fbpx
Skip to main content

30 WEETJES OVER 40 JAAR GETROUWD IN 2024

Wat weet jij over het jaar 1984?

In het jaar 1984 maakten we kennis met Danny de Munk als Ciske de Rat, zongen we graag mee met When the lady smiles, Love is a battlefield en Big in Japan, werden Katy Perry en Arjen Robben geboren, lag de eerste Apple Mac in de winkel  en werd Reagan herkozen als president van de US.
 
Oranje banken, groene tegeltjes, bruin behang, planten in oranje potten of macramé hangers, droogbloemen, zitkuilen, lavalampen, letterbakken en cactussen. Het was knus en gezellig in huis in de jaren ’70. In de jaren ‘80 sloeg dit langzamerhand om naar een voorkeur voor minimalistisch design. Veel zwart leer, glas, grijze muren, lamellen en design keukenapparatuur en accessoires van Starck en Alessi waren je van het. Op tv keken we graag naar Dallas en Dynastie, maar ook Brideshead Revisited, Falcon Crest, Babbelonië, Zeg 'ns AAA en Hill Street Blues ware razend populair.
 
Voor het interieur kozen we voor minimalistisch, maar het modebeeld werd daarentegen in de loop van je jaren ’80 steeds opvallender. Schoudervullingen! Eerst in de jasjes maar al snel ook voor  je blouse of trui. Prachtig die brede schouders en dan het liefst gecombineerd met mouwophouders en een flinke bos getoupeerd haar.
 
Wat weet jij over 1984 en het robijnen huwelijk? Wij hebben de 30 leukste weetjes en feiten voor je op een rijtje gezet.

30 leuke weetjes over het jaar 1984

1. 44.000 x een robijnen huwelijk

40 jaar geleden, in 1984, stapten 81.655 stelletjes in het huwelijksbootje. Van de ruim 85.000 paren die elkaar destijds het jawoord gaven zijn een kleine 44.000 er dit jaar 40 jaar bij elkaar (ongeveer 54%).

2.  BLOEM robijnen huwelijk, dat is de gladiool

Wist je dat er voor elk huwelijksjubileum een bloem is? Voor 15 jaar getrouwd is dat bijvoorbeeld de roos. De welbekende gladiool is de bloem die hoort bij een 40-jarig huwelijksjubileum. Bij gladiolen denken wij al snel aan de Nijmeegse Vierdaagse. Na deze bijzondere prestatie word je ontvangen met gejuich, geklap én met gladiolen. Een robijnen huwelijk is zeker zo’n bijzondere prestatie. Gladiolen symboliseren herinnering, levenskracht en eergevoel. De naam van de gladiool komt van het Latijnse Gladius wat zwaard betekent, de vorm van de gladiool. De gladiool is ook een teken van verliefdheid. Met een gladiool vertelt de gever dat jij zijn of haar ‘hart doorboort’. Bij een veertig jarig huwelijksjubileum is de blauwe gladiool helemaal passend, deze staat voor trouw en liefde.

3. Robijnrood

40 Jaar getrouwd is Robijn. De robijnrode kleur kun je gebruiken voor decoraties, kleding en cadeaus. De kleuren van al die huwelijksjaren hebben echter ook een betekenis. Rood is een krachtige kleur, het is de kleur van bloed, vuur en hartstocht. Rood is warm en positief. Bij rood denk je aan energie, gevaar, maar ook aan kracht, vastberadenheid, passie, verlangen en liefde.

4. de oudste bruidegom ooit

De oudste bruidegom ooit is volgens het Guinness Book of Records Harry Stevens. Hij trouwde op 3 december 1984, 103 jaar oud, met Thelma Lucas, 84 jaar, in het Caravilla Retirement Home, Wisconsin, VS. 

5. Ook 40 jaar getrouwd in 2024

Actrice Sigourney Weaver stapte op 1 oktober 1984 in het huwelijksbootje met filmmaker Jim Simpson en actrice en zangeres Bette Midler op 14 december met artiest Martin von Hasselberg. Beide stellen hopen dit jaar hun robijnen huwelijk te vieren. Het geheim van Bette's lange huwelijk, in haar eigen woorden😊:

“I think the secret is giving each other a lot of lead and a lot of room and not being in each other’s faces all the time,” she said.

