fbpx
Skip to main content

ELKE MAAND HEEFT EEN GEBOORTESTEEN

Welke maand ben jij geboren?

Wat je sterrenbeeld is, dat weet je vast wel. Als je onze blog van 3 april hebt gelezen over geboortebloemen dan weet je nu ook welke bloem past bij jouw geboortemaand. Maar wist je dat er ook geboortestenen zijn?Elke maand heeft een eigen steen.

Voor elke maand een geboortesteen

Geboortestenen zijn al sinds de oudheid een begrip. Geboortestenen werden en worden misschien nog wel steeds geassocieerd met helende krachten en het brengen van geluk en rijkdom. Of je daar nu wel of niet gelooft, het is best leuk om te weten welke steen bij jouw geboortemaand past. Nieuwsgierig naar jouw geboortesteen? Wij hebben alle maanden en bijbehorende stenen, met een korte uitleg, voor je op een rijtje gezet.

Januari = Granaat

geboortesteen januari granaat

Granaat is een steen met een warme gloed. Granaat is er in alle kleuren van de regenboog, van rood, bruin, oranje tot groen. Rood is waarschijnlijk de bekendste kleur. De granaat is het symbool van vriendschap en vertrouwen. Draag je een hangertje of ring met granaat dan geeft dat je zelfvertrouwen, energie en doorzettingsvermogen.

Februari = Amethist

geboortesteen februari amethist

Amethist heeft een prachtige paarse kleur. Amethist zorgt voor evenwicht en harmonie in je leven. Amethist helpt tegen de zenuwen en stress en werkt reinigend voor het lichaam Ook schijnt deze steen, volgens de oude Grieken tenminste, je te beschermen tegen dronkenschap!

Maart = Aquamarijn

geboortesteen maart aquamarijn

Aquamarijn varieert in kleur van lichtblauw tot donkerblauw. Aquamarijn staat voor vrolijkheid, eerlijkheid, tolerantie en ontspanning. Draag je aquamarijn dan heb je minder last van stress, ben je dynamischer en ga je recht op je doel af. Een mooie steen om te dragen als je iets wilt bereiken.

April = Diamant

geboortesteen april diamant

Diamant is een edelsteen die we allemaal kennen. Diamanten hebben vaak geen kleur. Maar wist je dat diamanten ook voorkomen in bijvoorbeeld de kleuren roze, geel, blauw of rood? Bij een diamant denk je aan de liefde, het perfecte cadeau  van of voor een geliefde vinden dan ook velen van ons. Een diamant is een krachtige steen en kan ervoor zorgen dat je helderder denkt en ineens een inzicht of idee krijgt.
Diamonds are forever, diamonds are a girl’s best friends… Deze vinden wij beter:
Echte vrienden zijn als diamanten - helder, mooi, waardevol en altijd stijlvol - Nicole Richie

Mei = Smaragd

geboortesteen mei smaragd

Smaragd zijn zeldzame edelstenen. De steen heeft een rijke groene kleur. De smaragd is het symbool van de liefde en van de wedergeboorte. Smaragd zorgt voor helderheid, inspiratie, eerlijkheid, een positief gevoel, evenwicht en meer liefde.

Juni = Parel

geboortesteen juni parel

Het meisje met de parel, het is een beroemd en wereldwijd geliefd schilderij van Johannes Vermeer. Parels zijn niet voor niets al eeuwen populair in sieraden. Draag je parels dan voel je je rustiger en kun je je veel beter focussen. Parels stimuleren wijsheid en eerlijkheid.

Juli = Robijn

geboortesteen juli robijn

De robijn wordt gezien als de koning(in) van alle edelstenen, het zijn de meest waardevolle edelstenen. Duurder dan diamant en dat had je vast niet gedacht. De duurste edelsteen die ooit is verkocht is de rode Burmese Sunrise Ruby. Deze is in 2015 voor maar liefst 30,3 miljoen dollars verkocht. Dat is de hoogste prijs per karaat ooit (€ 1,1 miljoen per karaat). Robijnen zijn het symbool van de liefde, wijsheid en gezondheid. Een robijn wordt gezien als geluksbrenger. Robijn zorgt voor extra passie, enthousiasme en een positieve houding.

Augustus = Peridoot

geboortesteen augustus peridoot

Peridoot, had je daar ooit van gehoord? Wij niet eerlijk gezegd. Het is een groene steen en varieert in kleur van limoengroen tot donkergroen. De peridoot beschermt en reinigt. De steen geeft de drager kracht, zelfstandigheid en invloed. De peridoot stelt je in staat om je eigen weg te volgen in het leven.

September = Saffier

geboortesteen september saffier

Saffier is het meest gewild in de kleur blauw, maar is er eigenlijk in bijna elke kleur. De saffier staat voor vertrouwen en loyaliteit. De saffier maakt je wijzer, geconcentreerder en kalmer. De blauwe saffier staat voor liefde en waarheid. Draag je een saffier dan heb je minder last van stress.

Oktober = Opaal

geboortesteen oktober opaal

Opalen zijn letterlijk uniek omdat elk afzonderlijk edelsteen een eigen kleurencombinatie heeft. Opalen zijn er in verschillende kleuren, van oranje, zwart, roze tot kleurloos. Opaal beschermt je en het maakt je spontaner, creatiever, trouwer, vrolijker, origineler en zorgt voor een beter geheugen.

November = Topaas

geboortesteen november topaas

Topazen zijn het populairst in de kleur oranje, maar ze zijn er ook in blauw, geel, grijs of roze. Topaas geeft je vertrouwen in jezelf maar geeft ook meer openheid, vreugde, oprechtheid, empathie en geluk.

December – Turkoois

geboortesteen december turkoois

De kleuren van turkoois variëren van blauw tot groen. Turkoois wordt gezien als beschermend en geneeskrachtig. Door turkoois kom je meer in balans, turkoois werkt kalmerend maar zorgt ook voor energie. Heb je last van depressies dan is turkoois een ideale steen voor jou. Draag je turkoois dan wordt je creatiever, heb je meer inlevingsgevoel en heb je meer geluk in de liefde.

Lees ook over geboortebloemen en geboortekleur

Vond je deze blog leuk? Lees dan ook onze blogs over geboortebloemen en de kleur van je geboortemaand. Ook leuk, in deze blog is alle informatie over geboortebloem, geboortesteen en geboortekleur per maand op een rijtje gezet en ook nog eens verwerkt in een mooi fotocollage. Een fotocollage van elke geboortemaand.

Vriendenboek het allermooiste cadeau

Voor alle speciale momenten in het leven hebben wij vriendenboeken. Een vriendenboek is een heerlijk feel good cadeau, altijd een schot in de roos en echt het aller- allermooiste en liefste cadeau. Blader door één van onze voorbeeldboeken en je begrijpt meteen waarom onze klanten zo enthousiast zijn.
 

voorbeelden vriendenpagina's vriendenboek verjaardagen

40 jaar verjaardag cadeau vriendenboek vriendenboekje

60 jaar verjaardag cadeau vriendenboek vriendenboekje

of blader door een voorbeeld van een vriendenboek verjaardag 50 jaar

 

verjaardag, babyshower

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media