fbpx
Skip to main content

WAT LIJKEN WE TOCH OP ELKAAR!

Zonder nou gelijk soft te worden....maar 

Maar wat lijken we op elkaar! 21 maart 2018, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen. Het lijkt vandaag en de afgelopen weken wel of het alleen maar draait om de verschillen. Die worden nogal eens uitvergroot. Er is weinig te lezen over wat ons bindt als mensen en waarin we hetzelfde zijn.

Meer overeenkomsten dan verschillen

Bij Vriendenboeken.nl zien we, gelukkig!, een hele andere kant van het leven, van mensen. En die is hartstikke positief. Mensen die elkaar in het zonnetje zetten, iets voor elkaar doen, iets aardigs over een ander zeggen, met humor kijken naar blunders en elkaar altijd het allerbeste toewensen. Het leek ons vandaag daarom ook een uitgelezen dag om eens stil te staan bij al onze overeenkomsten. Want als je goed kijkt hebben we met z’n allen veel meer overeenkomsten dan verschillen. Zonder nou gelijk al te soft te worden, maar…. wat lijken we vaak op elkaar!

Veel verschillen én veel gelijkheid

mensen

Een inkoppertje, maar we zijn allemaal mensen, we hebben een huid, ogen, voeten, oren, handen, nagels en een hart. En allemaal hebben we lucht, eten en drinken én een thuis nodig.

emoties

Emoties zijn universeel, we voelen ze bewust of onbewust iedere dag. Iedereen (her)kent verdriet, verrassingen, verbazing, boosheid, angst en geluk.

Humor

We lachen misschien niet om hetzelfde, maar lachen doen we; van een glimlach, de slappe lach, huilen van het lachen tot je het bijna in je broek doet van het lachen.

Guilty pleasures

Eén van de favoriete vragen in onze vriendenboeken en dat is vast niet voor niets. We hebben ze allemaal. Wat is die van jou ? 'Foute’ muziek, niet één maar twee slagroomsoezen, met een literpak ijs of zak chips voor de tv, een dagje netflixen in je pyjama, lepelen uit de pindakaaspot, de prive lezen bij de kapper, luid meezingen in de auto of die snoozeknop maar blijven indrukken.

Verliefd 

Hoteldebotel verliefd zijn. Ook allemaal toch?

Vrede

Het lijkt er soms niet op, maar willen we niet allemaal in vrede leven? Geen oorlog, geen ruzie, geen irritaties, maar heel gewoon samen leven.

Vrienden 

Iedereen wil geliefd zijn, gehoord worden en iemand hebben die ons hoe dan ook accepteert. We willen vrienden die er voor ons zijn en die wij ook kunnen helpen. Het hoeven er echt niet 100 te zijn. Een paar goede vrienden maakt het leven zoveel leuker.

Alles voor onze kinderen

Allemaal willen we het beste voor onze kinderen en daar gaan we voor. Soms niet altijd even tactisch (dat zagen we wel bij de Luizenmoeder..) maar we willen gewoon heel graag dat onze kinderen het goed hebben en het liefst nog een stukje beter dan we het zelf hebben.

Trots

Op iets wat we goed hebben gedaan, op prestaties van onze kinderen, partner of het nationale (dames ?) voetbalelftal. 

IJdel

Een bad hairday. Wie baalt er niet als zijn haar niet goed zit. Het kan een dag behoorlijk verpesten. En.... Spiegeltje spiegeltje aan de wand…loop je langs een spiegel, wedden dat je even kijkt hoe je eruit ziet. Er op je best uit willen zien, een beetje ijdelheid, het is niemand vreemd.

Waardering

Complimentjes geven en krijgen! ‘Nee joh dat was echt niet zo bijzonder’ zeg je dan ook nog. Maar zeg nou zelf het is toch heerlijk om te horen dat je iets goed hebt gedaan.

Feest

Ieder op zijn eigen manier vieren we de speciale momenten in het leven. Een huwelijk, een kroonjaar van een verjaardag, een jubileum, het halen van een diploma of de geboorte van een kind. Hoogtepunten in het leven worden massaal gevierd.

Muziek

We hebben wat met muziek. Het maakt je vrolijk, het irriteert, het ontroert, je wordt er een beetje weemoedig van of het brengt je terug in de tijd. Muziek raakt.

Helpen

Elkaar een handje helpen. Vrienden, familie, buren, collega’s, vrijwilligerswerk, als het nodig is helpen we elkaar. 

Gul

We geven! We geven liefde, vriendschap, hulp, geld of cadeaus. Maar geven doen we.

geluk 

'Een eigen huis, een plek onder de zon en altijd iemand in de buurt die van me houden kon. Toch wou ik dat ik net iet vaker, iets vaker simpelweg gelukkig was.' René Froger en het Goede Doel zongen het jaren geleden al. We streven naar geluk voor onszelf, onze kinderen en dierbaren.

I tend to see the similarities....

Misschien lijken we wel meer op elkaar dan we denken ? Schrijfster Isabel Allende heeft  het mooi verwoord: 'I tend to see the similarities in people and not the differences' , 'Ik heb de neiging om de overeenkomsten te zien in mensen en niet de verschillen.' Weet je nog meer overeenkomsten? Laat het ons weten, wij vullen de lijst graag aan.

Wij zijn Vriendenboeken.nl

Een paar goede vrienden maken het leven zoveel leuker schreven we hierboven al. Voor al die vrienden, familie en collaga's hebben wij vriendenboeken. Onze vriendenboeken zijn er voor alle speciale momenten in het leven, van huwelijk, pensioen, babyshower tot jubileum. Een vriendenboek is een heerlijk persoonlijk cadeau, niet voor 'even' maar voor een heel leven. Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje bij onze thema's

voorbeeld vriendenpagina vriendenboek jubileum

jubileum collega cadeau vriendenboek vriendenboekje

voorbeeld vriendenboek zilveren huwelijk

zilveren huwelijk 25 jaar getrouwd cadeau vriendenboek vriendenboekje

voorbeeld vriendenboek pensioen

pensioen collega cadeau vriendenboek vriendenboekje

 

 

 

vriendschap, doeslief

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media