fbpx

Jaaroverzicht Geboortejaar

Meisjes van 40

Inspiratiebron voor de website Vriendenboeken.nl was het 'vriendinnenboek voor meisjes van 40'. We hebben daar al eerder over geschreven. Het was een hartstikke gaaf vriendinnenboek, al zeggen we het zelf! We krijgen nog wel eens vragen of we ze nog op voorraad hebben, maar de laatste twee exemplaren bewaren we graag zelf.

tijdsbalk vriendenboekje

Eén van de dingen die het 'vriendinnenboek voor meisjes van 40' zo leuk maakte was de doorlopende tijdsbalk op de vriendenpagina’s. De tijdlijn begon in 1970 met de eerste keer PinkPop en de eerste uitzending van TopPop en eindigde in 1990 met de vrijlating van Nelson Mandela, Marco Borsato die de soundmixshow won en de productie van het laatste lelijke eendje.

jaaroverzicht 1970 vriendenboek meisjes van 40

jaaroverzichten in je vriendenboek

Toen wij meer dan vijf jaar geleden begonnen met Vriendenboeken.nl stond voor ons daarom gelijk vast dat het mogelijk moest zijn om jaaroverzichten toe te voegen. Daar zijn heel wat uurtjes in gaat zitten. Uitzoekwerk, vragen om foto’s en de opmaak. Het resulteerde in prachtige jaaroverzichten. Deze jaaroverzichten waren vanaf het allereerste vriendenboek dat werd gemaakt een succes. Aan vrijwel ieder vriendenboek wordt er één toegevoegd. Een jaaroverzicht van een geboorte-, trouw- of jubileumjaar of het jaar dat het eerste afspraakje van een bruidspaar plaatsvond. Voor iedere mijlpaal in het leven kun je een jaaroverzicht toevoegen. Het maakt het vriendenboek toch persoonlijker en fraaier.

jaaroverzichten 1950 - 1980

vriendenboek met alleen jaaroverzichten

Er was onlangs een klant die een vriendenboek maakte met alleen maar jaaroverzichten. Best een leuk idee vonden wij. Het bracht ons op het idee (dat we daar nou niet eerder aan hebben gedacht…) om ook een vriendenboek te maken met jaaroverzichten en daar een flip- oftewel bladerboek van te maken. Je kunt in het bladerboek echt goed zien wat er in de jaaroverzichten staat en hoe leuk ze zijn. We hebben de jaaroverzichten voor de flipboeken gesplitst in twee boeken omdat anders het laden een beetje lang duurt... De jaaroverzichten zijn er vanaf 1950 tot 2010.

jaaroverzichten 1980 - 2010

vragen over jaaroverzichten in een vriendenboek

We krijgen wel eens vragen over de jaaroverzichten, variërend van prijs tot jaaroverzichten van voor 1950. De meest voorkomende, met onze antwoorden, delen we graag met je.

Hoe duur is het als je een jaaroverzicht toevoegt aan je vriendenboek?

Voor een jaaroverzicht betaal je precies hetzelfde bedrag als een vriendenpagina, fotoblad of sfeerblad. Er zijn dus zeker geen extra kosten aan verbonden.

Hebben jullie jaaroverzichten voor 1950?

Nee die hebben we niet. Het bleek lastiger om van die periode goede informatie te krijgen, zeker omdat we het ook wat luchtig willen houden. Wil je echter zelf wat schrijven over een jaar voor 1950 dan zijn er een aantal leuke website waar je informatie kunt vinden over een (geboorte)jaar. Ook leuk als je na 1950 bent geboren.

  • Terugblik.
  • Nueens.
  • Het oude vertrouwde Wikipedia. Daar staan ook de geboortejaren bij van bekende mensen en vaak ook muziek en films. Klik hier voor het jaar 1949.
  • Aparte Babynamen.  Een site met de populairste babynamen in een bepaald jaar.
  • Het weer op een geboortedag of welke dag dan ook vind je op weerverleden.
  • Het Leidsch Dagblad heeft een hartstikke leuke site met allemaal oude krantenartikelen Vanaf 1860!
  • Welk nummer stond op 1 in Nederland toen jij werd geboren?
  • Welk nummer stond op 1 in de VS toen jij werd geboren? Kijk hier.
  • Welke film was in hit in de VS toen jij werd geboren?
  • Verjaardagen bekende personen
Kan ik mijn eigen jaaroverzicht maken?

Als je van bovenstaande gegevens een leuk verhaal maakt dan kan dat zeker. Schrijf je een tekst in een wordbestand, sla het dan op als pdf en zet het om in een jpg-bestand. Er zijn online diverse websites die je hiervoor kunt gebruiken. Wij gebruiken vaak deze website. Je kunt het bestand dan uploaden op een fotopagina (de indeling van drie). De weergave in de preview kan slecht zijn, maar in het echte boek ziet het er altijd super uit. Mocht je twijfelen, stuur ons vooral een mailtje nadat je het boek hebt besteld (op dat moment zien wij pas de productversie van je boek) dan controleren we het nog even extra voor je. Is het niet goed dan kun je het nog aanpassen. Je hoeft je boek dan niet opnieuw te bestellen, wij kunnen bij de gewijzigde versie. Vind je dit te lastig dan kun je altijd wat van bovenstaande informatie verwerken in je voorwoord.

jaaroverzicht 1982 vriendenboek meisjes van 40

jaaroverzichten, fotobladen, sfeerbladen en schilderijen vincent van gogh

Naast de jaaroverzichten kun je aan je vriendenboek ook fotobladen, sfeerbladen en, bij het het Vincent van Gogh vriendenboek, foto's van schilderijen van Vincent van Gogh toevoegen. Natuurlijk bepaal jij zelf waar deze pagina's komen te staan in je vriendenboek. Je klikt, bij inhoud van je vriendenboek, op het betreffende naambalkje en versleept de pagina naar boven of beneden. Nog even op wijzigingen opslaan klikken en de nieuwe volgorde van je vriendenboek ligt vast.

Jaaroverzichten 1950 - 1980

Jaaroverzichten 1950 - 1980

Jaaroverzichten 1980 - 2010

Jaaroverzichten 1980 - 2010

verjaardag, geboortebloem, geboortesteen, geboortekleur, huwelijk, bruiloft, abraham, sarah, 50 jaar, 40 jaar, 65 jaar, 21 jaar

Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media