fbpx
Skip to main content

VRIENDENBOEKJE JUF & MEESTER | GAAF CADEAU

Verras de juf of meester met een vriendenboekje

 
Juffendag, de verjaardag van de juf of meester, einde schooljaar, een juf die moeder wordt of een meester die gaat vertrekken naar een andere school.. het zijn momenten waarop je als klas en als ouders de leerkracht van je kind graag wilt verrassen met een persoonlijk en mooi cadeau. Zoek jij een cadeau dat er echt uitspringt en dat voor iedereen ook nog eens betaalbaar is, maak dan samen met alle kids een ‘one-of-a-kind’ vriendenboek. Tuurlijk, wij zijn hartstikke bevooroordeeld, maar dat is niet voor niets😊. We vertellen je graag waarom.

10 redenen waarom een vriendenboekje voor juffen en meesters altijd een succes is

Voor de juffen, meesters én de kinderen!

1. Een vriendenboekje is een cadeau voor het leven
Niets ten nadele van een pot met drop, badschuim, handcrème of een cadeaubon, altijd leuk om cadeau te krijgen. Maar…..het verdwijnt. Een vriendenboekje is als cadeau een blijvertje en over 25 jaar nog steeds een dierbaar cadeau. Misschien met het verstrijken van de jaren nog wel specialer omdat het naast herinneringen ook een tijdsbeeld geeft.
2. EEN VRIENDENBOEKje dat is nou echt een heel persoonlijk cadeau
Persoonlijke aandacht is misschien wel het mooiste cadeau dat je kunt geven en ontvangen en daar is een vriendenboekje uitermate geschikt voor. De kinderen kunnen wat over zichzelf vertellen, maar ook waarom ze de juf of meester zo geweldig is (de eindredacteur kiest de vragen, maar mag ze ook zelf verzinnen. Tip: voeg de naam van de leerkracht toe aan een vraag, dat maakt het vriendenboekje nog persoonlijker). Ook is het mogelijk om extra fotobladen toe te voegen aan het vriendenboekje. Er zal geen ouder zijn die geen leuke foto’s heeft gemaakt tijdens het schooljaar. Hoe leuk is het om foto’s van de school, de klas, het schoolplein, schoolreisjes en uitstapjes een mooi plekje te geven in het vriendenboekje; herinneringen aan alle belevenissen van een schooljaar blijvend vast te leggen.
 
Weetje: uit onderzoek blijkt dat leerkrachten een persoonlijk zelfgemaakt cadeau het allermeest waarderen! 
3. Een vriendenboekje is echt een cadeau van de hele klas
Maak je met alle kids een vriendenboekje dan sluit je niemand buiten. Alle kinderen zijn betrokken bij het cadeau en geven iets. Er is geen kind dat met lege handen staat en geen ouder die zich vervelend voelt. Dat is voor iedereen een fijn gevoel.
 
Tip: lees ook onze blog klas geeft juf vriendenboekje met tekeningen.
4. Een cadeau voor de juf of meester draait niet om de ouders, maar om de kinderen
Een cadeau waaraan kinderen zelf hun best voor hebben gedaan, dat is toch het allerleukst?
 
