fbpx
Skip to main content

ADVERTENTIES IN AFSCHEIDSBOEK GROEP 8

Ideeën en tips voor sponsoring

Onze afscheidsboeken groep 8 zijn scherp geprijsd, al zeggen we het zelf. Maar soms kun je als organisatieteam voor het afscheid van groep 8 toch net iets meer budget gebruiken; misschien voor de afscheidsavond, het afscheidscadeau voor de school, de luxe uitvoering van de afscheidsboeken (de gebonden vriendenboeken met harde kaft😊) of een cadeautje voor de juffen en meesters aan het einde van het schooljaar. Het kan, zeker in deze tijd, soms best lastig om de ouders elke keer om een financiële bijdrage te vragen. Herkenbaar? Dan is het toevoegen van een paar pagina’s met advertenties aan het afscheidsboek groep 8 wellicht een handige manier om je budget te verruimen. In Amerika, waar ze veel ervaring hebben met het maken van jaarboeken (elke eindexamenklas maakt een jaarboek) is het heel normaal om de jaarboeken op deze manier te bekostigen. Bij ons vinden we dat misschien wat commercieel, maar aan de andere kant, het gaat niet om gigantische bedragen en het kan ook best een win-win situatie zijn toch?

Hebben we je op een idee gebracht? Dan hebben we nog wat praktische tips en ideeën voor je.

Praktische Tips en ideeën adverteren in afscheidsboeken groep 8

Wie kun je benaderen voor een advertentie in het afscheidsboek?
  1. Misschien zijn er in de klas ouders die een eigen bedrijf hebben en best een advertentie willen plaatsen in het afscheidsboek of wellicht werken ouders bij een bedrijf of organisatie die een bijdrage willen leveren.
  2. Winkels in de omgeving. Een grote supermarkt, een speelgoedwinkel of een boekenwinkel, het kan zomaar zijn dat deze winkels graag een advertentie willen plaatsen.
  3. De middelbare scholen waar de kinderen naar toe gaan. Je kunt dit bijvoorbeeld ook koppelen aan de kinderen die naar de betreffende school gaan. Bijvoorbeeld Het Stedelijk Lyceum verwelkomt komend schooljaar …namen van de kinderen.
  4. Leveranciers van de basisschool. Natuurlijk altijd in overleg met de directeur van de school.
Waarom zouden bedrijven willen adverteren in het afscheidsboek groep 8
  1. Een afscheidsboek groep 8 is een boek voor het leven. De afscheidsboeken die worden over 50 jaar ongetwijfeld nog wel eens doorgebladerd. Sta je vermeld in een afscheidsboek dan weet je als bedrijf zeker dat de advertentie vaak wordt gezien én dat deze advertentie echt een leven lang meegaat. Het is een korte- en een lange-termijn investering.
  2. Het hoeft niet te gaan om gigantische bedragen. Het gaat niet om honderden of duizenden euro’s en dan is het voor de meeste bedrijven best wel te overzien.
  3. Sommige bedrijven willen graag wat terug doen voor de lokale gemeenschap en zijn daarom best geïnteresseerd om daar een financiële bijdrage aan te leveren.
Hoe voeg je een advertentie toe aan je afscheidsboek?
  1. Bij onze fotobladen kun je zelf je eigen achtergrond uploaden. Als je dan verder geen foto’s toevoegt, dan zie je alleen de achtergrond van je fotoblad verschijnen in het afscheidsboek. Je kunt hier een uitleg lezen hoe dat werkt.
  2. Je kunt bedrijven vragen om zelf een advertentie door te geven voor bijvoorbeeld één pagina in een vierkant formaat (2500 pixels bij 2500 pixels) of voor twee pagina’s naast elkaar (breedte 5000 pixels, hoogte 2500 pixels). Het is wel belangrijk dat de afbeelding in png of jpg wordt opgemaakt.
  3. Heb je meerdere bedrijven dan kun je van de advertenties een collage maken. Een collage kun je ook via de fotobladen toevoegen. Een collage maak je heel gemakkelijk via canva, een veelal gratis programma. Je kunt dit programma ook een maand gratis op proef nemen, dan heb je toegang tot alle opties.

Voorbeeld advertenties afscheidsboek

Tip: leuk als het bedrijf de advertentietekst heel persoonlijk maakt zoals in onderstaand voorbeelden.

voorbeelden vriendenpagina's afscheidsboek groep 8

voorbeeld vriendenpagina vriendenboek groep 8 jaarboek

voorbeeld vriendenpagina jaarboek vriendenboek groep 8

of blader DOOR ONDERSTAAND VOORBEELDBOEK EN JE ZIET GELIJK WAAROM een afscheidsboek GROEP 8 ZO superGAAF IS

klik hier voor de 20 leukste ideeën afscheidsboek groep 8

groep 8, tips

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media