fbpx
Skip to main content

FOTO'S EEN RETOURTJE NAAR HET VERLEDEN

We take photos as a return ticket to a moment otherwise gone – Katie Thurmes

Heb jij nog 'ouderwetse' fotoboeken?

Mooie quote vinden wij. Heb jij ze nog? Die ‘ouderwetse’ fotoboeken vol met verbleekte kleurenfoto’s? Misschien heb je zelfs nog wel albums thuis met vergeelde zwart-wit foto’s en losgeraakte fotohoekjes? Of ben jij iemand die nooit echt toekwam aan het plakken van foto’s en liggen ze nog steeds veilig opgeborgen in dozen....wachtend op dat moment dat je echt eens tijd over hebt?

Ben je bezig met een vriendenboek?

Grasduin dan eens op je gemakje door al die oude foto’s voor een heerlijk feel good gevoel. Die oude foto’s zijn zo speciaal, laat ze niet in de vergetelheid raken. Geef ze een nieuw leven in een vriendenboek voor bijvoorbeeld een collega die met pensioen gaat, je ouders die hun gouden huwelijk vieren, de 50e verjaardag van je zus of jullie eigen familieboek

Van ‘echte’ foto naar digitale foto

Voordat je je oude foto’s kunt toevoegen aan je vriendenboek moet je ze natuurlijk eerst op je computer hebben staan. Om je foto’s te kunnen uploaden in je vriendenboek heb je formaat jpg nodig. Jpg is het meest gebruikte en bekendste formaat voor afbeeldingen, dus dat zal niet echt een probleem zijn. Omdat we kwaliteit belangrijk vinden hanteren we een minimum aantal pixels van 480. Je foto’s van vroeger digitaliseren kun je op verschillende manieren aanpakken.

Oude foto’s fotograferen

Je kunt je oude foto’s heel gemakkelijk fotograferen met je digitale camera of mobiele telefoon. Als je de foto’s op deze manier fotografeert kan het wel zijn dat je last hebt van lichtreflecties op je foto’s. Dat kan gebeuren door de flitser van je camera of door brandende lampen. Ook moet je foto’s vaak nog bijsnijden. Maar er is een heel mooi alternatief.

Scanning Apps

Tegenwoordig heb je handige apps waarmee je zelf kunt scannen. In een mum van tijd kun je oude foto’s, maar ook tekeningen of oude kaarten digitaliseren. Met deze apps heb je geen last meer van lichtschitteringen en ook de randen van de foto’s worden niet meegenomen. Handig voor je oude fotoboeken, maar ook als je bij je ouders of je oma op bezoekt bent kun je snel en gemakkelijk een scan maken van bijvoorbeeld familiefoto’s van vroeger. Bekende apps zijn o.a. Google PhotoScan en CamScanner. Hier kun je meer lezen over de diverse apps 

Foto's zelf scannen

Geen app? Dan kun je kiezen voor een ‘gewone’ scanner. Voor thuis heb je de zgn. flatbed scanners, een glasplaat scanner. Je legt je foto met de kant die je wilt scannen naar beneden en de scanner maakt er een mooi digitaal plaatje van. Je hebt deze scanners vanaf ongeveer 70 Euro. 

Foto's laten scannen bij een printshop of fotoshop

Wil je éénmalig foto’s scannen of misschien zelfs een heel album? Dan kun je ook terecht bij een printshop of fotoshop. Je kunt zelf aan de slag, maar ze kunnen je daarbij ook een handje helpen. 

fotos van vroeger in fotoalbums voor in je vriendenboek vriendenboekje sweet memories

Foto’s als retourtje naar het verleden..... Naar welk moment zou jij graag een retourtje willen?  

voorbeeld vriendenpagina vriendenboek met foto's van vroeger

95 jaar idee cadeau verjaardag vriendenboek vriendenboekje

 

tips

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media