fbpx
Skip to main content

25 TOFFE WEETJES OVER 50 JAAR IN 2024

Wij vertellen je alles over het jaar 1974 én je 50e verjaardag

1974 het jaar dat ABBA het Eurovisie Songfestival wint, de allereerste Story voor drie kwartjes in de winkels ligt, de benzine op de bon is, de Playmobil poppetjes voor het eerst te bewonderen zijn op een beurs in Duitsland, de laatste kolenmijn wordt gesloten en het blaaspijpje wordt geïntroduceerd. Het mierzoete Sugar Baby Love van the Rubettes is razend populair en Ivan Heylen heeft een hit met de Wilde Boeren Dochter. Deel twee van the Godfather draait in de bioscopen en Emmanuelle met Sylvia Kristel zorgt voor ophef. 1974 is ook het jaar dat Go Ahead Eagles terugkomt van het besluit om op zaterdagavond wedstrijden te spelen. De reden? Te veel concurrentie van de televisie. Het grappige artikel in het AD van 1974 willen we je niet onthouden: 
 
Het artikel dat hierover op 28 oktober in het AD stond, willen wij je niet onthouden:
 
De Deventer eredivisieclub Go Ahead Eagles, voorheen een groot voorstander van zaterdagavondvoetbal, heeft zich na het teleurstellende bezoek bij de wedstrijden tegen Haarlem en De Graafschap (respectievelijk 5.000 en 8.000 toeschouwers) beraden over deze  teruggang. In een bestuursvergadering werd besloten dat de ontmoeting met FC Den Haag, die aanvankelijk ook op zaterdag zou worden gespeeld, wordt verschoven naar zondagmiddag. Volgens seizoen wil de Deventer eredivisieclub weer op zaterdagdagavond spelen, maar dan wel om vier uur ’s middags of om half zeven. Men wil het publiek namelijk de gelegenheid geven om de zaterdagavond in het gezin door te brengen. De concurrentie van de televisieprogramma’s is te groot gebleken.

Maar er gebeurde natuurlijk veel meer in het jaar 1974, bijvoorbeeld de unieke situatie dat een Amerikaanse president moet aftreden en de uitvinding van de draaikubus de Rubiks Kubus. De 25 interessantste en leukste weetjes van geboortejaar 1974 hebben wij voor je, maar eerst gaan we even terug in de tijd naar het dagelijkse leven van het begin van de jaren zeventig.

Het dagelijkse leven in 1974

De populairste kleuren zijn in die jaren bruin, groen, maar bovenal oranje; bloempotten, de fonduepan, de broodtrommel, behang en servies, chips-schaaltjes, oranje was favoriet. Je huis was helemaal af met gehaakte gordijnen, macramé plantenhangers, rotanstoelen, een letterbak gevuld met prularia, stoere zitzakken, druipkaarsen in lege wijnflessen, een plafond van schrootjes en…… een zitkuil.  Nu noem je het misschien truttig maar in die tijd was het bovenal gezellig. Kreeg je visite dan serveerde je een glaasje sherry of rosé (altijd Matteus, dat was in die tijd zo’n beetje het enige merk rosé), prikkers met blokjes kaas en een zilveruitje of stukje gember, augurken gerold in een plakje boterhamworst, witte asperges (uit een glazen potje) omwikkeld met ham, gevulde eieren of pinda’s en chips. Een glaasje gevuld met sigaretten ontbrak niet op de salontafel. 
 
Op het schoolplein waren kinderen druk met touwtje springen en elastieken. Rolschaatsen, tollen, vliegeren, stoepranden, skippyballen; buiten spelen deden kinderen elke dag en dat kon in die jaren ook veilig. Elke dag aardappelen, vlees, groenten was destijds heel gewoon en als toetje yoghurt, vla of, doe eens gek, vlaflip. 

Wat weet jij over geboortejaar  1974 en abraham en sara?

De 25 leukste weetjes en feiten voor iedereen die in 2024 een 50e verjaardag viert!

