fbpx
Skip to main content

28 QUOTES AFSTUDEREN & DIPLOMA-UITREIKING

Inspirerende teksten voor schoolverlaters

Bij een diploma-uitreiking van de middelbare school, het afstuderen aan het voortgezet onderwijs of de afscheidsavond van groep 8 wil je, als ouder of leerkracht, leerlingen en studenten graag inspireren voor de volgende stap in het leven. Op de website van TeachHub vonden we een hartstikke leuke lijst met inspirerende quotes voor kersverse schoolverlaters. Quotes om te gebruiken tijdens een speech of om in zo’n gaaf vriendenboek van ons te vermelden! De lijst was in het Engels, we hebben er zo goed mogelijk een Nederlandse vertaling van gemaakt aangevuld met inspirerende citaten van bekende Nederlanders. We hopen dat deze lijst ook voor jou de moeite waard is. Wil je de oorspronkelijke teksten in het Engels lezen? Klik dan hier.

28 x Inspiratie voor diploma-uitreiking en afscheid groep 8

 1. Je tijd is beperkt, dus verspil je tijd niet om het leven van iemand anders te leiden. Laat het geluid van andermans meningen je eigen innerlijke stem niet overstemmen. En het allerbelangrijkste: durf je hart en je intuïtie te volgen.
  Steve Jobs
 2. Wees wie je bent en zeg wat je voelt. Wie dat erg vindt, die doet er niet. Wie ertoe doet, die vindt dat niet erg.
  Dr. Seuss
 3. Volg niet waar het pad je heen kan leiden. Ga in plaats daarvan naar plaatsen waar geen pad is en laat een spoor achter.
  Ralph Waldo Emerson
 4. Mijn favoriete dier is de schildpad. De schildpad is mijn favoriete dier omdat een schildpad pas kan bewegen als hij zijn nek uitsteekt. Er zullen momenten in je leven zijn waarop je je nek moet uitsteken. Er zullen uitdagingen zijn en in plaats van je in een schild te verstoppen, moet je bewegen en deze uitdagingen aangaan.
  Ruth Westheimer
 5. Tegen degenen onder jullie die eer, onderscheidingen prijzen ontvingen, zeg ik: goed gedaan. En tegen gemiddelde studenten zeg ik: ook jij kunt op een dag president van de Verenigde Staten zijn.
  George W. Bush
 6. Ga nu en maak interessante fouten, maak geweldige fouten, maak glorieuze en fantastische fouten. Breek de regels. Maak de wereld interessanter omdat jij er bent.
  Neil Gaiman
 7. Als antwoord op iedereen die zegt dat je moet ophouden met dromen en de werkelijkheid onder ogen moeten zien, zeg ik: blijf dromen en maak je eigen werkelijkheid.
  Kristian Kan
 8. Je hebt hersenen in je hoofd. Je hebt voeten in je schoenen. Je kunt jezelf in elke gewenste richting sturen. Je bent op jezelf. En je weet wat je weet. Jij bent degene die beslist waar je naar toe gaat.
  Dr. Seuss
 9. Volg je passie, blijf trouw aan jezelf, volg nooit het pad van iemand anders, tenzij je bent verdwaald bent in het bos. Als je dan een pad ziet moet je het zeker volgen.
  Ellen Degeneres
 10. Onderwijs is de sleutel tot het openen van de wereld, een paspoort naar vrijheid.
  Oprah Winfrey
 11. We hebben geen magie nodig om de wereld te veranderen, we hebben alle macht die we nodig hebben al in onszelf: de macht om alles in het leven beter voor te stellen.
  JK Rowling
 12. Ik hoop dat je dromen je naar de hoeken van je glimlach brengen, naar de hoogste toppen van je hoop, naar de ramen van je kansen, naar de meest bijzondere plaatsen die je hart ooit heeft gekend.
  Anoniem
 13. Deel je sprankeling waar je ook bent.
  Dodinskij
 14. Het vuurwerk begint vandaag. Elk diploma is een aangestoken lucifer. Ieder van jullie is een lont.
  Edward Koch
 15. Wat achter ons ligt en wat voor ons ligt, dat zijn kleine dingen in vergelijking met wat in ons ligt.
  Ralph Waldo Emerson
 16. Al onze dromen kunnen uitkomen... als we de moed hebben om ze na te streven.
  Walt Disney
 17. Geef niet op, blijf gewoon proberen te doen wat je echt wilt doen.
  Ella Fitzgerald
 18. De toekomst behoort toe aan hen die geloven in de schoonheid van hun dromen.
  Eleanor Roosevelt
 19. Je hebt misschien niet altijd een comfortabel leven en je zult niet altijd in staat zijn om alle problemen van de wereld in één keer op te lossen, maar onderschat nooit de waarde die je kunt hebben, want de geschiedenis heeft ons geleerd dat moed aanstekelijk kan zijn en hoop een eigen leven kan gaan leiden.
  Michelle Obama
 20. Ik denk dat het vaak makkelijker is om vooruitgang te boeken in mega-ambitieuze dromen. Ik weet dat dat compleet mesjogge klinkt. Maar omdat niemand anders gek genoeg is om het te doen, heb je weinig concurrentie. Er zijn zo weinig mensen die zo gek zijn dat ik het gevoel heb dat ik ze allemaal bij de voornaam ken. Ze reizen als een roedel honden en kleven als lijm aan elkaar vast. De beste mensen willen de grote uitdagingen aangaan.
  Larry Page
 21. Kijk hoever je al bent gekomen, niet hoe ver je nog hebt te gaan. Je bent niet waar je wilt zijn, maar je bent ook niet waar je vroeger was.
  Rick Warren
 22. Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen.
  Albert Einstein
 23. Neem de houding aan van een student: wees nooit te groot om vragen te stellen, weet nooit te veel om iets nieuws te leren.
  Og Mandino
 24. Ga een keer op je bek, je komt er altijd gelouterd en beter uit.
  Paul van Vliet
 25. Je moet de waarheid niet verwarren met de mening van de meerderheid.
  Loesje
 26. Een goede vraag stelt elk antwoord in haar schaduw.
  Ischa Meijer
 27. Je kunt beter ten onder gaan met je eigen visie dan met de visie van een ander.
  Johan Cruijff
 28. Wat wil je worden, vroeg de juf,
  ’t was in de derde klas
  ik keek haar aan en wist het niet
  ‘k dacht dat ik al iets was.
  Toon Hermans

Meer quotes over school?

Voorbeelden vriendenboeken einde schooljaar & afstuderen

Voor alle speciale momenten in het leven hebben wij vriendenboeken. Ook voor afstuderen, geslaagdafscheid middelbare school en afscheid groep 8. Voor groepen hebben wij vriendenboeken in een speciale uitvoering en met speciale  prijzen. Je leest er hier alles over!

vriendenpagina's vriendenboek afscheid groep 8

1 voorbeelden achtergronden designs afscheidsboek groep 8

vriendenpagina vriendenboek geslaagd

geslaagd middelbare school cadeau vriendenboekje vriendenboek

vriendenpagina vriendenboek middelbare school

jaarboek middelbare school vriendenboek vriendenboekje

 vriendenpagina vriendenboek afgestudeerd

afgestudeerd bachelor master cadeau vriendenboek

 

basisschool, groep 8, quotes, school, middelbare school

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media