fbpx
Skip to main content

JARIG IN NOVEMBER? 10 LEUKE WEETJES!

10 Feiten en weetjes over november baby’s

Ben jij een november baby? Of wordt jouw baby in november geboren? Dan ben je een geluksvogel. November is nl. een heerlijk positieve maand om geboren te worden, wij vertellen je er graag wat meer over. 

1. Fitter en krachtiger

Hoewel genen ook vast wel een rol zullen spelen, blijkt uit onderzoek dat kinderen die in november worden geboren fitter en krachtiger zijn dan de kinderen die in de andere maanden worden geboren.  De mama’s zijn zwanger geweest in de zomer, hebben meer zon gehad en daardoor meer vitamine D kunnen opnemen. Extra vitamine D kan zorgen voor een sterkere lichaamsbouw van de baby.

2. Meer kans om 100 te worden

Kinderen die in de maanden september, oktober of november worden geboren hebben meer kans om 100 te worden dan degenen die in één van de andere maanden worden geboren. 

3. november baby’s happy people

Volgens een Engels onderzoek hebben mensen die in november zijn geboren beduidend minder kans om een depressie te krijgen dan baby’s die in de andere 11 maanden worden geboren.

4. MEER LINKSHANDIGE MANNEN

Jongens baby’tjes die in november, december en januari worden geboren hebben meer kans om linkshandig te zijn. Wetenschappers weten niet precies waarom dit zo is, maar vermoeden dat ook dit iets te maken met het extra zonlicht dat de moeder krijgt tijdens de zwangerschap. 

5. Lekker slapen

November baby’s gaan eerder slapen dan baby’s geboren zijn in de warmere maanden. Dat zal veel jonge ouders toch als muziek in de oren klinken. 

6. Ook geboren in november

Geboren in november? Dan ben je in goed gezelschap. November baby's zijn ook: Frank Boeijen,  Billy Jean King, Jamie Lee Curtis, Evert van Benthem, Bart Peeters, Bryan Adams, Joep Sertons, René Froger, Tilda Winton, Kim Wilde,  Demi Moore, Jodie Foster, Tatum O’Neal, Mariska van Kolck,  Calista Flockhart, Famke Janssen, Björk, Marlies Dekkers, David Schwimmer, Gordon Ramsay, Wessel van Diepen, Boris Becker, Bart Veldkamp, Olaf van der Meulen Daphne Deckers, Pierre van Hooijdonk, Ethan Hawke, Christina Applegate, Gerard van der Velde, Daphne Bunskoek, Sonja Bakker, Boris Becker, Bridget Maasland, Erben Wennemars, Bob de Jong, Jan Vennegoor of Hesselink, Katherine Heigl, Anne Hathaway, Nick Schilder, John Heitinga, Nigel de Jong, Yes-R, Bernard Hinault, Scarlett Johansson, Leonardo DiCaprio, Ryan Gosling, Emma Stone, Matthew McConaughey, Margriet Eshuis, Ana Ivanović, Georginio Wijnaldum en Miley Cyrus.
Zie je dat er best veel sporters tussen zitten?

7. Een gepassioneerde schorpioen of de humoristische boogschutter

Ben je geboren voor 22 november dan is je sterrenbeeld schorpioen. Vier je je verjaardag na de 21e van deze maand, dan ben je een boogschutter. De schorpioen lijkt koel van buiten, maar wordt toch gezien als het meest intense sterrenbeeld. Schorpioenen zijn nieuwsgierig en ambitieus. De boogschutters onder ons zijn positief, optimistisch, humoristisch en avontuurlijk. Wat alle november geborenen gemeen hebben is dat ze een sterk karakter hebben.

8. GEBOORTEBLOEM CHrYSANT

Elke maand heeft een geboortebloem. De ‘taal van de bloemen’ werd aan het begin van de 18e eeuw in Engeland geïntroduceerd door Lady Mary Wortley Montagu. Mary vertrok in 1716 samen met haar man naar Turkije waar hij ambassadeur werd. In Turkije was men in die tijd erg geïnteresseerd in bloemen (vooral de tulp was er erg populair!) en de betekenis van bloemen. In haar brieven naar Engeland schreef Mary wat zij leerde over de ‘taal van de bloemen’. 
De geboortebloem van de maand november is de chrysant. De chrysant staat voor opgewektheid, mededogen, vriendschap, vreugde en liefde.  Lees meer in onze blog ‘bloemen houden van mensen

9. GEBOORTESTEEN TOPAAS

Geboortestenen zijn al sinds de oudheid een begrip. Geboortestenen werden, en worden misschien nog wel steeds, geassocieerd met helende krachten en het brengen van geluk en rijkdom. De geboortesteen voor november is topaas. Topazen zijn het populairst in de kleur oranje, maar ze zijn er ook in blauw, geel, grijs of roze. Topaas geeft je vertrouwen in jezelf maar geeft ook meer openheid, vreugde, oprechtheid, empathie en geluk. Lees meer in onze blog over geboortestenen.

10. GEBOORTEKLEUR BORDEAUX ROOD

Geen astrologie maar Colorstrology.  Colorstrology is een mix van astrologie, numerologie en de kennis van kleuren. Er zijn 366 verjaardagskleuren en ook elke maand heeft een kleur. November heeft de kleur bordeaux rood. Bordeaux rood  staat voor diepgang, kracht en liefde. Mensen geboren in november kijken verder dan de buitenkant, ze zien wat er leeft in de harten van de mensen. Lees meer over kleuren in onze blog colorstrology.

Cadeau voor jarige of babyshower in november

Geef de jarige job, zeker in deze tijd, wat extra aandacht en geef hem of haar een eigen vriendenboek. Wedden dat dat heel erg zal worden gewaardeerd! Een zwangere vriendin en geen babyshower? Maak samen met alle vriendinnen een prachtig babyshower vriendinnenboek of een geboorteboek. Geheid een succes!

50_jaar_sarah_abraham_cadeau_vriendenboek_vriendenboekje

babyshower_baby_shower_organiseren_ideen_cadeau_vriendenboekje_vriendenboek

 
 

verjaardag, babyshower

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media