1. gelukkiger vanaf 50 jaar

Dat begint goed toch, gelukkiger vanaf 50 jaar! Naarmate je ouder wordt, word je gelukkiger. Dit zal vast niet voor iedereen gelden, maar voor de meeste mensen gaat dit wel op. Het leven wordt beter vanaf je 50e. Het is niet persé zo dat je leven dan verandert, maar wel hoe je je voelt over je leven.

2. Abraham en sara
Word je 50, dan heb je ‘Abraham of Sara gezien’. De uitdrukking ‘Abraham gezien’ komt sinds 1898 voor in het van Dale woordenboek. Het betekent in die tijd nog “gezegd van iemand die reeds 50 jaar oud is en nog ongetrouwd”. Sara moest nog een tijdje wachten op een vermelding in het bekende woordenboek, pas in 2005 werd ‘Sara gezien’ in de van Dale opgenomen. Het hele verhaal over Sara of Abraham zien lees je hier.
Best interessant 😊.
3. veel 50-jarigen

In 2024 zien 108.000 mannen Abraham en 110.000 vrouwen Sara. In totaal 228.000 Nederlanders vieren hun 50e verjaardag. In Nederland wonen inmiddels een kleine 18 miljoen mensen, waarvan 1,3% 50 jaar wordt.

4. Je bent onderdeel van een grote groep!
Nederland vergrijst steeds meer. In 1950 was minder dan 1 op de 3 volwassenen in Nederland 50-plus. Sinds 2019 is de helft van de Nederlandse volwassenen 50 jaar of ouder. We hebben het nagerekend met behulp van de CBS bevolkingspiramide en komen voor dit jaar op 7.6 miljoen 50 plussers,  dat betekent dat meer dan 40% van alle Nederlanders (dus niet alleen de volwassen Nederlanders) 50 jaar of ouder is. Je bent eigenlijk gewoon de jongste van een hele grote groep ouderen 😊.
5. de gemiddelde leeftijd
In 1974 was de gemiddelde leeftijd rond de 33 jaar, op dit moment is dat ruim 42 jaar.
6. mensen mensen mensen
In jouw geboortejaar, 1974, telde Nederland 13.5 miljoen inwoners en België bijna 10 miljoen. Wereldwijd waren dat er in 1974 een kleine 4 miljard. En nu.... wonen we met meer dan 8 miljard mensen op onze planeet aarde. 
7. 50 JAAR DAT IS
50 jaar in maanden, weken, dagen, uren en minuten:

5 DECENNIA
600 MAANDEN
2.609 WEKEN
18.262 DAGEN
438.291 UREN
26.297.438 MINUTEN
1.577.846.300 SECONDEN!
8. ook zij werden gEBOREN IN 1974
12 januari: Melanie Chisholm | 16 januari: Kate Moss | 20 januari: Paskal Jakobsen | 26 januari: Kim van Kooten | 28 januari: Ramsey Nasr | 1 februari: Fabienne de Vries | 13 februari: Robbie Williams | 22 februari: James Blunt | 5 maart: Eva Mendes 29 maart: Waldemar Torenstra | 7 april: Tygo Gernandt | 17 april : Victoria Beckham | 28 april: Penélope Cruz | 16 mei: Laura Pausini | 26 mei: Barbara de Loor | 1 juni: Alanis Morisette | 3  juni: Tooske Ragas | 30 juni: Barbara Barend | 11 juli: Lil' Kim | 21 jul: Maureen du Toit | 23 juli: Jan Joost van Gangelen |  30 juli: Hilary Swank | 30 augustus: Evelien de Bruijn | 29 augustus: Anouk Smulders | 10 september: Ryan Philippe |  27 september: Lodewijk Asscher | 30 september: Tijl Beckand | 3 oktober: Marianne Timmer | 28 oktober: Karen Damen en Joaquin Phoenix | 3 november : Sonja Bakker | 6 november: Frank Vandenbroucke | 9  november: Bridget Maasland | 11 november: Leonardo DiCaprio | 7 december Nicole Appleton
9. POPULAIRSTE BABYNAMEN van het jaar 1974
De top 5 van meisjesnamen werd dat jaar aangevoerd door Maria, gevolgd door Johanna, Sandra, Bianca en Esther.
De top 5 namen voren de jongen waren in die tijd Johannes, Jeroen, Jan, Patrick en Dennis.
10.  De patatgeneratie....
Ben je geboren tussen 1970 en 1985 dan hoor je bij de patatgeneratie of ook wel de pragmatische generatie genoemd. Ouders van de patatgeneratie hoorden veelal bij de protestgeneratie. Deze ouders waren meestal minder streng, de kinderen kregen meer vrijheid en ruimte. Kerken werden in deze tijd minder belangrijk dan vroeger. Kinderen van deze generatie hadden meer keuzemogelijkheden dan hun voorgangers, ze vinden werken belangrijk, maar minder belangrijk dan zelfontplooiing en geluk. Je leven lang bij dezelfde werkgever zag deze generatie niet zitten, ze zijn niet voor niets de ‘uitvinders’ van het jobhoppen. De pragmatische generatie groeide op zonder mobiele telefoons, euro’s, pinautomaten en nam op vakantie nog eurocheques mee om in te wisselen voor de lokale munt. In hun kindertijd waren er geen computers, maar dat veranderde met de komst van de computers in de jaren ’80.
11. jaar van de tijger
Volgens de Chinese horoscoop is 1974 het jaar van de Tijger. Tijgers zijn levenslustig, onverschrokken, daadkrachtig, rebels, avontuurlijk, edel en krachtig. Zij zijn ook hartelijk, optimistisch en empathisch. Een tijger werkt graag alleen, maar is wel sociaal. Ben je een tijger dan houdt je niet van ruzie en conflicten. Klopt het een beetje?
12. zij trouwden in 1974
Er waren heel wat ‘society huwelijk’ in 1974. De huwelijkskoppels in het goud hopen dit jaar hun gouden huwelijk te vieren! Komen jou, als (bijna) 50-jarige nog namen bekend voor?
 