Midler added that patience is extremely important. Deciding to give in is “very hard,” she noted, “But sometimes you have to say, ‘It’s not worth it. The fight is not worth it. You have your way and maybe next Thursday I’ll have mine.’ Keep supporting each other. That’s hard, too.”

6. 40 jaar getrouwd, weet jij hoeveel minuten dat zijn?

Reken even met ons mee, 40 jaar is:
 
4 DECENNIA
480 MAANDEN
2.087 WEKEN
14.610 DAGEN
350.633 UREN
21.037.951 MINUTEN
1.262.277.040 SECONDEN

7. GEBOREN IN het jaar 1984

In 1984 zagen heel wat, inmiddels bekende, baby’s het levenslicht: Arjen Robben, Rick Brandsteder, Simon Keizer, Spike, Wesley Sneijder, Khlóe Kardashian, Nicolette van Dam, prins Harrry, Katy Perry, Scarlett Johansson, Nigel de Jong, Hind, Avril Lavigne, Nigel de Jong, Jaap Reesema, Mark Zuckerberg, Diederik Jekel, Nadia Moussaid, Kelly Osbourne, Badr Hari, Jelle Klaassen, Özcan Akyol, Typhoon, Raven van Dorst, Sanne Hans (Miss Montreal) en Nicolette Kluijver.

8. POPULAIRSTE BabyNAMEN in 1984

De top 5 van meisjesnamen wordt dat jaar aangevoerd door Linda, gevolgd door Maria, Johanna, Kim en Wendy. Suzanne, Sanne, Esther, Chantal en Laura maken de top-10 compleet.
De top 5 namen voren de jongen zijn Johannes, Mark, Jeroen, Dennis en Jan. En Michael, Danny, Bart, Martijn en Robert maken de top-10 van de jongens compleet.

9. De allereerste mac

De eerste Apple Macintosh computer ligt in de winkels. De grote kracht van de computer is de grafische interface die met een muis bediend kan worden. De prijs was destijds 2495 dollar. 
 
De introductie van de Apple Macintosh ging gepaard met een opvallende reclame, het eerste spotje werd uitgezonden tijdens de Amerikaanse Super Bowl. De reclame was geïnspireerd door George Orwells roman 1984. Het spotje, geregisseerd door Ridley Scott, wordt zowel bekritiseerd als geprezen en werd herhaald op talloze nieuwszenders vanwege de opschudding die het destijds veroorzaakt.

10. de  kubuswoning = 40 jaar

Ben je wel eens in Rotterdam geweest, dan zijn je vast de kubuswoningen opgevallen. Deze aparte huizen, ontworpen door architect Piet Blom, werden in 1984 opgeleverd. Nieuwsgierig hoe zo'n bijzondere woning er van binnen uitziet. Voor ongeveer 3 euro kun je een kijkje nemen  in de Kijk-Kubus Museum woning.

11. wandelen in de ruimte

NASA astronaut Bruce McCandless maakte op 7 februari een bijzondere ruimtewandeling. Bijzonder omdat McCandless 'wandelt' zonder aan het ruimtevaartuig vast te zitten met een kabel.

12.  tetris

Ken je Tetris? Waarschijnlijk wel, want het spel is dit jaar ook 40 jaar. Voor de niet-kenners. Tetris is een puzzel-computerspel ontworpen door Aleksej Pazjitnov. Tijdens het spel vallen er blokjes naar beneden, waarvan je één rij moet maken. Heb je een rij compleet dan verdwijnt de hele rij en ga je door met de volgende. Als je verder in het spel komt, komen de blokjes steeds sneller naar beneden waardoor het steeds moeilijker wordt. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk rijen maakt. De eerste versie van tetris, die kwam uit op 6 juni 1984.

13. WET AFBREKING ZWANGERSCHAP

Eind 1984 wordt abortus in Nederland legaal. In de Wet afbreking zwangerschap (WAZ), zoals de naam van de abortuswet officieel luidt, staat dat de behandeling alleen door een geneeskundige mag worden verricht in een ziekenhuis of kliniek met een speciale vergunning. Daarnaast moeten vrouwen die een abortus willen laten uitvoeren vijf dagen bedenktijd in acht nemen.

