fbpx
Skip to main content

TOF JAARBOEK: DE KINDERKIJKER

Zit je kind op de basisschool?

Het is alweer een tijdje geleden dat onze oudste begon in groep 3. Terugkijkend denk ik dat ik het haast nog spannender vond dan mijn 4-jarige dochter. Voor haar was alles nieuw, maar voor ons als ouders ook. De school, het lokaal waar de meeste ouders net iets te lang bleven hangen (en daarna ook nog even voor het raam), het schoolplein waar werd nagepraat en kennis gemaakt, de leerkrachten, de speelafspraakjes, welk kind hoort bij welke ouders, hoe gaat dat op zo’n ouderavond en wat wordt het van je verwacht als ouder? Minder extreem dan de luizenmoeder, maar overlappingen waren er zeker.

kinderKijker, van groep 1 tot en met groep 8

Zodra je de kinderen en de ouders beter leert kennen, voelt alles snel vertrouwd. In de klas van mijn dochter ging dat nog sneller omdat er een KinderKijker werd gemaakt. Een KinderKijker is een vriendenboekje met daarin alle kinderen van de klas. Dit leuke boekje werd aan het begin van het schooljaar samengesteld door een aantal ouders. Op deze manier leerden de kinderen elkaar sneller kennen, maar ook voor de ouders was het superhandig en niet te vergeten de nieuwe juf of meester.

Vriendenboekje basisschool vroeger, het betere knip- en plakwerk

In die tijd rolde zo’n boekje niet zomaar even uit je printer, we waren destijds erg goed in het betere knip- en plakwerk. We verzamelden eerst alle informatie, foto’s en de antwoorden op de vragen. Daarna werd alles netjes getypt en werd er een foto van het kind naast de tekst geplakt. Dat was nog best een klusje. Een tekstregel die net niet paste of een foto die scheef was geplakt. Maar uiteindelijk lukte het altijd. Was het boekje af, dan was er meestal wel een ouder die alles 32x wilde kopiëren en nieten.

Die kinderkijker van toen

De boekjes waren vanaf het begin een groot succes, ze waren zelfs zo populair dat ieder schooljaar een nieuwe versie werd gemaakt. We bladeren ze nog wel eens door, mijn dochter en ik, het blijft ook na al die jaren genieten.

Inhoud vriendenboekje kinderkijker

Wat stond daar nou in, in zo’n KinderKijker? We hielden het simpel. Een leuke foto van het kind en antwoorden op een paar vragen. Vragen die we gebruikten waren bijvoorbeeld:

  • Vertel wat over je familie
  • Heb je huisdieren
  • Wanneer ben je jarig
  • Wat vind je leuk om te doen
  • Wat is je favoriete televisieprogramma
  • Wat wil je later worden als je groot bent
  • Waar ben je fan van
  • Ik lust heel graag
  • Dit lust ik echt niet
  • Mijn ouders nog even aan het woord

Het allerleukste vriendenboekje is toch echt de kinderkijker

Bij Vriendenboeken hebben we ons laten inspireren door die KinderKijker van vroeger. Het knippen en plakken is niet meer nodig. Alle ouders kunnen nu samen met hun kind zelf online de vragen invullen en foto’s toevoegen. En dat hoeft, zoals vroeger bij onze KinderKijker, niet één foto te zijn, dat kunnen er meer zijn. Wil je weten hoe leuk zo’n KinderKijker kan zijn? Wij hebben hieronder een paar leuke voorbeelden van ingevulde pagina's.

Voorbeelden Vriendenboek vriendenboek Kinderkijker groep 1 Basisschool Jaarboek

ZO MAAK JE DE KINDERKIJKER NOG MOOIER!

Maak jullie KINDERKIJKER compleet met onze extra fotobladen, jaaroverzichten en sfeerbladen.

Voorbeelden Sfeerbladen jaaroverzicht Vriendenboekje Kinderkijker groep 1 basisschool

PRIJZEN KINDERKIJKERS

De KinderKijkers zijn er in twee uitvoeringen in formaat 20x20 cm: zachte kaft - spiraalbinding en zachte kaft - geniet. De zachte kaft geniet heeft maximaal 72 pagina's (35 kinderen). Voor scholen zijn er speciale prijzen vanaf 5 exemplaren. Vanaf 10 identieke vriendenboeken kun je ook kiezen voor de uitvoering zachte kaft - geniet.

Heb je vragen? Stuur ons een mail en we helpen je graag en snel. Marjon van Vriendenboeken.nl

Bereken prijs kinderkijkers

basisschool

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media