fbpx
Skip to main content

KEN JIJ MAKE-A-WISH NEDERLAND?

Een onvergetelijk dag dankzij Make-A-Wish

Make-A-Wish Nederland vervult jaarlijks meer dan 550 wensen van ernstige zieke kinderen. De allerliefste wensen van deze kinderen worden ingevuld door wensvervullers. Wensvervullers zijn vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om zieke kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Vorig jaar kwamen wij in contact met een wensvervuller. Zij was druk bezig met een wensvervulling van een jong meisje. Zij organiseerde een prachtige dag, maar wilde het meisje, samen met haar familie en vrienden, ook verrassen met een hartverwarmend vriendenboek. Iedereen deed enthousiast mee en het werd dan ook een heel mooi en speciaal boek. Make-A-Wish is een bijzondere organisatie die het leven van zieke kinderen en hun ouders een beetje mooier maakt. Wij besteden daar graag aandacht aan en vroegen Make-A-Wish of ze wat meer wilden vertellen over zichzelf.

Make-A-Wish aan het woord

Elke dag horen gemiddeld 3 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt en vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doen we door samen hun allerliefste wens te laten uitkomen.

De Wish Journey, van naar het moment toeleven tot onvergetelijke herinneringen achteraf, helpt kinderen zich te wapenen tegen hun ziekte. Het brengt families bij elkaar en het verandert het leven van iedereen die er een rol in speelt. Bekijk hieronder ons filmpje:

MAKE-A-WISH LEVERT Maatwerk

De kracht van Make-A-Wish Nederland is dat we écht maatwerk leveren. Elke wens is anders. We halen alles uit de kast om van de wensvervulling zelf een groot succes te maken. Voor het kind, voor de familie en eigenlijk ook wel een beetje voor álle betrokkenen. De vrijwilligers, sponsoren, ziekenhuizen, business partners, ambassadeurs en onder andere vriendenboeken.nl.

Het traject van A tot Z

Het begint met een aanmelding. Dat mag in principe iedereen doen. Opa of buurman. Verpleegkundige of schoolleider. Voorwaarden zijn dat het kind tussen 3 en 18 jaar oud is en een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Na goedkeuring van de aanmelding sturen wij wat inspiratiestof toe. De Wish Journey is begonnen.
Samen met de familie kan het kind toeleven naar de wensvervulling. Met deze voorpret creëren we een langere periode van positieve energie en kracht. We maken ze sterker voor de toekomst. Twee vrijwilligers komen vervolgens thuis langs voor een intakegesprek. Alles komt aan bod; tot zelfs het lievelingseten aan toe.
 
Aan de hand van hun aantekeningen kan de wensvervuller aan de slag. De wensvervuller gaat over de invulling van de details. Meestal gaan deuren open die normaal gesloten blijven. Een speeltuin afhuren? Geen probleem. Een mini K3-pakje maken? Ook niet. De dag van de wensvervulling wordt van A tot Z voorbereid. Daarnaast krijgen wenskinderen in de anticipatiefase ook al leuke opdrachtjes en cadeautjes die met hun wens te maken hebben. Zo zijn er al meerdere wenskinderen geweest die een vriendenboek hebben gekregen via vriendenboeken.nl.

Einde van de Wish Journey

 
Op de dag zelf blijven de vrijwilligers op de achtergrond. Het kind staat centraal, maar iedereen geniet natuurlijk even hard mee. Die blije gezichten als de limousine komt voorrijden! Een van ons legt de herinneringen vast voor het fotoboek dat een paar weken later wordt opgestuurd. Soms delen we het verhaal achter de wens online; op de website of op social media. Natuurlijk alleen als de familie het goed vindt. Zo proberen wij ons werk onder de aandacht te brengen van een groter publiek. Je kan ons hier vinden:
 

Facebook | Twitter | Instagram | YouTube

Jouw hulp

Make-A-Wish Nederland kan dit allemaal realiseren dankzij de inzet van ruim 400 vrijwilligers. Giften en fondsenwervende acties (geld, maar ook in natura) van bedrijven, clubs, scholen en (sport)verenigingen zijn samen met de structurele steun van donateurs en sponsoren noodzakelijk. Make-A-Wish Nederland ontvangt geen overheidsbijdrage.

Ook jij kan in actie komen voor Make-A-Wish! Dit kan op veel verschillende manieren. Zo kan je donateur worden, geld inzamelen door een actie te doen of vrijwilliger worden!

make a wish wensvervullers

 

doeslief

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media