fbpx
Skip to main content

ALLE INFORMATIE OVER JE GEBOORTEMAAND

Geboortebloem, geboortesteen en geboortekleur

De afgelopen maanden hebben we geschreven over geboortebloemen, geboortestenen en de kleur van je geboortemaand. Blogs die heel veel zijn gelezen. We vinden het blijkbaar toch allemaal best leuk om daarover wat meer te weten. Het leek ons daarom handig om alle informatie over je geboortebloem, geboortesteen en de kleur van je geboortemaand te combineren in één blog. Maar dat niet alleen. We hebben van elke maand een prachtig fotocollage gemaakt. Een fotocollage dat je kunt gebruiken in een vriendenboek voor een verjaardag, huwelijk, jubileum of misschien een vriendenboek voor een pensioen

januari

geboortebloemen anjer en sneeuwklokje

Januari begint gelijk goed. Januari heeft n. niet één bloem, maar twee: de Anjer en het Sneeuwklokje. De Anjer staat symbool voor liefde en fascinatie. De Anjer is er in verschillende kleuren en al die kleuren hebben een andere betekenis. Een roze Anjer betekent genegenheid en met een rode Anjer zeg je: 'Ik hou van jou'. Sneeuwklokjes waren vroeger niet echt populair, zeker niet om cadeau te geven.  De mooie Sneeuwklokjes werden gezien als ‘bad luck’ omdat deze bloemetjes meestal op begraafplaatsen leken te groeien. Tegenwoordig worden Sneeuwklokjes echter gezien als een teken van hoop en schoonheid.

geboortesteen granaat

Granaat is een steen met een warme gloed. Rood is voor granaat de bekendste kleur, maar je hebt ze in alle kleuren van de regenboog, van rood, bruin, oranje tot groen. De granaat is het symbool van vriendschap en vertrouwen. Draag je juwelen met  daarin granaat dan zorgt dat voor zelfvertrouwen, energie en doorzettingsvermogen.

kleur geboortemaand karamel

PRAKTISCH – VASTBERADEN - BOUWER
De kleur Karamel staat voor logisch denken, vastberadenheid en vastbeslotenheid. Mensen geboren in januari zijn vaak praktisch en nuchter. Karamel zorg ervoor dat we ons stabiel en verantwoordelijk voelen. Heb je ambities? Zorg dan voor veel Karamelkleur in je omgeving. Karamel geeft je de nodige discipline en het doorzettingsvermogen om je ambities waar te maken.

verjaardag januari ijsmaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

 februari

geboortebloemen iris en sleutelbloem

Net als januari heeft ook februari twee geboortebloemen. Hoewel je bij deze maand al snel denkt aan de rode rozen voor Valentijnsdag zijn het niet de rozen die officieel bij deze maand horen. De Iris en de Sleutelbloem zijn de geboortebloemen voor februari. De Iris is het symbool voor trouw, nederigheid én kuisheid.Geef je een boeket Sleutelbloemen dan laat je iemand weten dat je niet zonder hem of haar kunt leven.

geboortesteen amethist

Amethist heeft een prachtige paarse kleur. Amethist zorgt voor evenwicht en harmonie in je leven. Amethist helpt tegen de zenuwen en stress en werkt reinigend voor het lichaam. Ook schijnt deze steen, volgens de oude Grieken tenminste, je te beschermen tegen dronkenschap! 

kleur geboortemaand zuiver lila

OPBEUREND – PROGRESSIEF - VRIJ
De kleur lila staat voor inspirerend en fantasierijk. Lila stimuleert vriendelijkheid en menselijkheid. Lila zorgt ervoor dat we mensen beter begrijpen en geeft je misschien wel daardoor het gevoel dat de mensen in je omgeving voelen alsof het familie is. Mensen geboren in februari  hebben meestal goede relaties met vrienden en familie. Zit je emotioneel vast dan is Zuiver Lila de kleur voor jou.

verjaardag februari sprokkelmaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

Maart

geboortebloem narcis

Narcissen zijn er in de kleuren geel, wit en oranje. Narcis staat voor vriendschap, geluk en respect. Verras je goede vrienden eens met een bosje narcissen! Wij wisten het destijds niet, maar Vriendenboeken.nl is gestart in maart 2013. In de maand van de vriendschap. Dat vinden we toch wel extra leuk.

