fbpx
Skip to main content

JOUW GEBOORTEMAAND? JE GEBOORTEBLOEM!

bloemen met een betekenis

Ben je een tikkie ouder dan ken je misschien die oude reclameslogan nog ‘bloemen houden van mensen, haal ze in huis’. Bloemen, ze fleuren je huis of kantoor lekker op. Maar wist je dat bij iedere geboortemaand ook een bloem hoort en dat deze bloemen een speciale betekenis hebben?

de taal van de bloemen

De ‘taal van de bloemen’ is eigenlijk al eeuwen oud en werd aan het begin van de 18e eeuw in Engeland geïntroduceerd door Lady Mary Wortley Montagu. Mary vertrok in 1716 samen met haar man naar Turkije waar hij ambassadeur werd. In Turkije was men in die tijd erg geïnteresseerd in bloemen (vooral de tulp was er erg populair!) en de betekenis van bloemen. In haar brieven naar Engeland schreef Mary over wat zij in Turkije  leerde over de ‘taal van de bloemen’. Pas in de volgende eeuw, de tijd van koningin Victoria, werd bloementaal echt populair. Er verschenen zelfs boeken over. Kreeg je in die tijd een boeket bloemen dan zat er ongetwijfeld een diepere betekenis achter.

voor elke geboortemaand een geboortebloem

Tegenwoordig geven we bloemen die we mooi vinden en kijken we niet meer echt naar de betekenis van een bloem. Maar ook nu nog past bij elke geboortemaand een bloem. Verras je de volgende keer een vriend of vriendin voor haar verjaardag met een bos bloemen, of koop je een mooi boeket voor jezelf, kijk dan eens welke bloem het best past. Het geeft een bloemen boeket toch net even iets extra’s.

Januari = Anjer & Sneeuwklokje

geboortemaand januari anjers

Januari begint goed. Deze maand heeft niet één bloem, maar twee: de Anjer en het Sneeuwklokje. De Anjer staat symbool voor liefde en fascinatie. De Anjer is er in verschillende kleuren en al die kleuren hebben een andere betekenis. Een roze Anjer betekent genegenheid en met een rode Anjer zeg je: 'Ik hou van jou'.

 

geboortemaand januari sneeuwklokjes

Sneeuwklokjes waren vroeger niet echt favoriet om cadeau te geven. Het werd gezien als ‘bad luck’ omdat deze bloemetjes meestal op begraafplaatsen leken te groeien. Tegenwoordig worden Sneeuwklokjes echter gezien als een teken van hoop en schoonheid.

Februari = Iris & Sleutelbloem

geboortemaand februari irissen

Ook in februari twee bloemen. Hoewel je bij deze maand al snel denkt aan de rode rozen voor Valentijnsdag zijn het niet de rozen die officieel bij deze maand horen. Het zij de Iris en de Sleutelbloem. De Iris is het symbool voor trouw, nederigheid én kuisheid.

geboortemaand februari sleutelbloemen

Geef je een boeket Sleutelbloemen dan laat je iemand weten dat je niet zonder hem of haar kunt leven.

Maart = Narcis

geboortemaand maart narcissen

Narcissen, je ziet ze nu volop. Ze zijn er in de kleuren geel, wit en oranje. De betekenis van de Narcis is vriendschap, geluk en respect. Verras je goede vrienden eens met een bosje narcissen! Wij wisten het destijds niet, maar Vriendenboeken.nl is gestart in maart 2013. In de maand van de vriendschap. Dat vinden we toch wel heel erg leuk.

April = Madeliefje

geboortemaand april madeliefjes

Je kent ze vast wel, de bloemetjes met de witte blaadjes en het gele hartje. Je ziet ze veel op grasvelden. Minder bekend, maar deze lieve bloemetjes zijn er ook in andere veelal zachte kleuren. Het lieve Madeliefje staat voor onschuld, puurheid, jeugdigheid en liefde.

Mei = Lelietjes van Dalen

geboortemaand mei lelietjes van dalen

Deze bloemetjes staan voor liefde, passie, schoonheid en perfectie. Als je in de Victoriaanse tijd Lelietjes van Dalen ontving dan was de romantische boodschap 'je hebt mijn leven compleet gemaakt'!

