fbpx
Skip to main content

20 HOCKEY QUOTES VAN BEKENDE HOCKEYERS

Zoveel meer dan 'hockey met een stokkie'

Hockey een hartstikke leuke sport. Niet voor niets zijn er in Nederland wekelijke 250.000 kinderen en volwassenen aan het hockeyen en hebben we verspreid over het land 363 clubs. Ook in België is hockey populair met 50.000 hockeyers en bijna 100 verenigingen. De sleutel tot succes is teamwork, talent en toewijding. Veel van de uitspraken van bekende hockeyers (én twee bekende filmsterren) die wij vonden, gaan daar dan ook over. Zeg maar ‘hard spelen en groots winnen 😊’. We moesten echt wel even zoeken om uitspraken van bekende veldhockeyers te vinden, maar we hebben uiteindelijk een mooie selectie kunnen maken. Of je nu een speler, coach, ouder of fan bent, deze inspirerende woorden zullen je zeker aanspreken. 

hockey: de inspirerendste UITSPRAKEN, QUOTES & CITATEN

Werken in een team maakt alles leuker
Taeke Taekema (bron: sports speakers)
 
Ik wil beter worden. Beter, beter, beter. Die houding heeft mij in het hockey ver gebracht: elke keer weer de grens verleggen om te zorgen dat je de beste bent.
Naomi van As (bron: Jan Magazine)
 
Als mensen me dan complimenteren, zeg ik: ‘Jaaa, maar…’ En dat is soms vermoeiend, maar het is ook een van de redenen dat ik ver ben gekomen. Omdat ik me zelf altijd uitdaag om beter te worden. Maar ik moet het mezelf soms ook gunnen om tevreden te zijn. En complimenten krijgen en aannemen is ook gewoon fijn en leuk.
Naomi van As (bron: Jan Magazine)
 
Er zeggen mensen tegen mij, dat als ik aan cricket had gedaan, ik een multimiljonair zou zijn geweest. Maar mijn hart zei altijd dat het hockey was. Ik voel dat een atleet weet, voor welke sport hij geschikt is.
A number of people say me that, if I was into cricket, I would have been a multimillionaire. But my heart always said it was hockey. I feel an athlete knows, in what sport does he fit.
Dhanraj Pillay (bron: the hindu)
 
We weten dat we geluk hebben dat we met een talent geboren zijn, maar om de echte top te bereiken moet je elke dag hard werken.
We know we are lucky to be born with a talent, but to make it to the real top you need to work hard every day.
Ellen Hoog (bron: hockeyworld)
 
Hockey is zeker een gevaarlijke sport. Ik heb twee keer mijn neus gebroken, mijn tanden zijn ‘dood’. Ik heb twee keer mijn enkel gebroken ... maar we dragen handschoenen en scheenbeschermers dus het is OK.
Hockey is definitely a dangerous sport. I broke my nose twice, my teeth are dead. I broke my ankle twice ... but we wear gloves and shin guards so it's OK.
Ellen Hoog (bron: hockeyworld)
 
Er is een verschil tussen moe zijn en uitgeput.
There is a difference between being tired, and exhausted.
Ric Charlesworth (bron: website Ric Charlesworth)
 
Je creëert altijd meer ruimte door te passen dan door te pielen. De passing game is het ultieme dollen. Met passen kun je een team kapot spelen.
Eva de Goede (bron: hockey.nl)
 
Ik heb een olympische finale verloren, wat echt triest en frustrerend was, maar toen ik in het vliegtuig terug naar huis zat, begreep ik pas echt wat 'je rot voelen' betekent.
I’ve lost an Olympic final, which was really sad and frustrating, but when I was on the plane back home after busting the Main Event late on Day 4 in 2015, I truly understood what ‘feeling gutted’ means. 
Fatima Moreira de Melo (bron: pgt.com)
 
Hockey is een teamsport. En ik hou ervan als dat zichtbaar is in ons spel.
Carlien Dirkse van den Heuvel (bron: hockey.nl)
 
Ik vind door de as hockeyen het mooiste wat er is. Dat is ook het moeilijkste wat je kunt doen als team. 
Carlien Dirkse van den Heuvel (bron: hockey.nl)
 
Als ik één ding gezien heb in al mijn jaren als speler en coach is dat als school of studie niet lekker gaat, je dat terugziet op het veld. Een goede verhouding tussen hockey en je maatschappelijke leven zorgt voor rust.
Teun de Nooijer (bron: hockey.nl)
 