geboortesteen aquamarijn

Aquamarijn varieert in kleur van lichtblauw tot donkerblauw. Aquamarijn staat voor vrolijkheid, eerlijkheid, tolerantie en ontspanning. Draag je aquamarijn dan heb je minder last van stress, ben je dynamischer en ga je recht op je doel af. Een mooie steen om te dragen als je iets wilt bereiken.

kleur geboortemaand aqua blauw

INTUÏTIEF – SUBTIEL - EMPATHISCH
Mensen geboren in de maand maart zijn meestal dromerig, empathisch en intuïtief. Aqua Blauw stimuleert je vertrouwen en helderheid en helpt bij het navigeren tussen de bewuste en onbewuste werelden. Omring jezelf met Aqua Blauw en je doorziet de wereld van ‘de schone schijn’ veel beter. Aqua Blauw kan ook je fysieke kwaliteiten vergroten.

verjaardag maart lentemaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

april

geboortebloem madeliefje

Je kent ze vast wel, de bloemetjes met de witte blaadjes en het gele hartje. Je ziet ze veel op grasvelden en weilanden. Minder bekend, maar deze bloemetjes zijn er ook in andere veelal zachte kleuren. Het lieve Madeliefje staat voor onschuld, puurheid, jeugdigheid en liefde.

geboortesteen diamant

Diamant is een edelsteen die we allemaal kennen. Diamanten hebben vaak geen kleur. Maar wist je dat diamanten ook voorkomen in bijvoorbeeld de kleuren roze, geel, blauw of rood? Bij een diamant denk je aan de liefde. Het perfecte cadeau van of voor een geliefde vinden dan ook velen van ons. Een diamant is een krachtige steen en kan ervoor zorgen dat je helderder denkt en ineens een inzicht of idee krijgt.

kleur geboortemaand cayenne rood

VURIG – ENERGIEK - MOEDIG
Mensen geboren in de maand april zijn gepassioneerd, fel, krachtig, energiek en moedig. Ga je aan iets nieuws beginnen? Draag dan cayenne rood of verf je kantoor in deze kleur.

verjaardag april grasmaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

mei

geboortebloem lelietjes van dalen

Deze bloemetjes staan voor liefde, passie, schoonheid en perfectie. Als je in de Victoriaanse tijd Lelietjes van Dalen ontving dan was de romantische boodschap 'je hebt mijn leven compleet gemaakt'!

geboortesteen smaragd

Smaragden zijn zeldzame edelstenen. De steen heeft een rijke groene kleur. De smaragd is het symbool van de liefde en van de wedergeboorte. Smaragd zorgt voor helderheid, inspiratie, eerlijkheid, een positief gevoel, evenwicht en meer liefde.

kleur geboortemaand klavergroen

HELEND - VERNIEUWEND - WELVAREND
Ben je geboren in mei, dan sta je open voor nieuwe ervaringen en ga je graag op pad. Maar hoever je ook reist een rustgevend thuis is ook voor de ‘meimensen’ belangrijk. Klavergroen staat voor stabiliteit en groei. Wil je je vredig voelen, gebruik dan de kleur klavergroen.

verjaardag mei bloeimaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

juni

geboortebloem roos

Rozen zijn er in vele kleuren van rood en roze tot wit en geel. En al die kleuren hebben een andere betekenis, van liefde passie, schoonheid tot perfectie. Geef je rode rozen dan geef je liefde en romantiek, witte Rozen symboliseren onschuld, zuiverheid en herinnering en gele Rozen staan voor vriendschap. Maar de algemene boodschap van bijna iedere Roos is toch…niet verrassend…..die van liefde en passie.

geboortesteen parel

Het meisje met de parel, het is een beroemd en wereldwijd geliefd schilderij van Johannes Vermeer. Parels zijn niet voor niets al eeuwen populair in sieraden. Draag je parels dan voel je je rustiger en kun je je veel beter focussen. Parels stimuleren wijsheid en eerlijkheid.

 kleur geboortemaand espen goud

STRALEND – OPBEUREND – INTELLECTUEEL – STIMULEREND
Deze stimulerende kleur zit vol met energie en licht. Espen Goud zorgt voor een beter humeur en brengt zon in je leven. Deze kleur stimuleert de hersenen, verhoogt je intelligentie en vergroot je mentale weerbaarheid. Heb je een intellectuele of geestelijke oppepper nodig? Zorg voor wat extra Espen Goud in je leven.

