fbpx
Skip to main content

STEUNTJE IN DE RUG VOOR IEMAND DIE ZIEK IS

❤ Onder de riem voor een zieke vriend, zus of collega

'Heel veel sterkte', 'beterschap', 'je mag mij altijd bellen als je wat nodig hebt'... Ja, wat doe je of zeg je tegen iemand die ziek is of echt wel een opkikkertje kan gebruiken? Voor de meesten van ons is dat best lastig, zeker als iemand ernstig ziek is. We vinden het eng of zijn bang iets verkeerds te zeggen. Daarom houden we maar liever onze mond of schuiven het voor ons uit. Begrijpelijk, maar het is wel jammer!

Bel of maak een afspraak

Een kaartje of bloemetje zal altijd worden gewaardeerd. Maar afspreken of gewoon even bellen en bijpraten is fijner, voor degene die ziek is en uiteindelijk ook voor jezelf. Praten hoeft uiteindelijk ook niet zo moeilijk te zijn, je kent elkaar toch? In ‘gewone’ gesprekken vraag je tenslotte ook altijd hoe het met iemand gaat. Dat kun je ook vragen als iemand ziek is, je merkt vanzelf wel of iemand erover wil praten. Ook bijpraten over je eigen dagelijkse beslommeringen kan nog steeds. Is waarschijnlijk best fijn om te horen als je veel thuis bent of in het ziekenhuis ligt.

Wil je samen met je vrienden iets extra's doen voor een zieke vriend of vriendin?

Contact houden is belangrijker dan een cadeau, dat vinden wij ook. Maar wil je toch iets extra’s doen dan kan een vriendenboek wel heel bijzonder zijn. Het zijn warme boeken waarin herinneringen worden gedeeld, maar ook wordt verteld waarom iemand zo leuk is, waar je samen de slappe lach van krijgt of een onvergetelijke herinnering.

❤ Onder de riem

Het thema ‘hart onder de riem’ wordt minder vaak gekozen dan onze andere thema’s, maar dat wil niet zeggen dat het niet een speciaal boek is. We willen je graag laten zien hoe speciaal en hebben daarom hierboven een voorbeeldboek geplaatst. In dit voorbeeldboek hebben, uiteraard fictieve, vriendinnen van een kookclub een vriendenboek gemaakt voor hun zieke vriendin. We hebben in het voorbeeld vriendenboek voor de volgende vragen gekozen. Vind jij andere vragen beter of passender dan kan dat natuurlijk.

Voorbeelden vragen vriendenboek ziekenbezoek

  1. Mijn eerst indruk van jou
  2. Leuk aan jou vind ik
  3. Wij kunnen uren praten over
  4. Dit doen wij graag samen
  5. Het meest gelachen hebben we om
  6. Een speciale herinnering
  7. Dit wil ik je nog zeggen

Knuffel van ons allemaal

Een vriendenboek, ingevuld door al je dierbaren, daar worden we allemaal gelukkig van. Maar als je je eigen vriendenboek kunt lezen op die momenten dat het leven waardeloos voelt, dan is dat toch wel extra bijzonder.

Heeft iemand die jou dierbaar is ook een extra steuntje in de rug nodig?

Wil je samen met vrienden, familie of collega's laten weten ‘we denken aan je en leven met je mee’ …denk dan zeker ook eens aan een vriendenboek.

voorbeeldend vriendenpagina's vriendenboek sterkte en beterschap

cadeau zieke ziekenbezoek beterschap bloemen sterkte vriendenboek vriendenboekje.jpg

sterkte vriendenpagina vriendenboek beterschap

doeslief, hart onder de riem

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media