fbpx
Skip to main content

DEZE KLEUR PAST BIJ JOUW GEBOORTEMAAND

Welke kleur hoort bij de maand waarin jij bent geboren?

Geen astrologie maar Colorstrology. Heb jij er ooit van gehoord, colorstrology oftewel kleurenstrologie? Het is een mix van astrologie, numerologie en de kennis van kleuren. Kleurenstrologie is ontwikkeld door Michele Bernhardt. Zij werkt met 366 verjaardagskleuren en 12 maandkleuren. Jouw persoonlijke verjaardagskleur, maar ook je maandkleur zegt meer over wie je bent en hoe je je gedraagt.

Voorbeelden verjaardagskleur

Ben jij bijvoorbeeld geboren op 29 januari (net als Oprah Winfrey) dan is jouw kleur Lila (keepsake lilac); deze kleur staat voor ambitieus maar ook voor teder. Met deze kleur ben je geboren om een verschil te maken in de wereld of het leven van anderen .... en is het niet ongewoon dat je graag voor een groot publiek staan. Mensen geboren op 11 mei (zoals bijvoorbeeld Salvador Dali) delen de kleur ‘Groene Thee’. Deze mensen hebben een levendige verbeelding en kunnen nieuwe ideeën en concepten gemakkelijker zien dan anderen. Lijkt aardig te kloppen als je naar de bekende voorbeelden kijkt, toch?

Kleur als hulpmiddel

Je verjaardags- en maandkleur zeggen iets over je persoonlijkheid. Deze kleuren kun je echter ook gebruiken als je wat extra hulp kunt gebruiken in je dagelijkse leven. Heb je bijvoorbeeld wat meer doorzettingsvermogen nodig? Dan is karamel (maand januari) de kleur die helpt bij het realiseren van je ambities. Je geeft in zo'n geval bijvoorbeeld een muur in je huis een karamel tintje, kiest kleding uit in deze kleur, je denkt aan karamel als je mediteert of je eet voedsel met deze kleur (met karamel niet zo lastig ?).

12 maanden = 12 geboortekleuren

kleuren voor de maanden januari februari maart

Januari – Karamel

Praktisch – Vastberaden - Bouwer

De kleur Karamel staat voor logisch denken, vastberadenheid en vastbeslotenheid. Mensen geboren in januari zijn vaak praktisch en nuchter. De kleur karamel zorg ervoor dat we ons stabiel en verantwoordelijk voelen. Heb je ambities? Omring je dan met de kleur karamel. Karamel geeft je de nodige discipline en het doorzettingsvermogen om je ambities waar te maken.

Februari – Zuiver Lila

Opbeurend – Progressief - Vrij

De kleur lila staat voor inspirerend en fantasierijk. Lila stimuleert vriendelijkheid en menselijkheid. Lila zorgt ervoor dat we mensen beter begrijpen en geeft je het gevoel dat de mensen in je omgeving voelen als familie. Mensen met deze kleur hebben meestal goede relaties met vrienden en familie. Zit je emotioneel vast dan is Zuiver Lila de kleur voor  jou.

Maart – Aqua Blauw

Intuïtief – Subtiel - Empathisch

Mensen geboren in de maand maart zijn meestal dromerig, empathisch en intuïtief. Aqua stimuleert je vertrouwen en helderheid en helpt bij het navigeren tussen de bewuste en onbewuste werelden. Omring jezelf met Aqua Blauw en je doorziet de wereld van ‘de schone schijn’ veel beter. Aqua Blauw kan ook je vertrouwen en fysieke kwaliteiten vergroten.

kleuren april mei juni

April – Cayenne Rood

Vurig – Energiek - Moedig

Mensen geboren in de maand april zijn gepassioneerd, fel, krachtig, energiek en moedig. Ga je aan iets nieuws beginnen? Draag dan cayenne rood of verf je kantoor in deze kleur.

Mei – Klavergroen

helend - vernieuwend - welvarend

Ben je geboren in mei, dan sta je open voor nieuwe ervaringen en ga je graag op pad. Maar hoever je ook reist een rustgevend thuis is ook voor de ‘meimensen’ belangrijk. Klavergroen staat voor stabiliteit en groei. Wil je je vredig voelen, gebruik dan de kleur klavergroen.

