fbpx
Skip to main content

TEKST TOEVOEGEN AAN JE VRIENDENBOEK

Een tekst of tekstpagina toevoegen doe je via de fotobladen

Wil je naast de vriendenpagina’s en het voorwoord nog extra tekst toevoegen? Dat kan via de fotobladen. Je kunt nl. bij de fotobladen je eigen achtergrond uploaden (net als bij de omslag en de vriendenpagina's), als je daarna geen extra foto's toevoegt dan zie je alleen de achtergrond verschijnen in het vriendenboek. Op deze manier kun je collages, tekeningen of groepsfoto's toevoegen, maar ook teksten. Je hebt daarvoor wel een jpg of png bestand nodig.

1. Via word-bestand

Als je een tekst in word opslaat als pdf bestand dan kun je deze vervolgens via diverse sites gratis omzetten naar een jpg bestand. Wij gebruiken daarvoor vaak deze site of deze. Onze vriendenboeken zijn vierkant, het is daarom wel belangrijk dat je daar met de verdeling van de tekst rekening houdt. Een A4'tje volledig gevuld met tekst krijg je nooit helemaal passend, als je echter wat minder tekst op de pagina zet dan werkt het prima. De weergave in de preview van teksten is niet altijd even duidelijk, maar in het productiebestand is het eigenlijk altijd goed. Twijfel je, dan mag je altijd contact met ons opnemen dan controleren wij het voor je.

In onderstaand voorbeeld zie je hoe een tekst eruitziet in een vriendenboek als je deze plaatst via een word-bestand. We hebben bij het uploaden gekozen voor twee aparte afbeeldingen als achtergrond van het fotoblad. Rechts de foto van het gouden koppel, rechts de tekst van het lied. Het lettertype is niet heel groot, maar dat kun je natuurlijk in je eigen wordbestand aanpassen zou je dat willen.

tekst vriendenboek pdf

2. Gebruik Canva

Via canva kun je collages of eigen ontwerpen maken, foto’s bewerken én een teksten plaatsen. Canva heeft veel gratis opties (of je neemt een proefabonnement voor de pro-versie, dat is één maand gratis). Gebruik je voor je tekst canva, dan kun je ook nog een leuke achtergrond toevoegen, maar ook foto’s of bijvoorbeeld smileys. Wij hebben een uitgebreide blog over het ontwerpen van een fotoblad geschreven. Daarin wordt ook uitgelegd hoe je een tekst kunt toevoegen. Het is niet moeilijk. Wij hadden deze tekst bijvoorbeeld binnen 10 minuten klaar.

tekst vriendenboek met canva

Bij het uploaden van een achtergrond bij een fotoblad is het wel belangrijk dat je rekening houdt met 3mm rondom voor snijranden, dat is niet heel veel hoor, zolang je maar geen teksten tegen de randen zet.

Veel succes én plezier. En.. mocht je hulp nodig hebben, wij helpen je graag.

voorbeelden vriendenpagina's vriendenboek

40 jaar verjaardag cadeau vriendenboek vriendenboekje

zilveren huwelijk 25 jaar getrouwd cadeau bruidspaar vriendenboek vriendenboekje

tips, fotobladen

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media