Actrice Jane Russell en makelaar John Calvin People
Actrice Sissy Spacek en art director Jack Fish
Zanger Barry White en zangeres Glodean James
Zanger Alan Osmond en Suzanne Pinegar
Actrice Faye Dunaway en zanger Peter Wolf
Zangeres | actrice Liza Minnelli en documentary director Jack Haley
Zweedse prinses Christina en zakenman Tord Magnusson
Komiek Johnny Kraaijkamp en Mai Lun Lee
Voeballer Johan Neeskens en Marjan Schuphof
Actrice Josine van Dalsum en tv-regisseur John de Rest
De Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken Henry Kissinger en Nancy Maginness
13.  was jouw moeder HUISVROUW of werkte ze?
Ging je als vrouw in die tijd trouwen dan stopte je bijna altijd met werken en werd je huisvrouw. Stopte je niet dan toch zeker als er kinderen kwamen. In 1974 had ongeveer 30%  alle vrouwen een baan. In de loop van de jaren ’70 en ‘80 veranderde dat langzamerhand door de emancipatie, opleidingen en de minder aanwezige rol van de kerk.
14. 1974 IN HET NIEUWS in Nederland
 • Op 6 januari vindt de laatste autoloze zondag plaats. De autoloze zondagen waren begonnen op 31 oktober 1973. Vanaf 7 januari gaat de benzine op de bon, voor personenauto's 20 liter per week. De reden dat de benzine op de bon gaat is de olieboycot van de olieproducerende Arabische staten. Deze landen willen aan o.a. Nederland in 1973 en 1974 geen olie meer leveren omdat ze Israël steunden tijdens de Jom-Kippoeroorlog. De Arabische landen verhogen tegelijkertijd de olieprijs met 70%. De prijs van een vat olie werd hierdoor binnen een paar weken verviervoudigd, van 3 dollar per vat naar 12 dollar. Voor de benzine betaalde je toen 1 gulden per liter. Klinkt weinig, maar dat was in die tijd echt heel veel.  Medio maart heffen de Arabische landen het olie-embargo tegen de Verenigde Staten op, maar Nederland moet vier maanden langer wachten.
 • De laatste kolenmijn van Nederland, de Oranje-Nassau I in Heerlen, wordt gesloten.
 • Meesterkraker Aage M(einesz), bekend van zijn thermische lans, ontsnapt uit de gevangenis in Leeuwarden. Het lukt hem om met een minisnijbrander de tralies door te branden.
 • Het blaaspijpje wordt ingevoerd voor alcholcontroles. De horeca is bang voor omzetverlies.
 • De gemeenten Assendelft, Koog aan de Zaan, Krommenie, Westzaan, Wormerveer, Zaandam en Zaandijk worden samengevoegd tot de gemeente Zaanstad.
 • Op 31 augustus om 18.00 uur wordt Radio Veronica uit de lucht gehaald. De uitzendingen vanaf zendschip Norderney op de Noordzee stoppen definitief.
 • Story, het allereerste roddelblad, verschijnt. Verkoopprijs is drie kwartjes en 60 cent voor abonnees. Het is een ongekend succes. Binnen vier weken worden meer dan 500.000 exemplaren verkocht.
 • De Franse ambassade op het Haagse Lange Voorhout wordt bezet door drie leden het Japanse Rode Leger. In ruil voor het vrijlaten van de elf gegijzelden (waaronder de ambassadeur) eisen ze de vrijlating van JRL-lid Yatsuka Furuya, die op dat moment in Frankrijk in de gevangenis zit. Vanwege de gijzeling komt de traditionele rijtoer met de Gouden Koets te vervallen. Twee van de drie gijzelnemers, Wako en Nishikawa, worden later gearresteerd en aan Japan uitgeleverd. Het derde lid, Junzo Okudaira, is nooit opgepakt.
15. 1974 in het Nieuws wereldwijd
 • Het schandaal van het jaar 1974 is met stip op 1  het Watergate Schandaal. De journalisten Bob Woodward en Carl Bernstein onthullen dat de Republikeinen afluisterapparatuur hebben geplaatst in het hoofdkantoor van de Democraten, het  Watergate hotel. Als gevolg hiervan treedt de Amerikaanse president Nixon af. De eerste en tot nu toe laatste keer dat een president moet aftreden.  Kijktip: de film All the President's Men  uit 1976 geeft een uitstekend beeld van deze woelige periode. Het duo Woodward-Bernstein wordt gespeeld door Robert Redford en Dustin Hoffman.
 • In Amerika wordt voor het eerst een streepjescode gescand. De streepjescode is geplaatst op een pakje kauwgom van Wrigley.
 • Pepsico opent een fabriek in de Sovjet-Unie en is daarmee het eerste grote Amerikaanse bedrijf dat actief is in de Sovjet-Unie.
 • We maken kennis met Playmobil. De bekende poppetjes zijn voor het eerst te zien op een beurs in West-Duitsland.
 • In Guilford vallen vijf doden bij twee bomaanslagen gepleegd op twee pubs door de IRA. De “Guilford four” wordt gearresteerd voor de aanslag. Vijftien jaar later blijkt de veroordeling onterecht en worden ze vrij gelaten. Eén van de veroordeelden is dan in inmiddels overleden.
 • In Xian China wordt de eerste van een uitgebreide collectie terra-cotta krijgers ontdekt. Lokale boeren stuiten op stukken van een kleifiguur die leidden tot de ontdekking van de oude graftombe.
 • In Portugal maakt de vreedzame Anjerrevolutie een einde aan bijna 50 jaar dictoriaal bewind.
 • Op 5 februari wordt Patricia Hearst, 19-jarige dochter van de Amerikaanse mediamagnaat Randolph Hearst, ontvoerd door het Symbionese Bevrijdingsleger (SLA). Een paar maanden later blijkt uit beelden gemaakt tijdens een bankoverval, dat Patty zich heeft aangesloten bij het bevrijdingsleger.
 • De bekende Russische balletdanser Mikhail Baryshnikov loopt over naar de US en gaat dansen voor het American Ballet Theatre.
 • In Griekenland komt na zeven jaar een einde aan het kolonelsregime. Bekende Griekse bannelingen, waaronder zanger Mikis Theodorakis en actrice Melina Mercouri, keren terug naar hun land. 
 • De Hongaar Erno Rubik ontwerpt de Rubik's Kubus. De nog immer populaire draaikubus gebruikt de wiskundige Rubik voor het eerst tijdens zijn lessen aan de Universiteit van Kunst en Design in Boedapest. Rubik ontwierp de kubus om zijn studenten meer te leren over algebraïsche groeptheorie en mogelijke bewegingen in een driedimensioneel object. Het kostte Rubik destijds zelf een maand om de puzzel voor het eerst op te lossen. 
16. mercedes Auto van het jaar
In 1974 reden er in Nederland 2.928.000 auto’s rond. Op een bevolking van 13.55 miljoen inwoners betekent dat op elke 4.6 inwoners 1 auto. Stoepranden of rolschaatsen op straat, het kon gewoon, zeker in de kleinere plaatsen. Het aantal auto’s is de afgelopen 50 jaar flink gegroeid. In 2023 reden er in Nederland 9.4 miljoen auto’s voor 17.9 inwoners. Op elke 1.9 inwoners 1 auto!
 
