandaardiseerd zijn.

Pantone wordt gezien als dé autoriteit, maar ook als trendsetter op het gebied van kleuren. Sinds het jaar 2000 maken ze jaarlijks begin december de kleur van het komende jaar bekend. Dat is niet zomaar een willekeurige kleur, daar wordt zorgvuldig over nagedacht en onderzoek naar gedaan. De kleurenexperts van Pantone kijken daarbij bijvoorbeeld naar modetrends, cultuur, sportevenementen, de entertainmentindustrie, hippe reisbestemmingen, nieuwe technologieën, nieuwe materialen, de sociale media, maar ook naar sociale en economische ontwikkelingen die plaatsvinden in de wereld. De kleur die zij uiteindelijk kiezen is belangrijk, daar wordt naar gekeken door bijvoorbeeld mode- en interieurontwerpers, marketing- en reclamebureaus, designers en eigenlijk iedereen die met kleur werkt.

Kleuren van optimisme en hoop

Dit jaar koos Pantone voor twee kleuren. Een heldergele kleur met de naam Illuminating en een klassieke grijze kleur met de naam Ultimate Gray. Het gele Illuminating is een heldere, zonnige, warme en vrolijke kleur, een kleur die sprankelt van levendigheid, een kleur die verwarmt. Ultimate Gray is de kleur van kiezelstenen op het strand, het is een solide, rustige en betrouwbare kleur. Een kleur die staat voor kalmte, standvastigheid en veerkracht. Beide kleuren samen weerspiegelen optimisme en betrouwbaarheid en stralen hoop uit voor een betere toekomst. En is dat niet iets dat we allemaal in deze tijd kunnen gebruiken?

Verwerk de kleuren van 2021 in je vriendenboek

Wil jij de nieuwe kleuren Illuminating en Ultimate Gray verwerken in je vriendenboek? Dat kan, je kunt bij ons nl. ook kiezen voor een effen kleur voor je vriendenboek. Je hoeft niet te kiezen voor één kleur voor het hele boek, je kunt de omslag van je vriendenboek een ander kleurtje geven dan de vriendenpagina’s een ook voor de fotobladen kun je kiezen welke kleur je mooi vindt als achtergrond. Kies bijvoorbeeld voor een sprankelend gele omslag met een titel in Ultimate Gray, gele fotobladen en grijze vriendenpagina’s. Ook voor de teksten kun je een kleurtje kiezen. Vind jij geel mooi als letterkleur dan kan dat.

Zo kies je een effen kleur voor je vriendenboek

  1. Klik op thema, omslag of fotobladen (je kunt voor elk onderdeel een andere kleur kiezen).
  2. Klik vervolgens op de optie ‘achtergrond in 1 kleur’.
  3. Klik naast het zwarte blokje achtergrondkleur en je komt bij onze kleurentool.
  4. Kies vervolgens één van de kleuren die je mooi vindt of voer een kleurcode in naast de #. De kleurcode voor Illuminating is f5df4d en voor Ultimate Gray 939597

kleurcode vriendenboek inhoud omslag vriendenpagina fotoblad

Voorbeelden vriendenpagina’s in kleur Illuminating en Ultimate Gray

Onderstaand twee voorbeelden van ingevulde vriendenpagina's. De kleuren Illuminating en Ultimate Gray zijn ook gebruikt voor de letterkleuren.

vriendenboek kleur pantone geel illuminating

vriendenboek kleur pantone grijs ultimate grey

tips, kleuren

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media