14. Waar keken we naar op de tv?

De Willem Ruis Lottoshow, het satirische van Kooten en de Bie, Pisa van sportjournalisten Henk Spaan en Harry Vermeegen over 'alles wat scheef was in Nederland', Babbelonië met Pim Jacobs, Cijfers en Letters o.l.v. Robert ten Brink, Hints met Frank Kramer waren destijds populaire Nederlandse programma's. In de jaren '80, met nog slechts twee televisiezenders, bleef half Nederland thuis om hun favoriete serie of programma te kijken; Dallas met 'bad guy' J.R. en de brave Bobby, Dynasty met Krystle en Blake Carrington, Henny Huisman met zijn Playback Show, het razend populaire Zeg 'ns AAA met Mien Dobbelsteen als de assistente van dokter van der Ploeg. Zeg 'ns AAA, met vijf miljoen kijkers, won dat jaar de Gouden Televizierring.

sensationeel

Tijdens een live uitzending van zijn praatprogramma interviewt Karel van de Graaf tegenstanders van het voormalige militaire bewind in Suriname als plotseling iemand uit het publiek de gasten aanvalt. Ineens wordt er geschoten waarop de AVRO de uitzending meteen onderbreekt met de boodschap "Even geduld, a.u.b.". De uitzending wordt wereldnieuws.

kinderprogramma's

Voor de eerste keer op tv in 1984, de kinderprogramma's Buurman en Buurman en Achterwerk in de Kast

15. doe maar 

Doe Maar, op dat moment één van de populairste bands, stopt ermee. Doe Maar scoorde grote hits met Doris Day, Belle Hélène, Smoorverliefd, 1 Nacht Alleen (32 jaar), de Bom en Pa. Met name onder tienermeisjes zorgt de band voor een rage en het verdriet is dan ook groot dat de bandleden ervoor kozen om te stoppen.

16. Do they Know it's Christmas?

In Ethiopië heerste hongersnood. Om geld in te zamelen kwamen populaire Engelse artiesten (w.o. Bob, Geldof, Bono, George Michael, Simon le Bon, David Bowie, Sting, Paul Young, Paul McCartney en Bananarama) samen en namen onder de naam Band Aid eind december de single Do They Know It’s Christmas? op. Het jaar daarop zouden We Are The World (het Amerikaanse tegenhanger van Do They Know It’s Christmas?) en Live Aid nog meer geld opleveren. 

17. 1984 een geweldig muziekjaar 

In 2014, precies dertig jaar later, roept Rolling Stone Magazine 1984 uit tot een geweldig muziekjaar. In hun woorden:

VAN PRINCE, Madonna, Michael Jackson, Bruce Springsteen tot Cyndi Lauper, 1984 was het jaar dat de popmuziek de hoogtij vierde. New Wave, R&B, hiphop, hardrock kruisten elkaars pad in de hitlijsten, terwijl MTV "Billie Jean"  in je huiskamer bracht.

Het muzikale Magazine stelde een lijst samen van de in hun ogen best 100 nummers van dat jaar. Nieuwsgierig? Bekijk dan de complete  top 100 lijst.

Ook Nederlandstalige muziek zit in ons collectief geheugen. Ben je boven de 50 dan kun je vast zo weer meezingen met Zwart Wit van Frank Boeijen, Ik verscheurde je foto van Koos Alberts, Over de Muur van het Klein Orkest, Hilversum III van Herman van Veen en Een echte vriend van André van Duin.

De eerste tien van de top 100 in 1984
 1. I just called to say I love you – Stevie Wonder
 2. Love is a battlefield – Pat Benatar
 3. Careless whisper – George Michael
 4. Ik voel me zo verdomd alleen – Danny de Munk
 5. Purple Rain – Prince
 6. Two tribes – Frankie goes to Hollywood
 7. The reflex – Duran Duran
 8. I save the day – Roberto Jacketti & The Scooters
 9. Wake me up before you go-go – Wham
 10. Only when you leave – Spandau Ballet
Nummer 1 hits waren er dat jaar voor
 1. Dolly Parton met You are (twee weken)
 2. Dolly Dots met Love me Just a little bit more (1 week)
 3. Paul Young met Love of the Common People (4 weken)
 4. Queen met Radio Ga Ga (1 week)
 5. Golden Earring met When the Lady smiles (2 weken)
 6. Pat Benetar met Love is a battlefield (4 weken)
 7. Lionel Richie met Hello (4 weken)
 8. Danny de Munk met Ik voel me zo verdomd alleen (2 weken)
 9. Queen met I want to break free (2 weken)
 10. Duran Duran met the Reflex (6 weken)
 11. Wham met Wake me up before you go-go (2 weken)
 12. Frankie goes to Hollywood met Two Tribes (3 weken)
 13. Bronski Beat met Smalltown boy (2 weken)
 14. George Michael met Careless whisper (5 weken)
 15. Stevie Wonder met I just called to say I love you (3 weken)
 16. Prince met Purple Rain (4 weken)
 17. Germaine Jackson en Pia Zadora met When the rain begins to fall (4 weken) 