De Mercedes 450S wordt gekozen tot auto van het jaar. De Fiat X1/9 eindigt op de tweede plek en de Honda Civic als derde.
17. abba's waterloo
Carl Douglas met Kung Fu fighting, Mud met Dyna-mite en Tigerfeet, Be my Day van the Cats, Sing a song of Love van de George Baker Selection, the Hostage van donna Summer, het vrolijke Swinging on a Star van Spooky en Sue, The Wall Street Shuffle van 10CC, I can help van Billly Swan, Nutbush City Limits van Ike & Tina Turner, I've got the music in me van the Kikki Dee Band, Sugar Baby Love van the Rubbettes, Gigi L'amoroso van Dalida en niet te vergeten Rock your Baby van George McCrae,  de nummer 1 van de top 100 van 1974. International artiesten die destijds vaak gewoon kwamen optreden in het Nederlandse TopPop met Ad Visser en Penny de Jager.
 
Ook Nederlandse liedjes  waren populair. Het is weer voorbij die mooie zomer van Gerard Cox stond nummer 1 tijdens de eerste twee weken van januari. De Wilde Boerendochter van Ivan Heylen was een nummer 1 hit evenals de carnavalskraker Den Uyl is in de Olie van vader Abraham en boer Koekkoek.  Farce Majeure - het televisiecabaret met onder meer Alexander Pola en Ted de Braak - stond nummer drie met Kiele Kiele Koeweit
 
De Nederlandse band Nits treedt voor het eerst  op tijdens een studentenfeest in Amsterdam.
 
Abba wint namens Zweden het Eurovisie Songfestival met het nummer Waterloo. Mouth en McNeal veroverden de derde plek met het nummer I see a Star. Voor België deed Jacques Hustin mee; het nummer Fleur de Liberté eindige als tiende.
18. er was tv, maar vooral nog veel in zwart-wit
De kleurentelevisie was er sinds een jaar of zeven, maar heel veel mensen hadden nog een zwart-wit tv. Zoals we  in het begin van deze blog al aanstipten was de zaterdagavond zo populair om televisie te kijken dat Go Ahead Eagles toch maar liever geen wedstrijden speelde op die avond. De Berend Boudewijn Kwis daar bleef je in het weekend voor thuis. Met het hele gezin voor de tv. Voor de winnaar van deze populaire kwis stond de ribbruine Berend Boudewijn-kleurentelevisiestoel klaar. Zou iemand die stoel nog in zijn bezit hebben?
 
1974 is het jaar van de eerste aflevering van de Film van Ome Willem. Ome Willem en zijn Geitenbreiers, met in de hoofdrol Edwin Rutten, waren razend populair onder de kids. Ook worden Q en Q, van Oekels Discohoek en de Stille Kracht en het Simplisties Verbond van Kees van Kooten en Wim de Bie voor het eerst uitgezonden op de Nederlandse televisie. 
 
