fbpx
Skip to main content

ZO SIMPEL MAAK JE EEN WOORDENWOLK

Een woordenwolk is superleuk voor in je vriendenboek

Toevallig ‘struikelden’ we op internet deze week over een word cloud oftewel een woordenwolk generator. Mocht je het begrip woordenwolk niet kennen, een woordenwolk is een groep van woorden die samen een plaatje vormen. Bijvoorbeeld woorden die gaan overd pensioen, huwelijk of de karaktereigenschappen van een persoon. Geen idee dat dat mogelijk was, maar we vinden het wel een superhandige en leuke tool. Zo handig en leuk dat we graag met jullie delen hoe een 'woordenwolk generator' werkt. Een woordenwolk is echt heel gemakkelijk om te maken maar vooral een hartstikke leuk toevoeging aan je vriendenboek. Ga vandaag nog aan de slag!

Zo simpel maak je een woordenwolk

Je hebt meerdere word cloud generatoren. As je zoekt via google vind je verschillende opties. Wij zijn aan de slag gegaan met wordart en werden er helemaal vrolijk van. Het werkt nl. echt heel gemakkelijk.

Aan de slag met je woordenwolk generator

  1. Je vult de woorden in die jij in je woordenwolk wilt hebben. Voor het thema huwelijk kan dat bijvoorbeeld liefde – hart – bruidspaar – vrijgezellenfeest – huwelijksnacht – huwelijksreis – kus – just married zijn.
  2. De woorden kun je allemaal dezelfde kleur geven, maar je kunt dat ook variëren.
  3. Vervolgens kies je een vorm uit. Dan kan een vierkant zijn, maar ook een hartje, een voetbal, een smiley of een rondje. Er is volop keuze.
  4. Het lettertype mag je ook zelf bepalen. Je kunt voor elk woord hetzelfde lettertype kiezen of het per woord laten verschillen.
  5. Hoe wil je de lay-out van de woorden. Verticaal, horizontaal, dansend, gekruist etc.
  6. Tenslotte kun je nog een achtergrondkleur kiezen.

Voilà, in een paar stappen heb je je eigen word cloud. Je kunt de woorden downloaden als jpg of png-bestand. Wil je een hoge kwaliteit, of een pdf, dan moet je betalen voor je woordwolk, maar voor wat je op deze pagina ziet hebben wij niets betaald. 

Nieuwsgierig naar onze Vriendenboeken? Klik hier voor alle thema's en scrol naar beneden voor voorbeelden van ingevulde vriendenpagina's!

Succes!

voorbeelden woordenwolk word cloud voor in je vriendenboek

VOORBEELDEN VRIENDENPAGINA'S VRIENDENBOEK40 jaar verjaardag cadeau vriendenboek vriendenboekje

babyshower baby shower organiseren ideen cadeau vriendenboekje vriendenboek

basisschool, groep 8, tips, dankjewel juffen en meesters

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media