fbpx
Skip to main content

ABC MET KERST: TOF KERSTALFABET

Kerst van ADVENT tot ZIN IN 😊

Morgen is het kerstavond. De laatste voorbereidingen voor kerst zijn bij de meesten van ons in volle gang. Het zijn drukke dagen die ook best wat stressvol kunnen zijn (lees hier onze tips voor  ontspannen feestdagen). Maar als het eenmaal zover is, is het toch bovenal samen genieten. Genieten van kerstfilms, winterwandelingen, lekker eten, samen herinneringen ophalen en…. spelletjes spelen. Tuurlijk zijn de klassiekers zoals Rummikub, Yahtzee of Monopolie supertoffe spelletjes. Wil je echter een keer iets nieuws proberen? Een eenvoudig en leuk spel speciaal in het teken van de  kerstdagen? Een spel waaraan iedereen kan meedoen? Dan hebben wij voor jou het enige echte KERST-ABC-SPEL.

WAT HEB JE NODIG VOOR HET KERST ABC?

Het enige wat je nodig hebt zijn pennen en lege Kerst ABC’tjes. Pennen heb je vast wel en de lege Kerst ABC-formulieren hebben wij alvast voor je gemaakt op A4-formaat. Even naar beneden scrollen.

HOE SPEEL JE HET KERSTMIS ALFABET?

Iedereen krijgt een leeg formulier. Het is uiteraard de bedoeling, dat voor elke letter een woord wordt ingevuld (die Q is overigens echt heel lastig en de Y valt ook niet echt mee😊) dat heeft te maken met kerst. Bijvoorbeeld de A van Advent, de B van Bethlehem en de C van Cadeautjes. Wil je wat meer opties hebben dan kun je de antwoorden ook uitbreiden met kerstwoorden die op je eigen familie betrekking hebben, bijvoorbeeld een favoriete kerstdis, de plaats waar jullie altijd kerst vieren of een familieactiviteit. Je kunt het ABC-spel op drie manieren spelen:

  1. Degene die het snelst het hele Kerst ABC heeft ingevuld is de winnaar.
  1. Je zegt van tevoren hoeveel tijd er is om het Kerst ABC in te vullen. Degene met de meeste antwoorden wint. Heeft een aantal gasten evenveel antwoorden ingevuld, dan kijk je wie van degene het origineelst is geweest; degene die de meeste (ant)woorden heeft die de rest van de aanwezig niet heeft ingevuld. Bij K wordt bijvoorbeeld vast veel gekozen voor Kerst of Kerstmis, maar vul je Kerststol in dan ben je natuurlijk wel een stukje origineler. Samenvattend, eerst kijk je naar het aantal antwoorden en bij gelijkspel naar de originaliteit van de woorden. Het is wel belangrijk dat je dat van tevoren even zegt, dat zorgt ervoor dat iedereen toch wat meer probeert na te denken over het antwoord.
  1. Bij de derde mogelijkheid geef je ook een tijd vooraf aan, maar dan is het mogelijk om meerdere ABC’tjes in te vullen. Wie de meeste formulieren heeft ingevuld, of de meeste woorden, heeft gewonnen.

DOWNLOAD JE LEGE KERST ABC FORMULIER

VOORBEELD KERST ABC

Inspiratie nodig? Wij hebben alvast een formulier voor je ingevuld.

Wij wensen iedereen mooie kerstdagen, een gezellig samenzijn met familie en vrienden en al het goede voor 2024

TIP: FAMILIEBOEK OF EEN VRIENDENBOEK VOOR JE OMA EN OPA; EEN HEERLIJK EN ONVERGETELIJK CADEAU

Nu je deze dagen tijd doorbrengt met je dierbaren hebben wij een tip voor je. Denk dan eens na over jullie eigen familieboek of een heel speciaal boek voor je oma en opa. Uit eigen ervaring weten wij hoe ontzettend leuk en dierbaar een familieboek is. Misschien heb je er nog nooit echt bij stil gestaan, een boek maken samen met je familie, maar het is echt een aanrader, een boek voor het leven. Ook superleuk als cadeau als je ouders een huwelijksjubileum vieren.

Je kunt bij onze vriendenboekjes (formaat 20x20 cm, is niet heel klein hoor😊 ) en vriendenboeken (30x30 cm) kiezen uit heel veel thema's en designs. Wil je liever een vriendenboek in één kleur, bijvoorbeeld goud of blauw of kerstgroen? Ook dat kan via onze handige kleurentool waarmee je elke kleur kunt kiezen (tip: wissel tijdens het maken van je boek eens van achtergrond en kijk in de preview wat het effect is). Het uploaden van een foto of eigen (bedrijfs)ontwerp (logo) als achtergrond van je vriendenboek is mogelijk en ook nog eens heel simpel!

SPECIALE UITVOERING ÉN PRIJZEN VANAF 5 IDENTIEKE VRIENDENBOEKEN

Voor grotere groepen, zoals families en vriendengroepen, hebben wij twee speciale uitvoeringen in formaat 20x20 cm met een zachte kaft. Je kunt kiezen uit een geniete uitvoering of een spiraalbinding. De spiraalbinding is beschikbaar vanaf 5 vriendenboeken en de geniete vanaf 10 exemplaren. Meer weten over de prijzen, maak dan gebruik van onze handige rekentool.

voorbeeld ingevulde vriendenpagina vriendenboek oma en opa

het allermooiste cadeau voor oma en opa

het allerliefste cadeau voor oma en opa

Voorbeeld ingevulde vriendenpagina vriendenboek familieboek

familieboek reunie herinnering cadeau familie

voorbeeld vriendenpagina vriendenboek huwelijksjubileum

gouden huwelijk 50 jaar getrouwd cadeau vriendenboek vriendenboekje

feestdag, spel voor feest, kerst , ABC

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media