De Gouden Televizier Ring is dat jaar voor Willem Duys. Willem presenteert sinds 1 november 1963 de talkshow Voor de Vuist weg.  Willem interviewt inderdaad, voor de vuist weg, zonder echte voorbereiding zijn gasten. Bekende Nederlandersen buitenlanders waren graag te gast;  van Wim Kan en Toon Hermans tot Adamo, Anita Kerr,  José Feliciano en Rod McKuen. Willem interviewde niet alleen artiesten, ook mensen met bijzondere uitvindingen of hobby's. De langste man was ooit te gast, die interviewde hij al staande op een krukje. Met de Vuist trok Willem Duys voor sommige afleveringen wel tot zeven miljoen kijkers. 
19. EN DE OSCAR GAAT NAAR….
Oscars zijn er dat jaar voor the Sting (beste film), George Roy Hill (beste regisseur the Sting), Jack Lemmon (beste acteur voor zijn rol in Save the Tiger) en actrice Glenda Jackson voor haar rol in a Touch of Class.
 
Andere populaire films in de bios waren Murder on the Orient Express (Albert Finney en Lauren Bacall), the Godfather deel 2 (Al Pacino en Robert de Niro), Chinatown (Jack Nicholson en Faye Dunawway), the towering Inferno (Paul Newman en Stve McQueen), Emmanuelle (Sylvia Kristel en Alain Cuny), the Man with the golden Gun (Roger Moore en Britt Ekland), the Sugarland Express (Goldie Hawn en Ben Johnson), a Woman under the Influence (Gene Rowlands en Peter Falk), Young Frankenstein (Gene Wilder en Peter Boyle), Blazing Saddles (Cleavon Little en Gene Wilder) en the Texas Chain Saw Massacre (Marilyn Burns en Allen Danziger).
 

De Nederlandse film Help! De dokter verzuipt  met in de hoofdrollen Jules Croiset, Martine Bijl, Piet Bambergen en Willeke van Ammelrooy is een groot succes en trok maar liefst 1.088.441 bezoekers. Het budget voor deze film bedroeg 1 miljoen gulden (ongeveer 450.000 euro).

20. Sportieve hoogtepunten
 • West-Duitsland wint het Wereldkampioenschap Voetbal. Nederland schopt het onder leiding van bondscoach Rinus Michels tot de finale. In de finale wordt Nederland verslagen met 2-1. Johan Neeskens scoort via een penalty voor Nederland de enige treffer.
 • Schaatster Atje Keulen-Deelstra wint het EK en WK allround.
 • Feyenoord wordt landskampioen. Als eerste Nederlandse club wint Feyenoord ook de UEFA-cup.
 • De Nederlandse hockeydames worden wereldkampioen.
 • Eddy Merckx wint de Tour de France en wordt wereldkampioen wielrennen op de weg.
 • Wielrenner Gerrie Knetemann wint de Amstel Gold Race.
 • Wimbledon wordt gewonnen door Chris Evert (vrouwen) en Jimmy Connors (mannen).
21. boeken nieuws
 • De Gouden Griffel is dat jaar voor Thea Beckmans’ jeugdboek kruistocht in spijkerbroek over de kinderkruistocht in 1212. Een boek dat nog steeds graag wordt gelezen.
 • De jonge schrijver Stephen King publiceert zijn debuutroman Carrie.
 • Boekenweekgeschenk: Als ik bijvoorbeeld de geest van mijn moeder op den rand van mijn bed zag zitten van Louis Couperus.
 • De P.C. Hooft-prijs is voor Simon Carmiggelt.  
22. WAT VERDIENDE ‘JAN MODAAL’
Het bruto jaarinkomen voor Jan Modaal is destijds € 8.849,00.  50 jaar later ligt het jaarinkomen 5 keer hoger op € 44.000,00.
 