Frankie goes to Hollywood stond in Nederland met het nummer Relax 15 weken in de top 40. De BBC verbood echter begin januari de uitzending van de song Relax vanwege de obscene teksten. Binnen twee weken staat het nummer 1 op de hitlijst in Groot-Brittanië.

18. diggi-loo diggi-ley

Het Eurovisiesongfestival wordt op 5 mei gehouden in Luxemburg. Van de 19 deelnemende landen wint Zweden met het nummer Diggi-loo diggi-ley, gezongen door de Herreys (3 broers). Maribelle wordt voor Nederland 13e met Ik hou van jou. Onze zuiderburen doen het een stuk beter, Jacques Zegers behaalt de 5e plaats met Avanti la Vi.

19. Marvin  Gaye

Een dag voor zijn 45e verjaardag sterft Marvin Gaye. De beroemde zanger komt tussenbeide in een ruzie tussen zijn ouders en wordt neergeschoten door zijn eigen vader.

20. Tommy Cooper

Komiek en illusionist Tommy Cooper sterft live op tv. Cooper krijgt tijdens zijn optreden een zware hartaanval. In eerste instantie denkt het publiek dat zijn val onderdeel is van een komische act. Tommy Cooper was één van de bekendste Britse komieken. De rode fez die hij altijd droeg was zijn handelsmerk. Bij Cooper mislukten, tot grote hilariteit van zijn publiek en hemzelf, alle goocheltrucs.

21. EN DE OSCAR GAAT NAAR….

De grote winnaar is Tearms of Endearment met vijf Oscars. Ook de hoofrolspelers Shirley MacLaine en Jack Nicholson ontvangen een Oscar.
 
De films die in 1984 het meeste geld opbrachten waren:
    1. Indiana Jones and the Temple of Doom
    2. Beverly Hills Cop
    3. Ghostbusters
    4. Gremlins 
    5. The Karate Kid
    6. Romancing the Stone
    7. Police Academy 
    8. Footloose
    9. The Terminator
    10. Star Trek III: The Search for Spock 
Maar ook Amadeus, Once upon a time in America, the Killing Fields en Paris, Texas maakten indruk. In Nederland trokken Ciske de Rat en Schatjes volle zalen.

22. SPORT

sportvrouw en sportman
Discuswerpster | kogelstootster Ria Stalman en windsurfer Stephan van den Berg worden gekozen tot respectievelijk sportvrouw en sportman van het jaar.
olympische spelen
In 1984 vonden de Olympische Winterspelen plaats in Sarajevo (toen nog Joegoslavië) en de Zomerspelen in Los Angeles. Tijdens de Winterspelen werden er geen medailles gewonnen maar de zomerspelen waren, met 13 medailles, een stuk succesvoller. Gouden medailles werden gewonnen door het dames hockeyteam, zwemsters Jolanda de Rover (200m rug) en Petra van Staveren (100m school), windsurfer Stephan van den Berg en discuswerpster Ria Stalman.
 
De Sovjet-Unie, Cuba en Oost-Duitsland namen geen deel aan de Zomerspelen in Los Angeles. De reden? Het besluit was volgens deze landen een reactie op de 'steeds sterker wordende chauvinistische sentimenten en anti-Sovjet hysteria in de Verenigde Staten'. Waarschijnlijker was dat het ging om een vergeldingsactie vanwege de Amerikaanse boycot van de Spelen van 1980 in Moskou.
voetbal
Nederland plaatste zich niet voor het EK in Frankrijk. In de finale verslaat Frankrijk Spanje met 2-0.
 