Tip: De kinderen beantwoorden de vragen, maar het is wel echt leuk om één vraag toe te voegen voor de ouders waarin ze iets persoonlijks kunnen schrijven voor of over de leerkracht, een blijk van waardering en persoonlijk dankjewel. Dat wordt zeer gewaardeerd weten wij uit ervaring. Vullen niet alle ouders die vraag in, dan is dat ook geen probleem, niet ingevulde vragen verschijnen niet op de vriendenpagina.
5. Een vriendenboekje fantastisch om te krijgen, maar ook superleuk om te geven
Omdat alle kinderen betrokken zijn bij het vriendenboekje is het hartstikke leuk om samen cadeau te geven en in spanning de reactie af te wachten van de leerkracht. De voorpret, het moment zelf, kijken naar de reactie van de juf en meester, dat is goud waard.
6. Een vriendenboekje als cadeau maakt blij én trots
Geef je de juf of meester een vriendenboekje cadeau dan voelt dat echt als een blijk van aandacht en waardering. De kinderen hebben er zelf aan meegewerkt, erover nagedacht en er tijd voor vrij gemaakt. Het is niet mama of papa die even snel een cadeautje koopt. Ook al zullen ouders een handje helpen, het is samen door de klas gemaakt voor de juf en meester. Er zal geen leerkracht zijn die niet trots is op het feit zo’n gaaf cadeau te ontvangen én terecht. 
7. Vriendenboekje een cadeau dat je nooit hoeft te ruilen
Bonnetjes bewaren, want misschien krijgt de juf van een andere ouder ook wel een bloemengieter met de tekst ‘jij liet mij groeien’. Daar sta je met je originele cadeau. Het mooie van het vriendenboekje is dat het uniek is, ‘one of a kind’. Een cadeau waarmee je echt altijd goed zit.
8. Een vriendenboekje is betaalbaar
Geef je een vriendenboekje cadeau dan weet je zeker dat iedereen aan het cadeau kan meedoen. Deel je de kosten dan betaal je nog geen 2 Euro per persoon. Met een grote klas zelfs minder. Hoe fijn is dat, dat niemand wordt buitengesloten.
 
Tip: Wil je zelf een herinnering aan het schooljaar van je kind dan kan dat met dit vriendenboek. Er zijn speciale prijzen voor groepen vanaf 10 exemplaren. Je hebt al een vriendenboek voor € 7,55 per kind (vanaf 15 exemplaren, uitvoering vriendenboek gehecht met nietjes) en € 9,99 (vanaf 10 vriendenboeken, uitvoering spiraal). Lees hier alle informatie over de prijzen.
9. Een vriendenboekje geeft geen ongemakkelijk gevoel
Gemiddeld 5 Euro schijnt gangbaar te zijn voor een cadeau voor juffen en meesters, maar er zijn altijd ouders die toch kiezen voor een duur cadeau. Waarschijnlijk zonder zich te realiseren dat dit voor een leerkracht en soms ook voor andere ouders best ongemakkelijk kan voelen. 
10. Een vriendenboekje is DIY zonder houdbaarheidsdatum
We schreven het al eerder, een zelfgemaakt cadeau wordt erg gewaard door juffen en meesters. Toch zal het lastig voor ze zijn om alle, met veel liefde, zelfgemaakte cadeautjes van kinderen, van misschien wel 30 klassen door al die jaren heen, te bewaren. Waar laat je het allemaal? Hoe handig is een vriendenboekje. DIY van 30 kinderen in één boek.
 
Tip: je kunt bij ons kiezen voor formaat 20x20cm, maar ook voor 30x30cm. Het grote formaat is prachtig, maar ook best groot (meet maar na). Het kleine vriendenboekje is handig mee te nemen, maar kun je ook makkelijk kwijt in de boekenkast. 30x30Cm is echt een eyecatcher voor bijvoorbeeld de salontafel.

Voorbeelden ingevulde vriendenpagina's vriendenboekje juf en meester

 vriendenboek vriendenboekje bedankt voor het mooie schooljaar juf en meester
dankjewel juf en meester
15 ideen vriendenboekje juf en meester 3
 
Wij hebben heel veel mooie designs waar je uit kunt kiezen, maar ook een effen kleur zoals oranje of blauw is mogelijk. Wil je liever een eigen ontwerp of afbeelding als achtergrond design van het vriendenboekje? Voor de omslag, de vriendenpagina's of voor de fotobladen? Ook dat is mogelijk en ook nog eens heel simpel! Je kunt hier lezen hoe gemakkelijk en speciaal dat is. 
 
Wil je graag zien hoe een compleet vriendenboek eruit kan zien? Bekijk dan onze complete voorbeelden van vriendenboeken.
 

dankjewel juffen en meesters

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media