verjaardag juni zomermaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

juli

geboortebloem ridderspoor

Ridderspoor staat voor lichtheid en een sterke liefdesband. Maar ook bij Ridderspoor heeft iedere kleur een andere betekenis. Roze duidt op tegendraadsheid, witte Ridderspoor een gelukkige aard en een eerste liefde wordt meestal gesymboliseerd door de kleur paars.

geboortesteen robijn

De robijn wordt gezien als de koning(in) van alle edelstenen, het zijn de meest waardevolle edelstenen. Robijn is zelfs duurder dan diamant. De duurste edelsteen die ooit is verkocht is de rode Burmese Sunrise Ruby. Deze is in 2015 voor maar liefst 30,3 miljoen dollars verkocht. Dat is de hoogste prijs per karaat ooit (€ 1,1 miljoen per karaat). Robijnen zijn het symbool van de liefde, wijsheid en gezondheid. Een robijn wordt gezien als geluksbrenger. Robijn zorgt voor extra passie, enthousiasme en een positieve houding.

Kleur geboortemaand  koraal roze

KALMEREND – GEVOELIG – ZORGZAAM
Koraal Roze is de inspiratiebron voor liefde en gevoeligheid. De zilveren toon die in Koraal Roze zit onderstreept de waarde van verandering, reflectie en gevoeligheid. De roze kleur staat voor liefde en tederheid. Heb je meer liefde nodig in je leven? Dan is Koraal Roze de kleur die je nodig hebt.

verjaardag juli koraal roze ridderspoor robijn hooimaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

augustus

geboortebloem aster

De dood of de gladiolen! Een bloem voor arena’s! Waarom een gladiool? De naam komt van het Latijnse Gladius wat zwaard betekent, de vorm van de gladiool. Een gladiool verdien je na een bijzondere prestatie zoals de vierdaagse van Nijmegen. Deze bloem symboliseert een krachtig karakter en staat dan ook voor oprechtheid, integriteit en eergevoel. Een Gladiool is er in veel verschillende kleuren zoals roze, wit, rood, geel en oranje.

geboortesteen peridoot

Peridoot is een groene steen en varieert in kleur van limoen- tot donkergroen. De peridoot beschermt en reinigt. Draag je peridoot dan zorgt dat voor extra kracht, zelfstandigheid en invloed. De peridoot stelt je in staat om je eigen weg te volgen in het leven.

kleur geboortemaand zonnig oranje

KONINKLIJK – INSPIREREND – KRACHTIG
Zonnig Oranje is een kleur die staat voor groots en vorstelijk. Het is een kleur die resoneert met kracht en grootsheid. Een kleur die staat voor spirituele en materiële rijkdom. Deze warme kleur verjaagt de duisternis. Een kleur om te gebruiken als je extra bescherming nodig hebt.

verjaardag augustus oogstmaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

september

geboortebloem aster

Asters zijn vrolijke stervormige bloemetjes. De naam komt dan ook van het Griekse woord voor ster. De bloemen hebben een zonnig hartje met een krans van witte, lila, rode of paars-roze blaadjes. Als je een bloem tekent, dan teken je vaak onbewust een Aster. Asters staan voor liefde, genegenheid, geduld, wijsheid en dapperheid.

geboortesteen saffier

Saffier is het meest gewild in de kleur blauw, maar is er eigenlijk in bijna elke kleur. De saffier staat voor vertrouwen en loyaliteit. De saffier maakt je wijzer, geconcentreerder en kalmer. De blauwe saffier staat voor liefde en waarheid. Draag je een saffier dan heb je minder last van stress.

kleur geboortemaand baja blauw

GODDELIJK – SCHERPZINNIG - ARTISTIEK
Baja Blauw is een goddelijke en verleidelijke kleur die staat voor schoonheid, zuiverheid en wijsheid. Deze kleur zorgt voor een bredere blik, meer wijsheid maar ook voor minder spanning en meer rust. Ben jij te druk op je werk? Omring je met Baja Blauw.

verjaardag september herfstmaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

oktober

geboortebloem goudsbloem

Er zijn ongeveer 50! Soorten Goudsbloemen. Je hebt Goudsbloemen van 6 centimeter, maar er zijn ook Goudsbloemen van maar liefst 5 meter. Goudsbloemen worden vaak gegeven als een teken van warme of onsterfelijke liefde, maar het is ook een manier om je tevredenheid uit te drukken. Goudsbloemen illustreren warmte, kracht, elegantie en toewijding.

