fbpx
Skip to main content

GEEF JIJ JE COLLEGA EEN VRIENDENBOEK CADEAU?

Tip: maak van je vriendenboek een heel persoonlijk themaboek

Een vriendenboek is een fantastisch cadeau voor een collega die een andere baan heeft, een jubileum viert of met pensioen gaat. Mocht je ons nog niet kennen, dan leggen we het graag kort even uit. Het werkt nl. heel simpel. Elke collega vult de vragen in die de eindredacteur heeft gekozen en voegt mooie foto’s toe. De eindredacteur maakt het boek helemaal af met extra fotobladen, sfeerbladen of een jaaroverzicht. Een kind kan de was doen en het resultaat is echt super, al zeggen wij het zelf. Een vriendenboek als cadeau is altijd een schot in de roos.
 
Zoals je vast nog wel weet van het vriendenboekje van vroeger, zijn de vragen en de antwoorden onlosmakelijk verbonden met een vriendenboek.  Maar….. bij onze vriendenboeken is de keuze aan jou, als eindredacteur,  hoe je hieraan invulling geeft; dus hoeveel vragen én welke vragen in je vriendenboek komen en dat geeft je extra mogelijkheden. Bijvoorbeeld om van jullie vriendenboek een supergaaf themaboek te maken 😊.
VOORBEELD VRIENDENPAGINA THEMABOEK VRIENDENBOEK FIETSROUTES

vriendenboek themaboek fietsroutes

Waarom zou je een thema kiezen voor je vriendenboek?

Zoals we net al zeiden, zijn de vriendenboeken altijd leuk. Maar misschien wil jij er net een andere invalshoek aan geven omdat je collega altijd enthousiast vertelt over een specifieke hobby, interesse of bijvoorbeeld sport. Heb jij misschien een collega die kookfanaat is, gek is op wandelen of fietsen, geniet van cocktails, wel van een bijzondere uitdaging houdt of graag gaat kamperen? Dan is een vriendenboek dat daarover gaat een heel bijzonder en speciaal cadeau. 
voorbeeld vriendenpagina themaboek vriendenboek cocktail recepten
vriendenboek themaboek cocktail recepten

15 Voorbeelden van thema’s voor je vriendenboek

Een thema voor je een vriendenboek kan echt van alles zijn. Het is afhankelijk van de persoon voor wie jullie het vriendenboek maken, maar we doen je graag wat ideeën aan de hand.
 1. Een vriendenboek met de mooiste fietsroutes 
 2. Een vriendenboek met de sportiefste wandelroutes
 3. Een vriendenboek met speciale vakantiebestemmingen (met extra tips natuurlijk)
 4. Een vriendenboek met groene kampeerbestemmingen
 5. Een vriendenboek met de leukste citytrips (met tips over b.v. musea, restaurants, etc.)
 6. Een vriendenboek met daarin de mooiste plekjes van (bepaalde stad, streek of woonplaats)
 7. Een vriendenboek met treinreizen
 8. Een vriendenboek met de lekkerste recepten (algemeen of bijvoorbeeld alleen recepten van heerlijke taarten)
 9. Een vriendenboek met recepten van zalige cocktails
 10. Een vriendenboek met de leukste uitjes (met uitleg)
 11. Vriendenboek ‘de Bucketlist’
 12. Een vriendenboek met restaurants die je collega kan waarderen
 13. Een vriendenboek met teksten van gedichten van bekende schrijvers of teksten van collega’s
 14. Een vriendenboek met inspirerende teksten
 15. Een vriendenboek met de beste musea
voorbeeld vriendenpagina themaboek vriendenboek vakantietips
themaboek vriendenboek vakantietips

Hoe maak je van je vriendenboek een heel persoonlijk themaboek

1. Stem de achtergrond van je vriendenboek af op het thema
Bij een vriendenboek kun je kiezen uit heel veel thema’s en bijbehorende achtergronden, maar….. Je kunt ook je eigen achtergrond uploaden. Stel je wilt je collega verrassen met een vriendenboek met de mooiste wandelroutes dan zou je een foto van een wandelpad door het bos of een mooie landschapsfoto kunnen uploaden als achtergrond van je vriendenboek. 
 
Heb je bij het starten van je vriendenboek niet gelijk een foto bij de hand, geen probleem, dan kies je eerst een algemene achtergrond en dan vervang je die later weer. Je kunt nl. zo vaak als je wilt van achtergrond wisselen. In de preview van je vriendenboek kun je als eindredacteur bekijken hoe het boek eruit gaat zien. Je collega's zien overigens alleen een preview van hun eigen vriendenpagina, dus niet van het hele boek.
2. Kies voor thema-vragen
Kies bij je themaboek voor een vraag die op het thema slaat, bijvoorbeeld ‘Deze mooie fietsroute heb ik voor jou in gedachten’, ‘Mijn favoriete recept voor jou is’ of ‘Deze vakantiebestemming is geweldig omdat’.
Het is wel leuk om daarnaast nog één of twee extra vragen toe voegen die wat persoonlijker zijn, zoals ‘Ik ga je missen omdat’ of ‘Dit wil ik je graag nog zeggen’.
 
Kies je voor minder vragen, zoals wij bij de voorbeelden van vriendenpagina's hebben gedaan die je op deze pagina ziet, dan blijven er meer lettertekens over voor de antwoorden omdat het aantal vragen dat je kiest ook worden meegeteld in het aantal lettertekens dat beschikbaar is voor de antwoorden.
3. Voeg themafoto’s toe aan je vriendenboek
De linker pagina van de vriendenpagina’s zijn bestemd voor vragen, antwoorden en een profielfoto. Op de rechterpagina kun je foto’s toevoegen (één of twee foto's). Maak je een vriendenboek vol met lekkere taartrecepten? Vraag dan aan alle collega’s om op de rechterpagina een heerlijke foto toe te voegen van een taart. Een boek met fietsroutes? Plaats dan een foto toe van de route of van de omgeving.
 
Heb je veel foto’s? Dan kun je ook nog extra fotobladen toevoegen aan je vriendenboek.

Waarom een vriendenboek?

Zoek jij voor je collega een cadeau dat niet hoeft te worden geruild, een cadeau dat niet op gaat of verwelkt, een cadeau dat geheid in de smaak valt en nooit wordt vergeten? Een vriendenboek is een cadeau voor het leven, een cadeau waar je collega heel erg van zal genieten. Want of je nou jong bent of ietsepietsie ouder, een vriendenboek of vriendenboek themaboek is altijd een goed idee!
voorbeeld vriendenpagina themaboek vriendenboek recepten

kookboek receptenboekje met vrienden cadeau

 

pensioen , jubileum, tips, afscheid collega, jubileum collega

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media