fbpx
Skip to main content

TIPS CADEAU VOOR JUF & MEESTER

Wat vindt de leerkracht belangrijk? En jij?

Juffendag, de verjaardag van de juf of van de meester, de dag van de leraar, Kerst, Pasen, einde schooljaar? Vraag jij je dan wel eens af of je de leerkracht van je kind op die momenten een cadeautje ‘moet’ geven? Of heb je daar, zeker als je kind nog maar net is begonnen op de basisschool, nog nooit bij stil gestaan?

Geen cadeau is echt niet raar

Allereerst…natuurlijk hoef je geen cadeaus te geven en zeker niet meerdere keren per jaar. Het merendeel van de leraren zal ook zeker zeggen dat ze dat niet verwachten. Geef je geen cadeau dan vinden ze dat echt niet raar. Maar, eerlijk is eerlijk, als ouder kun je toch heel vervelend voelen als je kind als één van de weinigen zonder cadeautje voor de juf of meester de klas binnenkomt. Zie je ineens alle klasgenootjes van je kind met chocoladerepen, bloemen, mokken, badschuim of potten drop. Niet leuk voor jou en niet leuk voor je kind.

We gaan je niet vertellen wat de beste oplossing is, maar geven wel graag wat overwegingen mee.

Dankjewel is altijd een goed idee

Het geven van een cadeau aan een juf of meester. Vroeger was dat helemaal niet zo gebruikelijk, een mooie tekening was al prachtig. En ondanks alle mooie en dure cadeaus van tegenwoordig, die tekening van vroeger was zo gek nog niet. Het was een teken van aandacht en waardering voor de juf of voor de meester. Weet je wat bij leerkrachten met stip op nummer 1 staat? Een oprecht dankjewel. Logisch toch? We horen zelf ook graag dat we iets goed doen. Laat als ouders dan ook merken dat je waardering hebt voor alles wat de juf of meester gedurende het schooljaar voor je kind heeft gedaan en betekend. En dat is ongetwijfeld best veel. Je kunt ervoor kiezen de leerkracht persoonlijk te bedanken, maar een lieve mail of kaart is ook een fijn gebaar. Vertel er vooral ook bij waarom je hem of haar waardeert en waarom je kind het zo naar zijn zin heeft gehad. En misschien wil je kind zelf wel wat schrijven, zeggen of tekenen.

cadeau dankjewel juf

Cadeaus voor juffen meesters, ze lijken op elkaar

Tegen het einde van het schooljaar vind je overal in de winkels suggesties voor cadeau voor juffen en meesters. Wil je een cadeau geven dan is er keuze genoeg, maar… het lijkt ook allemaal wel een beetje op elkaar. Origineel zijn is lastig, zeker als een leerkracht al heel wat jaren lesgeeft Wil je je onderscheiden? Overleg dan met je zoon of dochter. Die kent de juf of meester veel beter dan jij. Vergeet ook niet om dat persoonlijke briefje of kaartje bij te sluiten!

Hoeveel geld geef je uit aan een cadeau voor de juf of meester?

Dat mag je helemaal zelf weten, maar duur is echt niet nodig. En te duur al helemaal niet. Ga vooral niet hele exclusieve cadeaus uitzoeken. Dat zorgt alleen maar voor een heel ongemakkelijk gevoel bij de leerkracht.

Afzonderlijk cadeau of gezamenlijk cadeau van de hele klas?

Wij zijn natuurlijk bevooroordeeld met onze dankjewel vriendenboeken voor de juf of meester, maar wij vinden, geef je een cadeau, geef dan een gezamenlijk cadeau. Waarom?

 • Op deze manier sluit je niemand buiten. Alle kinderen zijn betrokken bij het cadeau en geven iets. Er is geen kind dat met lege handen staat en geen ouder die zich vervelend voelt. Dat is voor iedereen een fijn gevoel.
 • Met een gezamenlijk cadeau kun je de kosten delen. Op deze manier kan vaak iedereen ook wel meedoen.
 • Voor ouders geen keuzestress. Zeker aan het einde van het schooljaar kan dat, met alle drukte, heel prettig zijn.
 • Een klassenouder regelt vaak het gezamenlijke cadeau. Hij of zij kent de leerkracht ook het beste en kiest vast iets uit dat goed in de smaak valt.

Vriendenboekje juf of meester

Ga je een gezamenlijk cadeau geven. Denk dan ook eens aan een vriendenboek voor de juf of meester. Waarom?

 • Juist in een vriendenboek kun je alle leuke herinneringen delen en kan je kind aangeven waarom de juf of meester zo geweldig is. Het is het ultieme dankjewel.
 • Je kind is echt bij het cadeau voor de juf of meester betrokken. Ze denken mee over de antwoorden en de foto's. Wedden dat ze het superspannend vinden om dit cadeau aan de juf of meester te geven. Ze kunnen vast niet wachten om te zien hoe de meester of juf reageert.
 • Vul je de vragen samen met je kind in, dan praat je gezellig over school, de juf en de klas en hoor je misschien nog eens iets dat je nog niet wist. 
 • Aan de vriendenpagina van een vriendenboek kun je leuke foto’s toevoegen, maar ook tekeningen. Op deze manier kun je het vriendenboekje heel persoonlijk maken.
 • Badschuim, drop, flessen wijn, vroeg of laat gaat het op en vervaagt de herinnering. Wij weten zeker een vriendenboek wordt altijd bewaard. Over dertig jaar bladert de juf of meester het boek nog met net zoveel plezier door als de eerste keer. Misschien zelfs nog wel met meer plezier. Een vriendenboek is echt een bewaarboek.
 • Niet duur. Geef je een vriendenboek dan weet je zeker dat iedereen met het cadeau kan meedoen. Deel je de kosten dan betaal je nog geen 2 Euro per persoon. Met een grote klas zelfs minder.
 • Het is een heel persoonlijk cadeau. Persoonlijker vind je waarschijnlijk niet.
 • Wil je zelf een herinnering aan het schooljaar van je kind dan kan dat met dit vriendenboek. Er zijn speciale prijzen voor afscheidsboeken groep 8 maar die gelden ook, vanaf 10 exemplaren, voor het dankjewel vriendenboek voor de juf of meester.

cadeau dankjewel meester

Vragen voor in je vriendenboek

Bij het vriendenboek voor de juf of meester kun je kiezen uit kant-en-klare vragen, maar je kunt ze ook zelf verzinnen. Je kunt er ook voor kiezen of een vraag in te laten vullen door de ouders. Voorbeelden van vragen voor in het vriendenboek zijn:

 • De juf vindt mij leuk omdat
 • Ik vind de meester zo leuk en lief omdat
 • Het gekste wat de juf heeft gedaan is
 • Het allerleukste dit jaar was
 • Ik heb dit jaar heel hard gelachen om
 •  Ik ga de meester missen omdat
 • Later als ik groot ben word ik
 • Dankjewel juf voor
 • Mijn papa en mama willen nog zeggen

Voorbeeld vriendenpagina vriendenboek juf & meester bedankt

15 ideen vriendenboekje juf en meester 3dankjewel juf en meester

lees hier alle informatie over een juf & meester dankjewel vriendenboek

Heb je nog vragen? Mail ons, we helpen je graag en snel.

basisschool, groep 8, dankjewel juffen en meesters

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media