fbpx
Skip to main content

PRAATPLAAT AFSCHEIDSBOEK GROEP 8

afscheidsboeken groep 8 van dochter Dieuwertje

Brechje Sondermeijer maakte voor het afscheidsboek groep 8 van de klas van haar dochter een prachtig sfeerblad, of zoals zij het zo mooi noemt, een praatplaat. Want ja, ook dat is mogelijk bij Vriendenboeken! Je voegt nl. heel gemakkelijk een eigen ontwerp toe aan je vriendenboek. Nieuwsgierig? Je kunt er hier alles over lezen.

Wij vonden de praatplaat wel heel creatief, het maakte de afscheidsboeken van deze groep 8 nog persoonlijker. Reden voor ons om Brechje te vragen wat meer te vertellen over haarzelf en het verhaal achter de tekening.

praatplaat afscheidsboek groep 8

Brechje Sondermeijer en de kracht van eenvoudige tekeningen

'Mijn jongste dochter, Dieuwertje, zit in groep 8. Als herinnering aan groep 8 en de basisschool De Hoge Raven werd een vriendenboek gemaakt. Twee moeders uit de klas waren de eindredacteuren van dit boek. Zij vroegen mij of ik een pagina zou willen vullen met een getekend sfeerbeeld van het afgelopen, bijzondere schooljaar. Natuurlijk wilde ik dat! Een superleuke uitdaging om het schooljaar 2019-2020 in tekeningen vast te leggen. Zeker omdat ik uit ervaring weet hoe krachtig een beeldverhaal kan zijn.

Samen met mijn compagnon Annelies Colenbrander heb ik nl. een bedrijf: Beeldkracht10. Wij geven trainingen in Visuele Communicatie (Zakelijk Tekenen). Daarnaast maken wij praatplaten, infographics en helpen wij bedrijven en organisaties om complexe processen overzichtelijk in beeld te brengen. Wij geloven in het gebruik van eenvoudige tekeningen als krachtig communicatiemiddel. Eén beeld zegt immers meer dan 1000 woorden!

Het was ontzettend leuk om een praatplaat te maken voor het vriendenboek van mijn dochter. Met de praatplaat die ik gemaakt heb, laat ik in vogelvlucht het laatste jaar op de basisschool zien. Ik heb de alledaagse zaken èn de bijzonderheden van dit jaar verbeeldt. Hier hoort natuurlijk ook bij hoe het coronavirus de wereld op zijn kop zette. Oók de wereld van de leerlingen van groep 8; opeens digitaal thuisonderwijs, chatten met de juf in plaats van kletsen, maar ook lekker in je pyjama in bed je schoolwerk doen en eindeloos buiten spelen.

Uiteraard heb ik ook in beeld gebracht toen de kinderen vanaf 8 juni weer naar school mochten en wat dit betekende: 2 armlengtes afstand van de juf houden, verschillende aankomsttijden op school en de leuke afscheidsactiviteiten zoals het maken van een lipdub.

Deze praatplaat geeft in vogelvlucht een uniek overzicht van het laatste, bijzondere jaar op de basisschool! Een prachtig en krachtig aandenken voor de 8ste groepers.'

Ook een persoonlijke praatplaat van Brechje in jullie vriendenboek?

De opties zijn legio; een praatplaat over jullie bedrijf voor het pensioen- of jubileumvriendenboek van je collega? Het levensverhaal van je oma en opa voor in een vriendenboek voor een huwelijksjubileum of verjaardag? Lijkt het je wat en wil jij ook een krachtige praatplaat of sfeerbeeld in jouw vriendenboek? Neem voor het ontwerp contact op met Brechje Sondermeijer van Beeldkracht10. Ook voor een interactieve training zakelijk trainen kun je bij Brechje en haar collega Annelies terecht.

praatplaat brechje contactinfo

Jouw eigen sfeerblad in jullie vriendenboek

Het je zelf een sfeerbeeld gemaakt, zoals de praatplaat van Brechje en wil je deze toevoegen aan jullie vriendenboek? Ook dat kan bij Vriendenboeken.nl als je daarvoor de fotobladen gebruikt. Wij leggen het je graag uit.
 

basisschool, groep 8, tips, dankjewel juffen en meesters

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media