23. DE MOOISTE 5 QUOTES en wijze woorden voor abraham en sara
50 jaar: dit is een tijd waarin je je moet losmaken van wat andere mensen van je verwachten en moet doen wat je leuk vindt. Want als je 50 jaar oud bent en niet doet waar je van houdt, wat heeft het dan voor zin?
50 years: here’s a time when you have to separate yourself from what other people expect of you and do what you love. Because if you find yourself 50 years old and you aren’t doing what you love, then what’s the point?
Jim Carey

Het gezicht dat je op je vijfentwintigste hebt, is het gezicht dat God je gaf, maar het gezicht dat je na je vijftigste hebt, is het gezicht dat je hebt verdiend.
The face you have at age twenty-five is the face God gave you, but the face you have after fifty is the face you earned
Cindy Crawford

De man die de wereld op zijn vijftigste nog hetzelfde ziet als op zijn twintigste, heeft dertig jaar van zijn leven verspild
The man who views the world at fifty the same as he did at twenty has wasted thirty years of his life
Muhammad Ali

Veertig is de ouderdom van de jeugd, vijftig is de jeugd van de ouderdom
Forty is the old age of youth, fifty is the youth of old age
Victor Hugo

Het is niet omdat een vrouw ouder dan vijftig is dat ze niets meer te bieden heeft. We hebben juist zoveel meer te bieden! We hebben het leven geleefd, we worden beter naarmate we ouder worden. Ik doe mijn beste werk nu ik 60 ben. Natuurlijk zou ik met pensioen kunnen gaan, maar wat zou ik dan doen? Bingo spelen? Ik dacht het niet!
Just because a woman is over fifty does not mean she no longer has anything to offer. If anything, we have so much more to offer! We have lived life, we get better with age. I do my best work now in my 60s. Sure, I could retire; but what would I do? Play Bingo? I think not!
Dawn Wells
24. 50 jaar is supertof
Wij hebben een heerlijke blog voor je met 50 redenen waarom het fantastisch is om 50 jaar te zijn. #enjoy #happyfifty
25. HET ALLERMOOISTE CADEAU VOOR EEN 50e verjaardag? DAT HEBBEN WIJ!
50 jaar, toch wel een mijlpaal, je kijkt terug, maar je kijkt ook vooruit. Welke plannen heb je, wat wil je nog meer bereiken of meemaken, wat wil je doen, zien, leren, welke landen wil je bezoeken, wie zijn er belangrijk voor je? 50 is een mooi moment om daar eens bij stil te staan. Als vrienden en familie geef je een 50-jarige natuurlijk een cadeau dat daar helemaal bij past. Een cadeau met een terugblik naar het verleden, het samen ophalen van herinneringen maar ook met ruimte voor tips, overdenkingen, 'wijze' raad, foto's van toen en nu. Het enige echte en ultieme feel good verjaardagscadeau: verras de jarige job met een eigen vriendenboek.

VOORBEELDEN VRIENDENPAGINA VRIENDENBOEKJE (20X20CM) | VRIENDENBOEK (30X30CM) 50 jaar

We hebben heel veel mooie designs waar je uit kunt kiezen. Wil je liever een vriendenboek in één kleur, bijvoorbeeld goud of groen? Ook dat kan via onze handige kleurentool waarmee je elke kleur kunt kiezen (tip: wissel tijdens het maken van je boek eens van achtergrond en kijk in de preview wat het effect is). Het uploaden van een foto of eigen ontwerp als achtergrond van je vriendenboek is mogelijk en ook nog eens heel simpel! Je kunt hier lezen hoe gemakkelijk en speciaal dat is.

Vriendenboek (formaat 30x30cm) of Vriendenboekje (formaat 20x20cm)? Lees onze 8 handige keuzetips!
 

 ZO MAAK JE HET VRIENDENBOEK VOOR de jarige job NOG PERSOONLIJKER!

Maak het vriendenboek compleet met onze extra fotobladen, jaaroverzichten of sfeerbladen.
Cadeau 50 jaar verjaardag Abraham Sarah voorbeelden sfeerbladen jaaroverzichten vriendenboek vriendenboekje

50 jaar

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media