Ik heb nog nooit een wedstrijd gewonnen op mijn zwakke punten.
Winnen doe je op je sterke punten
Marc Lammers (bron: marclammers.nl)
 
Het is vreemd, daarom vertel ik mensen niet graag dat ik veldhockey heb gespeeld. Het is heel populair in Australië voor jongens. Maar als ik in Amerika zeg dat ik heb gehockeyd dan zegt iedereen: ‘meisje!’
It's odd, that's why I don't like telling people I played field hockey. It's real big in Australia for guys. But I say I played in America, and everybody goes, 'Oh, you girl!'
Heath Ledger
 
Veldhockey is mijn sterkste sport, en als ik een wedstrijd verlies, neem ik een lang, warm bad en klaag ik erover.
Field hockey is my strongest sport, and if I lose a game, I take a long, hot bath and moan about it..
Emma Watson
 
Die medaille staat symbool voor wat we allemaal gedaan hebben. Voor alle jaren bloed zweet en tranen. Maar het waren geen jaren van bloed, zweet en tranen, want het was de mooiste periode uit mijn leven. Met elkaar wisten we het beste eruit te halen. 
Floris Jan Bovenlander (bron: nhnieuws.nl)
 
Ik gun iedereen een moeilijke fase, want daar leer je het meest van.
Kim Lammers (bron: kick-es)
 
In de sport zijn er nog steeds grote verschillen terwijl vrouwen het veel beter doen; niet alleen in prestaties, maar ook bijvoorbeeld op social media hebben veel vrouwelijke hockeysters een grotere fanbase dan mannen. En toch verdient een mannelijke hockeyer bij een club meer dan een vrouwelijke; dat vind ik vreemd.
Kim Lammers (bron: kick-es)
 
In India moet je groot denken en dat is wat ik tegen de meisjes zei. Als je je op het hoogste richt, op de wolken, zul je op de hoogste berg vallen. Als je op de berg mikt, val je op de grond.
In India you must think big and that’s what I said to the girls. If you aim for the highest, for the clouds, you will fall on the highest mountain. If you aim for the mountain you will fall on the ground.
Sjoerd Marijne (bron: wkky)
 
Tegenwoordig hoor ik over het vorstelijke comfort dat de nationale ploegen wordt geboden als zij overzee reizen, en over de ophef die de spelers maken als zij zelfs maar een kopje thee missen! Toen wij nog reisden, waren de naam van ons land en de wedstrijd de enige twee dingen die telde. 
Nowadays I hear of the princely comforts provided for national teams traveling overseas, and fuss players raise if they happen to miss even a cup of tea! When we used to travel the name of our country and the game were the only two things that mattered. 
Dhyan Chand (olympische medailles in 1928, 1932 en 1936)

Hockey VRIENDENBOEK VOOR HET HELE TEAM, VANAF € 7,55

Wist je dat je met 10 teamgenoten al een hockey vriendenboek hebt voor € 9,99! Heb je een team met 15 kinderen of volwassenen, dan kun je kiezen voor een team vriendenboek in de uitvoering gehecht met nietjes. Dit vriendenboekje is er al vanaf € 7,55. Wil jij ook zo'n gaaf hockey vriendenboek voor jezelf, je eigen kind en het hele hockeyteam? Kijk hier voor meer informatie.
 
hockey vriendenboek vriendenboekje cadeau trainer coach

GEEN hockey ZONDER TRAINERS EN COACHES

Scoren, hard rennen, een bal stoppen, strategisch denken, het vieren van een doelpunt, schijnbewegingen maken, buiten zijn, feesten in de kleedkamer, iets lekkers na afloop van de wedstrijd, nieuwe mensen ontmoeten, er zijn genoeg redenen waarom kinderen én volwassenen genieten van hockey. Coaches en trainers maken dat allemaal mogelijk. Ze zorgen voor een goede training en een ontspannen sfeer zodat iedereen het naar de zin heeft. Tuurlijk wordt er wel eens gemopperd en is de training wel eens erg zwaar. Maar we weten allemaal dat coaches en trainers dat doen om het beste uit het team te halen.

Cadeau voetbal trainer en coach

Heeft jouw hockeyteam of het team van jouw kinderen ook zo’n geweldige coach of trainer? Verras hem of haar aan het einde van het seizoen dan met een persoonlijk vriendenboek ingevuld door het hele hockeyteam. Wedden dat de coach en trainer dat een hartstikke gaaf cadeau vinden!
 
cadeau hockey coach trainer dankjewel hockeyteam

sport, quotes

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media