fbpx
Skip to main content

WELK FORMAAT VRIENDENBOEK KIES IK?

Een Vriendenboek van 20x20cm of een vriendenboek van 30x30cm?

Bij onze vriendenboeken kun je kiezen uit twee formaten, 20x20cm en 30x30cm. Je kunt dit gelijk aangeven als je begint met je vriendenboek, maar tijdens het maken van je vriendenboek nog weer aanpassen. Ook tijdens het bestellen van je vriendenboek kun je het eerder gekozen formaat nog wijzigen. Als je dit doet, dan adviseren we je wel om toch nog even de preview van je vriendenboek te bekijken in het gewijzigde formaat, omdat het er in de verschillende formaten net wat anders uitziet.
 
Regelmatig krijgen wij de vraag, wat is mooier een boek in 30x30 formaat of in 20x20 formaat? Wat adviseren jullie ons?
Wel, vaak is het een kwestie van smaak, maar we kunnen je wel een paar overwegingen meegeven.
 
formaat vriendenboek kiezen

8 Tips  keuze formaat vriendenboek

1. Pak een meetlat

 
Het klinkt misschien een beetje raar, maar kijk eerst eens op een meetlat om te zien hoe groot 20x20 en 30x30 is. Dan heb je een goede indruk van wat je kunt verwachten qua grootte van het vriendenboek.

2. Voor welke gelegenheid maak je het vriendenboek?

Vriendenboeken worden gemaakt voor speciale gelegenheden. Maar sommige ‘once-in-a-lifetime’ momenten zijn extra bijzonder, het zijn mijlpalen om dankbaar voor te zijn (bijvoorbeeld een huwelijksjubileum) of die het markeerpunt zijn voor een nieuw leven (pensioen). Deze belangrijke mijlpalen in het leven verdienen extra aandacht en dat mag je best ‘losgaan’ en goed uitpakken. Het is niet voor niets dat de meeste van onze klanten op zo’n moment meestal kiezen voor het grote formaat vriendenboek. Ons advies is ook: kies voor groot. Een vriendenboek van 30x30cm is een cadeau waarvan iedereen zegt ‘wow wat prachtig’!
 
Tip: Vriendenboeken voor een huwelijk worden vaak nabesteld voor de (groot)ouders en vriendenboeken voor een huwelijksjubileum voor de (klein)kinderen. Dan wordt meestal voor een vriendenboek in formaat 20x20 gekozen. Gaat het om vijf vriendenboeken of meer, kijk dan eens naar onze speciale uitvoering voor groepen’. Deze vriendenboek hebben een zachte kaft en zijn wat lichter van papier, maar nog steeds van uitstekende kwaliteit en heel aantrekkelijk geprijsd 😊.

3. Hoe wordt het vriendenboek straks bewaard?

Dat is misschien wat lastig inschatten als gever, maar uit ervaring weten we, dat de ontvangers van een huwelijksvriendenboek of pensioenvriendenboek niet alleen heel blij zijn met jullie cadeau, maar ook best trots. Het is tenslotte ook bijzonder dat al je dierbaren de tijd hebben genomen om iets voor én over jou te schrijven. Het vriendenboek wordt nog heel vaak doorgebladerd en getoond aan vrienden, familie en buren. Jullie vriendenboek krijgt ongetwijfeld een prominente plek in huis en het grote formaat vriendenboek is dan echt een eye-catcher.
 
Denk je dat een vriendenboek in de boekenkast wordt bewaard dan is een kleiner formaat de beste keuze.

4. Heb je nog extra lege bladen toegevoegd aan je vriendenboek voor handgeschreven wensen?

Regelmatig worden er aan vriendenboeken lege pagina’s toegevoegd, zodat familie, vrienden of collega’s nog een persoonlijke wens of boodschap kunnen schrijven in het vriendenboek, nadat het vriendenboek cadeau is gegeven. Bij een pensioenvriendenboek gebeurt het nogal eens dat de directe collega’s de vriendenpagina’s invullen en relaties tijdens een receptie in het vriendenboek nog wat persoonlijks schrijven. Is dat bij jou ook het geval, kies dan voor het grote formaat vriendenboek, dat schrijft toch net wat gemakkelijker.