Feyenoord is dat jaar kampioen van Nederland.
 
De destijds 19-jarige Marco van Basten is de topscorere van de eredivisie met 28 goals. Opvallend omdat van Basten vanwege de ziekte van Pfeiffer slechts 26 van de 34 wedstrijden kon spelen.
 
Op 17 oktober 1984 verliest Nederland in de groepsfase van de kwalificatiereeks voor het WK met 2-1 van Hongarije en dat zorgt ervoor dat Oranje niet op de eerste plaats in de pool eindigt. In de daarop volgende play-off tegen België verliest Nederland en verspeelt zijn kansen op deelname aan het WK definitief.
 
Voetballer Johan Cruijff neemt op 37-jarige leeftijd voor de tweede keer afscheid als profvoetballer. Zijn laatste jaar wint hij met Feyenoord het landskampioenschap, de KNVB-beker en wordt hij gekozen tot voetballer van het jaar.

24. bestsellers en een behoorlijke mediarel

Schrijver Hugo Brandt Corstius werd dat jaar voorgedragen voor de P.C. Hooft-prijs. Destijds werd de P.C. Hooft-prijs uitgereikt door de staat en moest er toestemming komen van de regering en die toestemming.....die lag heel gevoelig. Hugo Brandt Corstius had zich als columnist kwetsend uitgelaten over kabinet-Lubbers I. Minister Ruding van Financiën vergeleek hij met SS’er Adolf Eichmann (Ruding had in de kamer gezegd dat degenen die niet genoeg moeite deden om uit de bijstand te komen geen uitkering meer zouden moeten krijgen) en prinses Beatrix noemde hij  'prinses Leegheid'. 
Minister van Gezondheid, Welzijn en Cultuur, Elco Brinkman weigerde de prijs toe te kennen en dat veroorzaakte een behoorlijke rel. De jury stapte op en de prijs werd niet uitgereikt. In 1987 werd de P.C. Hooft-prijs na drie jaar weer uitgereikt. Dit keer niet als staatsprijs. De eerste winnaar....3x raden... Hugo Brandt Corstius.

De prijs voor het beste kinderboek, de gouden griffel, ging naar Karel Eykman voor Liefdesverdriet, met illustraties van Sylvia Weve.
 
Het boekenweekgeschenk werd geschreven door Maarten 't Hart, de Ortolaan.
 
Eerste oplage in 1984:
Het gouden ei - Tim Krabbé
Alba - Anja Meulenbelt
In Nederland - Cees Nooteboom
Hersenschimmen - J. Bernlef
Unbearable Lightness of Being - Milan Kundera (de Nederlandse vertaling volgde een jaar  later)
Hotel du Lac - Anita Brooker
Ik lach om niet te huilen - Lex Kroon

25. eerste vrouwelijke gezagvoerder

De Amerikaanse Beverly Burns wordt benoemd tot de allereerste vrouwelijke gezagvoerder van een Boeing 747. Nederland moet nog wachten op Cockie van Giessen, zij wordt in 1989 de eerste vrouwelijke gezagvoerder.

26. Theo Koomen

De legendarische sportverslaggever Theo Koomen overlijdt op 54-jarige leeftijd. Hij heeft op 4 april verslag gedaan van de wedstrijd FC Twente-MVV en botst op de terugweg op een tegenligger. Bij alle wedstrijden in de eredivisie houdt men het weekend erna 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan de populaire verslaggever. De fans van FC Utrecht doen het net wat anders, in plaats van 1 minuut stilte scanderen zij zestig seconden zijn naam. 

27. Artsen zonder grenzen

Oprichting van de Nederlandse afdeling van Artsen zonder Grenzen. Hun drijfveer: een verschil maken voor mensen die in nood zijn. 

28. WERELDBEVOLKING

Wereldwijd waren er in 1984 4.7 miljard mensen op ons kleine stukje aarde. Daar zijn er in 40 jaar meer dan 3 miljard bijgekomen. In 2023 werd de 8 miljard aangetikt. 

29. WAT VERDIENT ‘JAN MODAAL’ in 1984

Het bruto jaarinkomen voor Jan Modaal is € 17.697,00. 40 jaar later ligt het jaarinkomen meer dan 1,5 keer zo hoog naar € 44.000,00 (3.395 per maand). De consumentenprijzen zijn in 40 jaar tijd met ongeveer 130% gestegen. Hoewel we dat gevoel niet hebben, is het gemiddelde jaarinkomen net iets meer gestegen.