geboortesteen opaal

Opalen zijn letterlijk uniek omdat elk afzonderlijk edelsteen een eigen kleurencombinatie heeft. Opalen zijn er in verschillende kleuren, van oranje, zwart, roze tot kleurloos. Opaal beschermt je en het maakt je spontaner, creatiever, trouwer, vrolijker, origineler en zorgt voor een beter geheugen.

kleur geboortemaand hemelsblauw

VREDELIEVEND – STABIEL – IN BALANS
Het rustige en kalmerende hemelsblauw staat voor schoonheid en evenwicht. Deze kleur belichaamt de essentie van vrede en sereniteit en inspireert ons om sterk te zijn en doortastend op te treden. Het hemelblauwe oktober is de ideale maand om je lichaam een oppepper te geven en je omgeving mooier te maken. Verbouwen, gezond eten en drinken en regelmatig sporten dus!

verjaardag oktober wijnmaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

 november

geboortebloem chysant

De betekenis van de Chrysant is opgewektheid, mededogen, vriendschap, vreugde en liefde. Maar ook bij Chrysanten heeft de kleur van de bloem een betekenis. Rode chrysanten staan voor liefde, witte voor onschuld, en geel voor een onbeantwoorde liefde. Volgens de leer van Feng Shui brengen Chrysanten geluk en vrolijkheid in je huis.

geboortesteen topaas

Topazen zijn het populairst in de kleur oranje, maar ze zijn er ook in blauw, geel, grijs of roze. Topaas geeft je vertrouwen in jezelf maar zorgt ook meer openheid, vreugde, oprechtheid, empathie en geluk.

kleur geboortemaand bordeaux rood

INTENS – GEPASSIONEERD – TRANSFORMEREND (VERANDEREND)
Bordeaux Rood zorgt voor diepgang, kracht en liefde. Mensen geboren in november kijken verder dan de buitenkant, ze zien wat er leeft in de harten van de mensen. Bordeaux Rood zorgt ervoor dat je geïnspireerd blijft terwijl je aan je dromen werkt.

verjaardag november nevelmaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

december

geboortebloem kerstster 

Vrolijkheid en succes daar staat de Kerstster voor. De Kerstster kennen we in drie kleuren: rood, wit en roze. "Jij bent de speciaal" is de boodschap van de Kerstster.

geboortesteen turkoois

De kleuren van turkoois variëren van blauw tot groen. Turkoois wordt gezien als beschermend en geneeskrachtig. Door turkoois kom je meer in balans, turkoois werkt kalmerend maar zorgt ook voor energie. Heb je last van depressies dan is turkoois een ideale steen voor jou. Draag je turkoois dan wordt je creatiever, heb je meer inlevingsgevoel en heb je meer geluk in de liefde.

kleur geboortemaand pagode blauw = turkoois

WIJSHEID – WAARHEID – VISIE
Pagode Blauw is een diepzinnige en meditatieve kleur die staat voor wijsheid, waarheid en optimisme. Draag je Pagode Blauw dan straal je visie en vertrouwen uit. Het is dan ook een goede kleur om te dragen als je op reis gaat of als je iets moet onderzoeken. Pagode Blauw zorgt ook voor meer tolerantie en begrip. Ga je in gesprek met mensen die er een andere mening op na houden? Draag Turkoois.

 verjaardag december wintermaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

Vriendenboek het allermooiste cadeau

Een bijzonder en speciaal cadeau, dat hebben wij bij Vriendenboeken.nl. Een vriendenboek is een heerlijk feel good cadeau, altijd een schot in de roos en echt het aller- allermooiste en liefste cadeau. Geef je het cadeau gezamenlijk dan betaal je ongeveer 2 a 3 Euro per persoon (afhankelijk van formaat vriendenboek en aantal vrienden) Blader door één van onze voorbeeldboeken en je begrijpt meteen waarom onze klanten zo enthousiast zijn.

voorbeelden vriendenpagina's verjaardag pensioen en jubileum

Vriendenboek (formaat 30x30cm) of Vriendenboekje (formaat 20x20cm)? Lees onze 8 handige keuzetips!

21 jaar verjaardag cadeau vriendenboek vriendenboekje

jubileum collega cadeau vriendenboek vriendenboekje

pensioen collega cadeau vriendenboek vriendenboekje

blader door een voorbeeld vriendenboek verjaardag

 

verjaardag, babyshower, kleuren

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media