fbpx
Skip to main content

SCHRIJF JIJ IN MIJN VRIENDENBOEKJE?

Of...wil  je in mijn poësiealbum schrijven?

Wil jij in mijn vriendenboekje schrijven? Of als je ietsepietsje ouder bent: ‘wil je in mijn poësiealbum schrijven?’ Wat vonden we dat vroeger leuk. Iedereen die speciaal iets voor jou schreef, dat was een feest. Spannend om te kijken wat er was ingevuld. En hop daarna ging het boekje natuurlijk snel door naar het volgende vriendje, juf of tante... want je wilde je vriendenboekje het liefst helemaal vol. Waren poëziealbums (of is het nou poesiealbum of poesie?) vroeger eigenlijk alleen voor meisjes, met de komst van het vriendenboekje deden ook de jongens enthousiast mee. Vriendenboekjes van voetbalclubs als Ajax, Feijenoord of PSV waren ineens populair.

Vriendenboeken zijn er voor ons allemaal

Vriendenboeken zijn er voor ons allemaal, meisjes, jongens, jong en oud. Want al ben je inmiddels volwassen, het is nog steeds leuk om door je oude vriendenboekje of poësiealbum te bladeren. Lezen wat je oma en opa schreven en wat de toekomstdromen waren van je klasgenoten. Een boek vol met warme herinneringen van de mensen die toen belangrijk waren in jouw leven.

Vriendenboek cadeau voor huwelijk, verjaardag of pensioen

Waren de vriendenboekjes en poësiealbums vroeger vooral voor kinderen. Tegenwoordig zijn ‘grote mensen’ er ook dol op. En dan vooral om als groep cadeau te geven voor een speciale verjaardag, huwelijk of het afscheid van een collega. Gezien de vele enthousiaste reacties die wij krijgen is een gezamenlijk vriendenboek als cadeau altijd een groot succes. Mensen worden er blij van.

Vriendenboek als cadeau voor jezelf

Een vriendenboek als cadeau is genieten. Maar het kan ook anders. We zien regelmatig klanten die het digitale vriendenboek precies gebruiken op de manier zoals wij dat vroeger al deden als kind. Ze vragen aan de mensen die belangrijk zijn in hun leven om een vriendenpagina in te vullen. Een top idee. Want waarom zou een vriendenboekje er alleen zijn voor kinderen? Wij volwassenen hebben tenslotte ook vrienden, familie, buren, collega’s die belangrijk zijn in ons leven. Je eigen vriendenboek, een cadeautje voor jezelf. Dat is nu genieten en als je ‘echt oud’ bent nog steeds. Want wedden dat je over 20 jaar je eigen vriendenboek met net zulke warme gevoelens doorbladert als je nu doet met je old skool vriendenboekje van vroeger?

Lees hier meer over het maken van je eigen vriendenboek.

voorbeelden vriendenpagina's vriendenboekje als verrassing voor jezelf

vriendenboek vriendenboekje voor jong en oud

vriendenboekje vriendenboek voor jong en oud

vriendenboekje

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media