Juni = Roos

geboortemaand juni rozen

Rozen zijn er in vele kleuren van rood en roze tot wit en geel. En al die kleuren hebben een andere betekenis, van liefde passie, schoonheid tot perfectie. Geef je rode rozen dan geef je liefde en romantiek, witte Rozen symboliseren onschuld, zuiverheid en herinnering en gele Rozen staan voor vriendschap. Maar de algemene boodschap van bijna iedere Roos is toch…niet verrassend…..die van liefde en passie.

Juli - Ridderspoor

geboortemaand juli riddersporen

Ridderspoor staat voor lichtheid en een sterke liefdesband. Maar ook bij Ridderspoor heeft iedere kleur een betekenis. Roze duidt op tegendraadsheid, witte Ridderspoor een gelukkige aard en een eerste liefde wordt meestal gesymboliseerd door de kleur paars.

Augustus - Gladiool

geboortemaand augustus gladiolen

De dood of de gladiolen! Een bloem voor arena’s! Waarom een gladiool? De naam komt van het Latijnse Gladius wat zwaard betekent, de vorm van de gladiool. Een gladiool verdien je na een bijzondere prestatie zoals de vierdaagse van Nijmegen. Deze bloem symboliseert een krachtig karakter en staat dan ook voor oprechtheid, integriteit en eergevoel. Een Gladiool is er in veel verschillende kleuren zoals roze, wit, rood, geel en oranje.

September = Aster

geboortemaand september asters


Asters zijn vrolijke stervormige bloemetjes. De naam komt dan ook van het Griekse woord voor ster. De bloemen hebben een zonnig hartje met een krans van witte, lila, rode of paars-roze blaadjes. Als je een bloem tekent, dan teken je vaak onbewust een Aster. Asters staan voor liefde, genegenheid, geduld, wijsheid en dapperheid.

oktober = Goudsbloem

geboortemaand oktober goudsbloemen

Er zijn ongeveer 50! Soorten Goudsbloemen. Je hebt Goudsbloemen van 6 centimeter, maar er zijn ook Goudsbloemen van maar liefst 5 meter. Goudsbloemen worden vaak gegeven als een teken van warme of onsterfelijke liefde, maar het is ook een manier om je tevredenheid uit te drukken. Goudsbloemen illustreren warmte, kracht, elegantie en toewijding.

November = Chrysant

geboortemaand november chrysanten

De betekenis van de Chrysant is opgewektheid, mededogen, vriendschap, vreugde en liefde. Maar ook bij Chrysanten heeft de kleur van de bloem een betekenis. Rode chrysanten staan voor liefde, witte voor onschuld, en geel voor een onbeantwoorde liefde. Volgens de leer van Feng Shui brengen Chrysanten geluk en vrolijkheid in je huis.

December = Kerstster

geboortemaand december kerststerren

 

Vrolijkheid en succes daar staat de Kerstster voor. De Kerstster kennen we in drie kleuren: rood, wit en roze. "Jij bent de speciaal" is de boodschap van de Kerstster.

geboortestenen of geboortekleur

Vond je deze blog leuk? Lees dan ook onze blogs over geboortestenen en de kleur van je geboortemaand. Ook leuk, in deze blog is alle informatie over geboortebloem, geboortesteen en geboortekleur per maand op een rijtje gezet en ook nog eens verwerkt in een mooi fotocollage. Een fotocollage van iedere geboortemaand.

vriendenboek het allermooiste verjaardagscadeau

Voor alle speciale momenten in het leven hebben wij vriendenboeken. Een vriendenboek is een heerlijk feel good cadeau, altijd een schot in de roos en echt het aller- allermooiste en liefste cadeau. Blader door één van onze voorbeeldboeken en je begrijpt meteen waarom onze klanten zo enthousiast zijn.

VOORBEELDEN VRIENDENPAGINA'S vriendenboekje (20x20cm) of vriendenboek (30x30cm) VERJAARDAG

Vriendenboek (formaat 30x30cm) of Vriendenboekje (formaat 20x20cm)? Lees onze 8 handige keuzetips!

vriendenboek vriendenboekje vriendenpaginas verjaardagen

Voorbeeld vriendenboek verjaardag

 

verjaardag, babyshower

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media