fbpx

Afscheidsboeken groep 8

Alle informatie op een rij afscheid groep 8

Over onze populaire afscheidsboeken groep 8 hebben wij de afgelopen twee jaar verschillende blogs geschreven. Allemaal hartstikke leuke en interessante blogs! We dachten, in plaats van al dat switchen tussen de verschillende blogs zetten wij de belangrijkste informatie voor je op een rij.

Blog: 9 tips voor het allermooiste afscheidsboek groep 8

Lees onze 9 tips voor het allermooiste afscheidsboek groep 8 ooit.

blog: nieuwe software vriendenboeken

NIEUWE SOFTWARE MAAKT DE AFSCHEIDSBOEKEN NOG MOOIER ÉN PERSOONLIJKER
We zijn april 2020 online gegaan met compleet nieuwe software voor het maken van de vriendenboeken. Nog gemakkelijker en met veel nieuwe mogelijkheden. De grootste veranderingen kun je hier lezen.

Blog: Nieuwe versie vriendenboek groep 8 én een nieuwe prijs

Op 8 december 2017 introduceerden wij de nieuwe versie en prijzen van de afscheidsboeken groep 8. Veel scholen en ouders wilden dolgraag een afscheidsboek maken samen met de 8ste groepers. Wij kregen echter regelmatig te horen dat de prijs niet hoger mocht zijn dan 10 hooguit 15 Euro en dat lukte ons gewoon niet. We zijn daarom op zoek gegaan naar een goedkoper alternatief waarbij kwaliteit het uitgangspunt was. Het was even zoeken, het was even puzzelen, maar we waren superblij dat het eind december lukte. Hoe we dat deden? Aanpassingen aan de uitvoering en samenwerking met een drukkerij die gespecialiseerd is in grote oplages.

Het formaat van de vriendenboeken groep 8 blijft hetzelfde, 20x20 cm. Voor de afscheidsboeken (en al onze sport- en schoolthema's) hebben wij een extra uitvoering toegevoegd, een softcover gehecht met nietjes. Daarnaast zit er een klein verschil zit in het gewicht van de vriendenpagina’s. Bij onze ‘gewone’ vriendenboeken gebruiken we 200 grams glossy papier. Bij de afscheidsboeken groep 8 is dat voor de spiraal en de geniete versie 130 grams glossy papier, nog steeds mooi stevig papier, alleen iets lichter. De omslag van het afscheidsboek spiraal is 350 grams en bij de versie gehecht met nietjes is dag 250 grams. Het gebonden afscheidsboek groep 8 blijft 200 grams glossy papier. Het resultaat is dat wij nu ook grote klassen een afscheidsboek kunnen bieden onder de 10 euro per kind en voor klassen van 15 tot 20 kinderen is dat zelfs nog een paar euro minder.

Blog: Wat vinden onze klanten?

Vorig jaar zomer zijn de eerste afscheidsboeken groep 8 in de nieuwe versie van de digitale drukpersen gerold. Het liep gelijk storm, qua offerte-aanvragen en qua bestellingen. Superleuk is dat 99% van alle offertes resulteerde in een afscheidsboek. Ondanks de aanpassingen in de uitvoeringen waren de reacties unaniem lovend. Zie ook onze blog van 30 april met een overzicht van reacties van scholen en ouders.

BLOG: Voorbeeld van een supergaaf afscheidsboek groep 8

Echt alle afscheidsboeken zijn leuk, lief, speciaal, inspirerend en prachtig. Je wordt er zo vrolijk van. Toch was er één groep 8 die de afgelopen jaren extra opviel. Niet alleen door de vragen die ze hadden bedacht (die ook superleuk waren!), maar vooral door de gave foto’s. Wij vonden het zo leuk dat we het idee graag wilden delen en gelukkig kregen we daarvoor toestemming. Op elke vriendenpagina stond een foto van een 8ste groeper zoals hij of zij zich zag als zijn ‘toekomstige zelf’. De toekomstdromen zijn heel gevarieerd en dat maakt het ook zo leuk. Niet iedereen droomt van een carrière als vlogger (tegenwoordig heel populair) of topvoetballer. Deze kinderen zagen zichzelf als architect, kapper, dj, dierenarts of journalist. Het resultaat was een (h)eerlijk vriendenboekje: een vriendenboek om heel blij van te worden. Een boek om je leven lang te koesteren. Dankjewel dat we dit mogen delen kinderen en meesters van groep 8 - 2017 van de Dalton Oegstgeest! Klik hier voor alle foto's.

blog: vragen voor in je vriendenboekje

We hadden het hiervoor al over alle leuke vragen die ze gebruikten bij het vorige boek. Voor de vriendenboekjes voor groep 8 hebben wij een heleboel vragen waar je uit kunt kiezen, maar je mag de vragen ook zelf verzinnen. Veel scholen en ouders kiezen daarvoor en die vragen zijn heel persoonlijk, creatief en gewoon superleuk. De mooiste van deze vragen zetten we graag voor je op een rijtje. Deze vragen kun je natuurlijk ook gebruiken voor de kinderkijker, het jaarboek of het juf en meester bedankt vriendenboekje. Klik hier voor alle vragen.

BLOG: GROEP 8 25 weetjes en GETALLETJES

Ook hierover schreven wij een blog, want wij hebben natuurlijk wat met 8ste groepers! Het leek ons daarom een leuk idee om alle feitjes, getalletjes en weetjes op een rijtje te zetten. Leuk en interessant om te lezen als je kind in groep 8 zit of daar volgend jaar naar toe gaat. Cijfers over scholen, het aantal leerlingen dat in groep 8 zit, de eindtoets resultaten, adviezen en nog veel meer. Veel leesplezier.

praatplaat groep 8

Lees alles over Brechje die een praatplaat maakte voor het afscheidsboek groep  8 van de klas van haar dochter Diewertje.

Blog: waarom een afscheidsboek groep 8 eigenlijk niet mag ontbreken

Waarom een afscheidsboek voor 8ste groepers erbij hoort? Wij geven je 12 redenen!

Al zin om aan de slag te gaan met een afscheidsboek groep 8?

Blader dan ook eens door onderstaand voorbeeld voor extra inspiratie én je krijgt op deze manier ook een goede indruk.


PS Bijna alle informatie die wij in deze blog hebben gedeeld geldt natuurlijk ook voor alle school- en sportthema’s.

basisschool, groep 8, tips

Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media