fbpx
Skip to main content

ZIJN JIJ EN JE COLLEGA'S VRIENDEN?

Vaker samen met je collega’s dan familie en vrienden

Wist je dat je tijdens je werkzame leven ongeveer 75.000 uren met je collega’s doorbrengt? Je hebt het vast wel eens gelezen, het schijnt dat we dagelijks meer tijd doorbrengen met onze collega’s dan met onze vrienden en familie (tenzij je samen met je dierbaren een bedrijf runt natuurlijk 😊). Goede contacten met je collega’s zijn dan ook behoorlijk belangrijk.

Vrienden met je collega's

Uit onderzoek blijkt dat als je het goed kunt vinden met je collega’s en je ze als vrienden ziet, je gelukkiger bent, je werk leuker vindt, dit goed is voor je gezondheid, dat je meer kans hebt op promotie en dat het werk je ook nog eens veel meer voldoening geeft. Wij hebben inmiddels een flink aantal blogs over collega’s en collegialiteit geschreven. Blogs met tips, quotes en zelfs een gedicht. Blogs voor iedereen die collegialiteit een warm hart toedraagt. We hebben 6 inspirerende blogs voor je geselecteerd.

6 inspirerende blogs over collega's

1. Wees aardig voor de nerds, de kans is groot dat je er voor 1 gaat werken - Bill Gates

26 inspirerende en humorvolle quotes van ‘wijze mensen’ als Bill Gates, John Cleese, Richard Branson en Loesje over collega’s, samenwerken, samen werken, medewerkers en werkplezier.

2. ❤ Onder de riem zieke collega

'Heel veel sterkte', 'beterschap', 'je mag mij altijd bellen als je wat nodig hebt'... Ja, wat doe je of zeg je tegen iemand die ziek is of echt wel een opkikkertje kan gebruiken? Best lastig, zeker als iemand ernstig ziek is.

3. COLLEGIAAL, ZO MOEILIJK IS HET NIET

Lees onze 15 tips om (nog) collegialer te zijn.

4. Gedicht collega's

Vroege vogels als eerste op kantoor
Anderen gaan er iedere dag als laatste vandoor

In het kader van gedichtendag maakten wij een gedicht over collega's over het leven als collega's. Wij zijn geen pro's maar vonden het gewoon hartstikke leuk om te doen. Het hele gedicht lees je hier.

5. Gaat je collega met pensioen? Een goed afscheid beste start

Wist je dat hoe positiever mensen hun afscheid waarderen des te beter ze zich voelen vlak na hun pensionering en in de jaren daarna? Een goed afscheid blijkt voor veel gepensioneerden de beste start van hun nieuwe leven. En dat gun je je collega toch van harte. Onze tips lees je hier.

6. Speech voor je collega

Tips voor een sprankelende speech. Ga jij de speech houden voor je collega? Ben je, net als de meesten van ons, niet iemand die om de haverklap een presentatie of speech hoeft te houden?Dan heb je misschien toch nog wel wat vragen; wat moet ik zeggen of juist niet zeggen? Kan ik grapjes maken? Hoe lang mag de speech duren? Ben ik niet te saai? Wat als ik nerveus ben? Lees onze tips.

Cadeau voor je collega?

Een vriendenboek is altijd een goed idee. Voor een jubileum, afscheid, pensioen of voor een collega die wel een opkikkertje kan gebruiken!

voorbeeld vriendenpagina vriendenboek voor jubileum collega

jubileum collega cadeau vriendenboek vriendenboekje

blader door een voorbeeld van een vriendenboek voor het afscheid van je collega

* bron 1

pensioen , jubileum, vriendschap, afscheid collega

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media