fbpx
Skip to main content

ONZE HERINNERINGEN AAN MIES BOUWMAN

Dag Lieve mensen

26 Februari 2018 overleed Mies Bouwman. Ben je ietsie pietsie ouder dan kan het haast niet anders dan dat je bent op gegroeid met de programma’s van Mies: één van de acht, de ontvangst van Sinterklaas, Telebingo en In de Hoofdrol. Programma’s waar je met de hele familie op de bank samen van zat te genieten. Mies Bouwman was in die jaren echt de koningin van de Nederlandse televisie. Een aantal jaren geleden had ik de eer om, samen met mijn zwager Peter, Mies thuis te mogen bezoeken. Het was voor ons beiden een hartstikke leuke en onvergetelijke middag. Want zeg nou zelf, we gingen wel bij hét televisie-icoon van Nederland op bezoek. Mies op tv, we waren er groot mee geworden en wij gingen ‘gewoon’ even langs.

Het klonk wel heel erg als Mies

Mijn ouders zouden in mei van dat jaar een huwelijksjubileum vieren. Zoals dat gaat bij de meeste Twentse families was er een groot feest gepland voor familie, vrienden, kennissen en buren. Wat natuurlijk tijdens het feest niet mocht ontbreken was een optreden van de kinderen en kleinkinderen. Wij hadden bedacht dat we dit keer niet een 'stukje' zouden doen, maar een heuse film. Het thema hadden we al snel gevonden ‘In de Hoofdrol’. Een film met optredens, interviews, liedjes en toneelstukjes. En, bedachten wij, wie kon onze gouden versie van ‘In de Hoofdrol’ beter aankondigen dan Mies Bouwman??  Niemand toch? ‘Leuk idee Marjon, zei mijn man, ‘maar dat gaat niet lukken hoor.’ Zou zomaar kunnen dat hij gelijk had, maar dat weerhield mij er niet van om het toch te gaan proberen. Na wat zoeken op internet kwam ik het adres van Mies tegen in Elst. Eind december stuurde ik haar een brief met onze plannen. Een kleine week later word ik gebeld op mijn mobiele telefoon…’met Mies’ hoorde ik. 'Ja hoor', was mijn eerste gedachte, 'ik word in de maling genomen'. Maar het klonk alleen wel heel erg als Mies.. Ze vond het een hartstikke leuk idee en nodigde ons uit om na de kerstvakantie te komen filmen. Wow, ik zat op mijn werk en heb het grote nieuws denk ik aan iedereen verteld die ik die dag heb gezien! 'Je raadt echt nooit wie ik net heb gesproken….'

Op bezoek in Elst

Begin januari togen Peter en ik naar Elst. We werden heel gastvrij ontvangen met thee en boterkoek. Mies nam alle tijd en informeerde uitgebreid naar onze (schoon)ouders, het feest en de plannen die we hadden. Ik had me goed voorbereid met fotoboeken en een hele uitgeschreven tekst voor de aankondiging van de film. Nu dat laatste vond ze volgens mij nogal hilarisch en dat was het achteraf gezien ook eigenlijk wel. Nee die tekst dat was echt niet nodig. Mies deed de aankondiging in ‘één take’ helemaal op zijn ‘Mies’, hartelijk, met veel warmte, enthousiasme en lekker uitgebreid. Een mooie afkondiging voor de film?…'tuurlijk doe ik ook'. Wat waren we verguld met het resultaat.

In de Hoofdrol

Het hoeft waarschijnlijk geen betoog dat de film ‘In de Hoofdrol’ grote indruk maakte op mijn ouders én alle feestgangers. Monden vielen letterlijk open. Is dat echt Mies? Nee dat kan niet...toch? Zelfs nu, na al die jaren, wordt onze eigen 'In de Hoofdrol' nog regelmatig bekeken. Wat waren we en zijn we nog steeds blij dat Mies zo belangeloos wilde meewerken. We realiseren ons terdege hoe bijzonder het was dat ze tijd voor ons vrij maakte alleen om ons een plezier te doen. Hoefde ze niet te doen, maar ze deed het toch. Mies, tv-icoon, maar bovenal een hele warme persoonlijkheid. Dankjewel Mies!

Vieren jouw ouders binnenkort ook een huwelijksjubileum?

Cadeautip: een vriendenboek ingevuld door familie, vrienden, buren, kennissen en (oud)collega's! Geheid een succes! Onderstaand zie je een paar voorbeelden van ingevulde vriendenpagina's voor een gouden huwelijksjubileum.  Wil je een compleet voorbeeldboek bekijken van een gouden huwelijk? Scrol dan even naar beneden.

Lees meer over koperen huwelijk | zilveren huwelijk | robijnen huwelijk | gouden huwelijk | diamanten huwelijk

voorbeelden vriendenpagina's vriendenboek gouden huwelijk

gouden huwelijk 50 jaar getrouwd cadeau vriendenboek vriendenboekje

gouden huwelijk 50 jaar getrouwd cadeau vriendenboekje vriendenboek

voorbeeld vriendenboek gouden huwelijk

 

huwelijksjubileum, familie, gouden huwelijk, robijnen huwelijk

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media