fbpx
Skip to main content

MOEDERDAG: K(L)USJES VOOR MAMA 

Moederdag meer dan cadeaus

Jaren geleden ontving een kersverse moeder met moederdag een……afwasborstel. Echt gebeurd, maar gelukkig zat aan de afwasborstel een kaartje ‘bestemd voor papa’. Moederdag is niet alleen ontbijt op bed of een uitgebreide brunch. Nee, het betekent ook dat je die dag het huis een beetje netjes houdt. Dus even de tafel afruimen, afwasmachine inruimen en doe eens gek, doe dat klusje dat al een tijdje op het to-do lijstje van je moeder staat. Maak je haar extra blij mee. Maar moederdag is natuurlijk meer dan lekker eten en een beetje opruimen, het is een mooi moment voor iets extra’s. Dat hoeven echt niet persé grote cadeaus te zijn, het gaat daarbij vooral om samen iets leuks doen. Family bonding zoals zo mooi in het Engels zeggen. We hebben wat tips en ideeën voor je op een rijtje gezet. Wie weet zit er iets leuks tussen voor je moeder, oma of je vrouw!

Kook haar favorieten

Wij zijn geen kookexperts en hebben daarom toch meer even rondgeneusd op wat andere websites. Wat vind je hiervan?

  • De vijf lekkerste moederdag taarten. Wij gaan voor de kokostaart met limoen, hoewel de Zweedse prinsessentaart er ook niet slecht uitziet!
  • Heerlijke ontbijtjes voor de liefste mama’s vind je hier. Wat vind je van citroen yoghurt pannenkoeken?
  • 10 zalige brunchrecepten. Het ziet er inderdaad heerlijk uit met watermeloensalade met feta en munt en avocadotoast.

Creëer nieuwe tradities, creëer nieuwe herinneringen

Samen op de foto

Elke dag maken we foto’s. Maar heeft je moeder ook een foto waar het hele gezin op staat? Doe je mooiste outfits aan en ga zondag met z’n allen op de foto. Je buren hebben vast wel even tijd om een mooi plaatje van jullie te maken.

handafdruk op moederdagkaart

Koop een gigantische grote moederdagkaart en versier deze met een verfhandafdruk van de kinderen.  Superleuk om dit ieder jaar te doen en de verschillen te bekijken.

terug in de tijd

Maak tijd voor het verleden. Geniet samen van alle herinneringen. Blader door oude fotoboeken, scrapbooks of vriendenboeken (ze heeft vast haar oude vriendenboek of poëziealbum nog wel) en misschien zijn er nog oude videobanden of cd's. Heb je tijd over, begin dan alvast met een nieuw scrapbook, foto- of vriendenboek.

Samen op stap, de leukste uitjes van dit moederdag weekend (2018)

Een gezellig dagje uit. Wat vind je van een bezoekje aan een molen of een rondleiding in het Scheveningse Kurhaus?

Nationale Molendag

Op bezoek bij de molenaar, dat kan a.s. zaterdag en zondag. Honderden wind-en watermolens in Nederland zijn open voor bezoek. 

Nederlands Jongleerfestival

Woon je in de buurt van Amersfoort Neem je moeder mee naar het Nederlands Jongleerfestival. Op het NJF komen 250 tot 500 beginnende en gevorderde jongleurs uit Nederland en omstreken samen. De voornaamste discipline is dan ook het jongleren, maar er is ook meer dan genoeg ruimte voor andere circusdisciplines!

200 jaar Scheveningen

Scheveningen viert dit jaar feest. Precies 200 jaar geleden richtte Jacob Pronk het eerste badhuis van Scheveningen op en dat wordt gevierd. Neem je moeder a.s. zondag mee voor een rondleiding en high tea in het Scheveningse Kurhaus en bezoek gelijk ook nog even de Summer of Love Market; een markt in het teken van de roerige jaren '60 met een combinatie van hippie-, bohemian- en lifestyleproducten en volg daar samen met je moeder een workshop in het maken van bloemenkransen of dromenvangers. Een lekkere strandwandeling mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Jazz in Breda

Breda is dit weekend één groot podium dat in het teken staat van de jazz. Tweehonderd concerten op bijna twintig podia!

Festival Tweetakt

Festival Tweetakt op Fort Ruigenhoek in Groenekan In alle hoeken en gaten van het groene fort is spannende beeldende kunst voor alle leeftijden te zien. In alle hoeken en gaten staan grote sculpturen, interactieve installaties, videokunst en games.

Samen met je moeder op de bank

Na een dagje op stap mag je moeder een film uitkiezen. Stel je één van de volgende films voor, dan maak je gegarandeerd indruk!

Freaky Friday

Van lichaam wisselen met je moeder. Lindsey Lohan wordt ’s ochtends wakker in het lichaam van moeder Jamie Leigh Curtis en dat is behoorlijk schrikken....voor beiden.

De Tweeling

Door de dood van hun ouders worden de tweelingzusjes Lotte en Anna Bamberg gescheiden. Anna groeit op in Duitsland en trouwt met een SS-officier, Lotte gaat naar familie in Nederland, haar verloofde wordt in Auschwitz vermoord. Als de zussen bejaard zijn ontmoeten ze elkaar in een kuuroord.

Mama Mia

Heerlijk alle ABBA-hits meezingen en dansen samen met Meryl Streep, Amanda Sefried, Pierce Brosnan en Colin Firth!

Terms of Endearment

Leg de tissues maar klaar. Huilen en lachen met Jack Nicholson, Debra Winger and Shirley MacLaine.

Dirty Dancing

Deze film hoeven we vast niet meer toe te lichten. Je moeder heeft Patrick Swayze vast al veel vaker horen zeggen ‘nobody puts baby in a corner’. Nog een keertje kijken vindt ze vast geen straf.

Tijd voor een knuffel

Tot slot, moederdag is geen moederdag zonder omhelzingen, kusjes en een dikke knuffel! Een goed begin van moederdag, maar het mag ook best even tussendoor!

Supercadeau voor moederdag

Verras je mama of oma met een vriendenboek ingevuld door het hele gezin. Natuurlijk met veel extra foto's. Een vriendenboek voor je moeder, hoe leuk is dat.

familieboek reunie herinnering cadeau familie


Fijne Moederdag. Maak er samen iets moois van!

vrije tijd, feestdag, doeslief

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media