Juni – Espen Goud

Stralend – Intellectueel Stimulerend - opbeurend

Deze stimulerende kleur zit vol met energie en licht. Espen Goud zorgt voor een beter humeur en brengt zon in je leven. Deze kleur stimuleert het brein, verhoogt je intelligentie en vergroot je mentale weerbaarheid. Heb je een intellectuele of geestelijke oppepper nodig? Zorg voor wat extra Espen Goud in je leven.

kleuren voor de maanden juli augustus september

Juli – Koraal Roze

Kalmerend – Gevoelig – Zorgzaam

Koraal Roze is de inspiratiebron voor liefde en gevoeligheid. De zilveren toon die in Koraal Roze zit onderstreept de waarde van verandering, reflectie en gevoeligheid. De roze kleur staat voor liefde en tederheid. Heb je meer liefde nodig in je leven? Dan is Koraal Roze de kleur die je nodig hebt.

Augustus – Zonnig Oranje

Koninklijk – Inspirerend – Krachtig

Zonnig Oranje is een kleur die staat voor groots en vorstelijk. Het is een kleur die resoneert met kracht en grootsheid. Een kleur die staat voor spirituele en materiële rijkdom. Deze warme kleur verjaagt de duisternis. Een kleur om te gebruiken als je extra bescherming nodig hebt.

September – Baja Blauw

Goddelijk – Scherpzinnig - Artistiek

Baja Blauw is een goddelijke en verleidelijke kleur die staat voor schoonheid, zuiverheid en wijsheid. Deze kleur zorgt voor een bredere blik, meer wijsheid maar ook voor minder spanning en meer rust. Ben jij te druk op je werk? Omring je met Baja Blauw.

kleuren oktober november december

Oktober – Hemelsblauw

Vredelievend – stabiel – in balans

Het rustige en kalmerende hemelsblauw staat voor schoonheid en evenwicht. Deze kleur belichaamt de essentie van vrede en sereniteit en inspireert ons om sterk te zijn en doortastend op te treden. Het hemelblauwe oktober is de ideale maand om je lichaam een oppepper te geven en je omgeving mooier te maken. Verbouwen, gezond eten en drinken en regelmatig sporten dus!

November – Bordeaux Rood

Intens – Gepassioneerd – Transformerend (veranderend)

Bordeaux Rood zorgt voor diepgang, kracht en liefde. Mensen geboren in november kijken verder dan de buitenkant, ze zien wat er leeft in de harten van de mensen. Bordeaux Rood zorgt ervoor dat je geïnspireerd blijft terwijl je aan je dromen werkt.

December – Pagode Blauw / Turkoois

Wijsheid – Waarheid – Visie

Pagode Blauw is een diepzinnige en meditatieve kleur die staat voor wijsheid, waarheid en optimisme. Draag je Pagode Blauw dan straal je visie en vertrouwen uit. Het is dan ook een goede kleur om te dragen als je op reis gaat of als je iets moet onderzoeken. Pagode Blauw zorgt ook voor meer tolerantie en begrip. Ga je in gesprek met mensen die er een andere mening op na houden? Draag Turkoois.

Wil je meer lezen over kleurenstrologie of het exacte kleurenpalet van jouw maand zien? Klik dan hier.

meer weten over geboortestenen of geboortebloemen?

Vond je deze blog leuk? Lees dan ook onze blogs over geboortebloemen en geboortestenen. Ook leuk, in deze blog is alle informatie over geboortebloem, geboortesteen en geboortekleur per maand op een rijtje gezet en ook nog eens verwerkt in een mooi fotocollage, 12 geboortemaanden 12 collages.

Vriendenboek het allermooiste cadeau

Voor alle speciale momenten in het leven hebben wij vriendenboeken. Een vriendenboek is een heerlijk feel good cadeau, altijd een schot in de roos en echt het aller- allermooiste en liefste cadeau. Geef je het cadeau gezamenlijk dan betaal je ongeveer 2 a 3 Euro per persoon (afhankelijk van formaat vriendenboek en aantal vrienden) Blader door één van onze voorbeeldboeken en je begrijpt meteen waarom onze klanten zo enthousiast zijn.

VOORBEELD VRIENDENPAGINA vriendenboek

21 jaar verjaardag cadeau vriendenboek vriendenboekje

blader door een vriendenboek voor babyshower

verjaardag, babyshower

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media