fbpx
Skip to main content

19 VOORDELEN SPORT VOOR KINDEREN

Ouder van een sportend kind? Het valt soms niet mee!

Niets zo goed voor je kind als een teamsport toch? Maar wees eerlijk, soms denk je als ouder toch wel eens, waarom vond ik het al ook weer zo belangrijk dat mijn kind op een teamsport ging? Vroeg uit de veren voor een wedstrijd, koukleumend langs de lijn om je kind aan te moedigen en dan staat hij of zij ook nog eens in de wissel…, bardiensten draaien, met een auto vol lawaaierige kinderen naar een uitwedstrijd, al die ritjes naar de training, de tijd die het kost en je hebt het al zo druk, gezellig met andere ouders praten terwijl je nog niet goed wakker bent….Het valt soms niet mee om ouder van een sportend kind te zijn ?. Betrap jij je ook wel eens op die gedachten? Niet erg hoor, dat hebben we allemaal. Ook last van MopperMomentjes? Lees dan nog eens alle voordelen van sport voor kinderen (en jezelf!). Dan kun je er weer even tegenaan.

Voordelen sport voor kinderen

 • Lichaamsbeweging is zonder meer supergezond. Niet alleen voor kinderen, maar voor ons allemaal. Je bent fitter, sterker, je conditie is beter, je zit lekkerder in je vel.
 • Kinderen en jongeren die sporten lopen als ze ouder zijn minder risico op diabetes en hart- en vaatziekten.
 • Kinderen spelen lang niet zo veel en vaak meer buiten als vroeger en krijgen veel minder lichaamsbeweging. Zitten ze op een sport dan bewegen ze in ieder geval toch regelmatig.
 • Sporten op jonge leeftijd maakt het eenvoudiger om ook op latere leeftijd te blijven sporten.
 • Kinderen die regelmatig sporten en bewegen leren gemakkelijker.
 • Sporters hebben minder last van angst en depressies.
 • Bij lichaamsbeweging komt endorfine vrij. Dat stofje zorgt voor een goed en gelukkig gevoel. Sporten zorgt er dus voor dat je in een betere stemming bent.
 • Sporten zorgt voor meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn.
 • Van sporten leer je dat doorzetten belangrijk is. Je moet je inspannen om iets te bereiken. Op deze manier leer je spelenderwijs dat niet alles vanzelf gaat.
 • Behalve doorzettingsvermogen zorgt sporten ook voor discipline. Binnen een sport moet je je altijd aan regels te houden: op tijd aanwezig zijn, luisteren naar je trainer of je coach, de regels van het spel volgen en de beslissing van de scheidsrechter respecteren.
 • Je leert omgaan met tegenslagen en verlies. Leren verliezen is net zo belangrijk, of misschien nog wel belangrijker, dan winnen. Het is niet leuk, maar het hoort bij het leven.
 • Bij een teamsport leer je om samen te werken. Iedereen heeft een rol heeft binnen een team. Als je goed samenwerkt bereik je het maximale resultaat. Je doet het tenslotte met z’n allen. Of je nou wint, verliest of gelijk speelt. Met de woorden van Johan Cruijff: winnen doe je met z’n allen.
 • Regelmatig sporten zorgt ervoor dat je beter slaapt.
 • Je stofwisseling wordt sneller, waardoor je beter op gewicht blijft. Als je regelmatig sport mag je ook best eens wat meer eten of snoepen. Is toch ook fijn?
 • Je kind leert niet alleen andere kinderen kennen, maar ook de coaches, trainers, ouders, scheidsrechters en iedereen die zich inzet bij een sportvereniging. Daardoor doet hij of zij ongemerkt extra mensenkennis op. Hartstikke goed voor zijn of haar sociale ontwikkeling.
 • Binnen ieder team ontstaan vriendschappen. Soms zelfs voor het leven.
 • Als ouder leer je ook veel andere ouders kennen en dat kan heel erg gezellig zijn en ook dat kan leiden tot nieuwe vriendschappen.
 • Behalve al die sociale, mentale en fysieke voordelen is natuurlijk het allerbelangrijkste dat je aan sporten plezier beleeft. Het hoeft geen verplichting te zijn, je mag er ook gewoon van genieten!
 • Sporten dat is inspanning én ontspanning.

Koester de mooie momenten

Sporten, het levert bovenal veel mooie momenten op, lachende kinderen, ouders die genieten omdat hun kind geniet (en die zijn er ook heel veel!) en veel onvergetelijke herinneringen. Onze tip: laat een sportjaar niet ongemerkt voorbijgaan, leg de speciale momenten, prachtige foto’s vast in een fantastisch team vriendenboek. Hartstikke leuk voor de kinderen, ouders en trainers en ook nog eens een heel speciaal bewaarboek voor later.

Vriendenboekje voor het hele team 

Wij hebben een speciale uitvoering én speciale prijzen voor 'groepen' vanaf 10 exemplaren! Je kunt er hier alles over lezen. 

voorbeeld vriendenboekje voor voetbalteam

voetbal vriendenboekje vriendenboek voorbeeld vriendenpagina

voorbeeld vriendenboekje hockeyteam

cadeau hockey coach trainer dankjewel hockeyteam

 

Vriendenboek van het team cadeau voor trainer en coach

Niet alleen voor je kind een een sport vriendenboek een mooi aandenken. Als cadeau om een trainer en coach te bedanken voor een tof sportjaar is het geheid een succes. Deel je de kosten met een team van 10 kinderen dan heb je een supergaaf cadeau voor ongeveer  € 2,50 per kind.

voorbeeld vriendenboekje cadeau trainer en coach

vriendenboekje vriendenboek voetbal cadeau coach trainer

hockey vriendenboek vriendenboekje cadeau trainer coach

sport, voetbal , hockey

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media