5. Gaat het vriendenboek ‘mee op reis’?

Mee op reis kan letterlijk zijn als een vriendenboek wordt gegeven als cadeau voor een vriend of vriendin die een jaartje in het buitenland gaat studeren of reizen. Maar ook als je je vriendenboek mee wilt nemen om aan anderen te laten zien. In zo’n geval is het kleine formaat echt handiger, het past prima in een tas en neemt minder ruimte in in de koffer.

6. Is de lettergrootte belangrijk?

De lettergrootte is in het grote vriendenboek groter dan in het kleine vriendenboek. De teksten zijn in het minder grote vriendenboek overigens ook prima te lezen. Is iemand echter slechtziend of wat ouder, dan zouden wij je toch willen adviseren om het grote vriendenboek te kiezen.

7. Wat is de kwaliteit van de foto’s?

Wij houden een ondergrens aan voor de foto’s die je toevoegt aan je vriendenboek van 480 pixels. Foto’s die minder pixels hebben kun je niet uploaden. Dit is een bewuste keuze geweest omdat wij het belangrijk vinden dat de foto's op zijn minst van redelijke kwaliteit zijn. Als je een foto van minder dan 480 pixels upload is de kwaliteit (zeker bij formaat 30x30) niet mooi, de foto wordt korrelig en grof om te zien. Als foto's in het echt goed zijn, dan kun je ervan uitgaan dat ze in het echte boek ook prima zijn, tenzij het wat oudere foto's zijn waarvan het origineel al niet scherp is. De meeste foto's, ook van teksten, zijn echter van voldoende kwaliteit, alleen als je foto's haalt van internet, van de sociale media of doorgestuurd hebt gekregen via whatsapp, dan kunnen deze minder zijn omdat de foto's veelal worden verkleind. Ook als je een klein stukje uit een grote foto snijdt kan de kwaliteit minder zijn omdat dit voor het vriendenboek wordt vergroot (zeker bij formaat 30x30). Voor een profielfoto is dat overigens vaak geen probleem.
 
Zijn er in jouw vriendenboek meerdere foto’s die laag zijn qua pixels (dat zie je aan het rode bolletje) of foto’s waarvan een gedeelte is uitgesneden, dan is het kleinere formaat vriendenboek een betere keuze voor je. Wil je toch liever een groter vriendenboek? Stuur ons een mail en wij controleren het productiebestand voor je op de kwaliteit van de foto’s.

8. Is prijs belangrijk?

De vriendenboeken in formaat 20x20cm zijn uiteraard goedkoper dan de vriendenboeken in het grotere formaat. Met behulp van onze prijscalculator kun je de prijs van je vriendenboek bereken voor formaat 20x20 en 30x30. Je hoeft alleen het aantal pagina’s in te vullen en aangeven of je een gebonden vriendenboek wilt of liever een spiraalbinding. Geef je je vriendenboek gezamenlijk dan kun je het aantal vrienden invullen en dan zie je de bijdrage per persoon.

OVERZICHT FORMATEN & UITVOERINGEN VRIENDENBOEK

• 30 x 30 cm gebonden, harde kaft 
• 20 x 20 cm gebonden, harde kaft
• 30 x 30 cm, spiraal, harde kaft 
• 20 x 20 cm spiraal, harde kaft 
• 20 x 20 cm spiraal, zachte kaft (350 grams vanaf 5 identieke exemplaren). Speciale uitvoering, speciale prijs.
• 20 x 20 cm geniet, zachte kaft (250 grams vanaf 10 identieke exemplaren). Speciale uitvoering, speciale prijs.

voorbeeld vriendenpagina pensioen

pensioen collega cadeau vriendenboek vriendenboekje

pensioen , huwelijksjubileum, tips

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media