fbpx
Skip to main content

VRIENDINNENBOEK VOOR MEISJES VAN 40

Inspiratiebron jaren '70 en '80

Het was de titel van ons eerste echte vriendenboekje voor volwassenen en de inspiratiebron voor deze website.  Het was een heerlijk feel good invulboek waarin uitgebreid werd stilgestaan bij de onvergetelijke jaren ‘70 en ‘80. Jaren waarin je buiten nog kon stoepranden en elastieken. Toen je aan een ijsje van Caraco likte, Tjolk dronk en voor het eerst iets exotisch als een kiwi zag. De jaren waarin de eerste Story verscheen en de eerste Opzij. En natuurlijk de tijd van de onvergetelijke muziek van Doe Maar, Kim Wilde en een nog piepjonge Madonna. 
 

40 jaar generatie pragmatisch

Inmiddels zijn de meisjes van 40 die dat boek cadeau kregen alweer bijna meisjes van 50. Ben je 40 of bijna 40, dan heb je toch andere jeugdherinneringen en je hoort zeker bij een andere generatie. Geboren in 1982 dan ben je van de ‘pragmatische generatie’ (geboren tussen 1970 en 1985), ook wel de patat-generatie genoemd. We houden het liever bij de term, de pragmatische generatie. Klinkt een stuk verstandiger! Het is een generatie van keuzevrijheid, zelfontplooiing, levensgeluk en ‘Je eigen ding doen’. Je kunt hierover meer lezen via deze link.

Al weer 25 jaar geleden

Geboortejaar 1982? Dan ben je opgegroeid in de jaren ’80 en ’90 en herinner je je vast nog dat je keek en luisterde naar: Ome Willem, Bassie en Adriaan, GTST, Spijkerhoek, 21-Jumpstreet, de Soundmixshow, TMF, Sister Act, Jurassic Park, Four Weddings and a Funeral, Clueless,  Salt-N-Pepa, the Bangles, Simple Minds, Clouseau, UB40, Bryan Adams, Roxette, Snap, 2 Unlimited, the Radio’s, Nirvana, Marco Borsato en de Hermes House Band.  Moest je iemand opbellen dan draaide je een nummer op de vaste telefoon, later werd het nummers intoetsen en in de jaren ’90 kwam de mobiele telefoon. Het was de tijd van de skeelers en de gadgets: de gameboy, de discman, playstation, de MP3-speler en de eerste digitale videocamera. Wilde je een leuke film zien dan ging je naar de bioscoop of de videotheek. Sportief was er de EK-titel voor de Nederlandse voetballers, goud voor de Nederlandse volleybalmannen, won Richard Krajicek Wimbledon, Henk Angenent de Elfstedentocht, Raymond van Barneveld wint als eerste niet-Engelse speler The Embassy, de gouden medaille van Ellen van Langen, schaatsgoud voor o.a. Bart Veldkamp, Marianne Timmer, Gianni Rome en Ids Postma. Betalen met de gulden? Jij hebt het nog bewust meegemaakt. 

Wat geef je een meisje van 40?

Word jij dit jaar 40? Of misschien je zus of één van je vriendinnen? Het vriendinnenboek voor meisjes van 40 is niet meer verkrijgbaar. De laatste exemplaren die we zelf hebben willen we graag bewaren! Maar, zoals je vast hebt gezien, er is inmiddels een geweldig alternatief!!

voorbeeld vriendenpagina vriendenboek meisjes van 40

 
 40 jaar vriendenboek vriendenboekje vriendenpagina

verjaardag, geboortebloem, geboortesteen, geboortekleur, 40 jaar

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media