fbpx
Skip to main content

FEITEN OVER VRIENDEN & VRIENDSCHAP

Geen leven zonder vrienden...

Zelfs de wetenschap vindt dat. Onze partners, ouders én kinderen zijn over het algemeen de belangrijkste personen in ons leven. Pas daarna komen onze vrienden. Maar...... zonder vrienden zou ons leven toch een stuk minder leuk én gezond zijn. Vrienden hebben we allemaal nodig, om mee te praten, om op te vertrouwen en om samen leuke dingen te doen. Vrienden maken ons leven zoveel mooier en rijker. Het interessante is dat zelfs de wetenschap dat vindt.

22 Weetjes over vrienden en vriendschap

 1. Vriendschap tussen mannen en vrouwen, altijd een heet hangijzer. Maar het kan zeker, als de verwachtingen maar hetzelfde zijn. Wel kan het moeilijker worden als één van beiden een relatie krijgt.
 2. Gedurende je hele leven raak je bevriend met maar liefst 396 verschillende personen (tenminste dat blijkt uit een onderzoek gedaan onder Britten). Van die 396 personen vallen er ook weer heel wat af. Uiteindelijk blijven er 36 ‘hangen’.
 3. Om de zeven jaar verwatert de vriendschap met ongeveer de helft van je vrienden.
 4. Het aantal vrienden dat je hebt blijft echter gedurende de jaren hetzelfde.
 5. Gemiddeld hebben we 3 tot 4 goede vrienden.
 6. Vriendschappen ontstaan tijdens je studietijd zijn meestal voor het leven.
 7. Vrouwen zijn beter in het onderhouden van vriendschappen dan mannen.
 8. Succesvolle huwelijken zijn gebaseerd op diepe vriendschap. Partners die ook vrienden zijn proberen harder een relatie te redden als het fout gaat.
 9. Liefde heeft effect op vriendschappen. Krijg je een vriend of vriendin dan vallen er vaak twee vrienden af.
 10. Goede vrienden zorgen ervoor dat je minder stress hebt.
 11. Vriendschap beschermt tegen ziekten en zorg ervoor dat, als je ziek bent, je sneller weer beter bent. Vriendschap maakt mensen minder vatbaar voor chronische ziekten zoals artritis en hartziekten.
 12. Als je beste vriend een gezond eet, doe jij waarschijnlijk precies hetzelfde. Andersom geldt dat helaas ook.
 13. Vriendschap is een goed voor je levensverwachting. Mensen ouder dan 70 jaar die een uitgebreid netwerk aan vrienden hebben, leven 22% langer dan mensen met een minder vrienden. Een sterk netwerk van vrienden blijkt daarbij zelfs belangrijker dan naaste familieleden voor een langer leven.
 14. Het hebben van (bijna) geen vrienden is slechter voor je dan het roken van 15 sigaretten of het drinken van 6 glazen alcohol per dag.
 15. Heb je onder je collega’s drie goede vrienden dan heb je maar liefst 96% kans dat je tevreden bent met je leven.
 16. Wist je dat je er aantrekkelijker uit kunt zien als je met een groep vrienden optrekt? Dat noemen ze het cheerleader effect.
 17. Goede vrienden delen ongeveer één procent van hun DNA. Onderzoekers aan de Universiteit van Yale en de Universiteit van Californië, San Diego, deden onderzoek bij 2000 mensen en ontdekten dat de chemie die vrienden bij elkaar brengt misschien afkomstig is van gedeeld DNA.
 18. Baby’s van 9 maanden begrijpen het concept vriendschap. Onderzoek toont aan dat baby’s zien dat mensen met een gelijke voorkeur en afkeer vrienden zijn.
 19. Dieren kennen ook vriendschap! Onderzoek heeft aangetoond dat dit geldt voor chimpansees, bavianen, hyena' s, olifanten, paarden, dolfijnen en zelfs vleermuizen.
 20. Familie kun je niet kiezen, maar vrienden wel, toch? Maar dat blijkt niet helemaal waar te zijn. De mening van je vriendengroep speelt nl. ook een rol. Vinden zij je nieuwe vriend(in) niet leuk dan heeft dat toch invloed op je.
 21. Vrienden maken op kantoor. Werk je in een kantoortuin dan blijkt dat lastiger te zijn. Het is dan een stukje moeilijker om vertrouwlijkheden uit te wisselen en dat hoort toch ook bij vriendschap.
 22. Op 27 april 2011 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 30 juli uitgeroepen tot officiële Internationale Vriendschapsdag.

Vriendenboekje van vroeger, ook supertof als je ietsje pietsje ouder bent!

Vriendenboekje van 'vroeger',  ook superleuk als je wat ouder bent. Nodig je vrienden en vriendinnen uit om online een vriendenpagina in te vullen in je vriendenboek en de mooiste foto's toe te voegen. Een heerlijk cadeau voor jezelf! Een vriendenboek is ook een fantastisch cadeau voor alle speciale momenten in je leven, van huwelijk, pensioen, verjaardag tot babyshower.

voorbeelden vriendenpagina's vriendenboek

vriendenboek vriendenboekje voor jong en oud

vriendenboekje vriendenboek voor jong en oud

 

zilveren huwelijk 25 jaar getrouwd cadeau vriendenboek vriendenboekje

vriendschap

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media