30. Auto van het jaar

De Fiat Uno werd gekozen tot auto van het jaar. De Peugeot 205 eindigde op de tweede plaats en de Volkswagen Golf op drie. Voor de Fiat Uno betaalde je destijds tussen de 14.000 en 15.000 Euro.

30. DE MOOISTE 8 QUOTES OVER HET GEHEIM VAN EEN SUCCESVOL HUWELIJK

Het geheim van het huwelijk ligt in het fluiten op tijdstippen dat daar hoegenaamd geen aanleiding toe bestaat.
Simon Carmiggelt
 
Een succesvol huwelijk is alleen mogelijk als je vele malen verliefd wordt, altijd op dezelfde persoon.
A successful marriage requires falling in love many times, always with the same person.
Mignon McLaughlin 
 
Het huwelijk is geen zelfstandig naamwoord; het is een werkwoord. Het is niet iets wat je krijgt. Het is iets wat je doet. Het is de manier waarop je elke dag van je partner houdt.
Marriage is not a noun; it's a verb. It isn't something you get. It's something you do. It's the way you love your partner every day.
Barbara De Angelis
 
Liefde heeft niets te maken met wat je verwacht te krijgen - alleen met wat je verwacht te geven - en dat is alles.
Love has nothing to do with what you are expecting to get–only with what you are expecting to give–which is everything.
Katharine Hepburn, Me: Stories of My Life
 
De beste vriend zal waarschijnlijk de beste echtgenote krijgen, omdat een goed huwelijk op het talent voor vriendschap berust.
Der beste Freund wird wahrscheinlich die beste Gattin bekommen, weil die gute Ehe auf dem Talent zur Freundschaft beruht.
Friedrich Nietzsche
 
Je houdt niet van iemand omdat hij of zij perfect is; je houdt van hem of haar ondanks het feit dat hij of zij dat niet is.
You don’t love someone because they’re perfect; you love them in spite of the fact that they’re not.
Jodi Picoult
 
We zijn allemaal een beetje raar. En het leven is een beetje raar. En als we iemand vinden wiens eigenaardigheid past bij de onze, dan sluiten we ons bij hen aan en vallen we in een wederzijds bevredigende vreemdheid - en noemen we het liefde - ware liefde.
We’re all a little weird. And life is a little weird. And when we find someone whose weirdness is compatible with ours, we join up with them and fall into mutually satisfying weirdness–and call it love–true love.
Robert Fulghum, True Love
 
Een goed huwelijk is niet wanneer het 'perfecte paar' bij elkaar komt. Het is wanneer een onvolmaakt echtpaar leert te genieten van hun verschillen.
A great marriage is not when the ‘perfect couple’ comes together. It is when an imperfect couple learns to enjoy their differences.
Dave Meurer

En....Het allermooiste cadeau voor een robijnen huwelijk? Dat hebben wij!

Zijn je ouders binnenkort 40 jaar getrouwd? Best lastig om een echt mooi cadeau te vinden. Samen leuke dingen doen, herinneringen ophalen, herinneringen creëren dat vinden ze vaak stukken belangrijker dan een cadeau. En gelijk hebben ze. Wat ze daarom zeker een heel fijn cadeau zullen vinden is een vriendenboek met daarin al hun dierbaren; de kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden en buren. Een cadeau waar de aandacht, liefde en vriendschap van en voor het robijnen bruidspaar vanaf spat. Een vriendenboek is een cadeau waar het bruidspaar intens zal genieten. Een boek dat ze heel vaak doorbladeren en met trots zullen laten zien aan familie, vrienden en buren.

voorbeelden vriendenpagina's vriendenboek (30x30cm) | vriendenboekje (20x20cm) cadeau robijnen huwelijk

ZO MAAK JE HET VRIENDENBOEK VOOR HET ROBIJNEN PAAR NOG PERSOONLIJKER!

Maak het vriendenboek compleet met onze extra fotobladen, jaaroverzichten of sfeerbladen.

Cadeau 40 jaar verjaardag voorbeelden sfeerbladen jaaroverzichten vriendenboek vriendenboekje

 

robijnen huwelijk

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media