fbpx
Skip to main content

NIEUWE BAAN COLLEGA ABC'tje

We wisselen steeds vaker van baan

Afgelopen jaar wisselden gemiddeld 363.000 werknemers per kwartaal van baan. Een kleine 1,5 miljoen mensen maakten in 2022 een nieuwe start bij een nieuwe werkgever. Best veel als je je realiseert dat 9,7 miljoen mensen betaald werk verrichten in Nederland. Jij hebt vast ook collega’s die de afgelopen tijd zijn vertrokken of misschien ben je zelf aan een nieuwe baan begonnen? Een nieuwe baan, het is altijd even wennen, maar een nieuwe uitdaging op zijn tijd is zo verkeerd nog niet. 
 
AFSCHEID COLLEGA NIEUWE BAAN ALFABET TEKSTEN

Afscheid collega | Nieuwe Baan van A tot en met Z

Collega’s met een nieuwe baan? Wij hebben voor jou een superleuk ABC’tje voor het afscheid van je collega. Tip: gaaf om als afbeelding te uploaden op een fotoblad in jullie vriendenboek. Onder de afbeelding staan de letters en daarbij behorende 'verhalen'. 

ABC’tje voor JE Collega

alfabet ABC afscheid collega nieuwe baan

DE A IS VAN ARBEIDSVOORWAARDEN
Bij elke baan horen arbeidsvoorwaarden. Veel mensen vertrekken vanwege betere arbeidsvoorwaarden. Dat kan loon zijn, maar ook meer vrije tijd  of de mogelijkheid om meer vanuit huis te kunnen werken.
DE B VAN BYE BYE
BYE BYE collega’s. Het is tijd om afscheid te nemen van je je werk, je kantoor, je collega’s, je dagelijkse routine, het praatje bij de koffieautomaat, de gezamenlijke lunchpauzes,  je vaste route naar je werk, je vertrouwde dagindeling. Spannend, even wennen, maar het komt goed!
DE C VAN COLLEGA’S 
Van collega’s naar ex-collega’s. Het zal even wennen zijn het afscheid. Wist je dat je tijdens je werkzame leven ongeveer 75.000 uren met je collega’s doorbrengt? Dagelijks zien we onze collega’s meer dan onze vrienden en familie (tenzij je samen met je dierbaren een bedrijf runt natuurlijk). Niet gek dat collega’s regelmatig goede vrienden worden. Die dierbare collega’s houdt ze vast!
DE D VAN DANKJEWEL
Neemt je collega afscheid, dan word je in het zonnetje gezet, dat hoort er echt wel bij! Herinneringen worden opgehaald, maar je krijgt ook vast complimenten en een welgemeend dankjewel. Wij doen graag een voorzetje:
Je bent een topper, onze topper. Bedankt voor het vele werk, je inzet, je kennis, je gezelligheid en je collegialiteit. Bedankt dat je onze collega bent geweest. We hebben fijn met je gewerkt en gaan je missen.
DE E VAN ERVARING
Een werknemer heeft, soms ongemerkt, heel wat ervaring opgedaan tijdens zijn baan. 
DE F VAN FEESTJE
Een feestje voor een collega die jullie gaat verlaten, dat hoort er toch wel bij. Zeker als iemand langere tijd bij jullie heeft gewerkt. Nadenken over het afscheid van een collega die naar een nieuwe werkgever gaat is de moeite waard. Voor jezelf, want zeg nou zelf, het voelt best goed als je een collega ziet genieten op zijn afscheidsfeestje?
DE G VAN GEFELICITEERD
Wat ontvangen collega’s die vertellen dat ze een nieuwe baan hebben? Felicitaties!
DE H VAN HERINNERINGEN
Achter die deur die dicht gaat zitten heel wat mooie herinneringen. Herinneringen om te koesteren en van te genieten. In een vriendenboek kun je al deze mooie herinneringen delen, het allermooiste cadeau voor je vertrekkende collega.
DE I VAN INSPIREREN
Collega’s zijn een bron van inspiratie. We schreven er ter ere van gedichtendag al eens een gedicht over
 
Collega's
Vroege vogels als eerste op kantoor
Anderen gaan er iedere dag als laatste vandoor
Vele uren samen aan de slag
Wat brengt de dag
Samen werken
Elkaar versterken
Samen leren
Elkaar inspireren
Samen pauze plannen
Elkaar beter leren kennen
Samen brainstormen
Elkaar helpen performen
Samen flauwekullen
Elkaar laten lachen, gieren, brullen
Samen verjaardagen, jubilea en successen vieren
Elkaar met cadeautjes plezieren
Samen op het werk
Met elkaar sta je sterk 
De j van JAMMER
Collega’s vertrekken, collega’s blijven. Veel van de collega’s die achterblijven zullen het ongetwijfeld jammer vinden als een dierbare collega vertrekt.
DE K VAN KOFFIEAUTOMAAT 
Daar hoeven we niets over te zeggen toch? Wie heeft er nou niet een praatje gemaakt bij de koffieautomaat met zijn colllega’s. Even pauzeren, even de benen strekken en even bijpraten.
DE L VAN LUNCHPAUZES
Lunchen met een vaste of wisselende groep, soms een snelle hap achter je computer, een broodje kaas tijdens een vergadering of buiten in het park op een bankje. De lunchpauze is even ontspannen, een luchtje scheppen en bij te kletsen met collega’s.
DE M VAN MEETINGS
Voor de één dagelijkse kost, voor de andere wat minder frequent. Maar vergaderen doen we. Nederland is een echt vergaderland. Volgens officiële cijfers zit de gemiddelde werknemer ongeveer 30 uur per maand in een meeting. Hoe hoger je functie, hoe meer tijd je gemiddeld in een vergadering doorbrengt.
DE N NEGEN TOT VIJF
Well, I tumble outta bed and stumble to the kitchen
Pour myself a cup of ambition
Yawn and stretch and try to come to life
Jump in the shower and the blood starts pumping
Out on the street, the traffic starts jumping
With folks like me on the job from 9 to 5
 
De bekende hit van Dolly Parton over het ‘werkende leven’. De uren zijn niet op iedereen van toepassing, maar het merendeel van de mensen werkt van 9 tot 5!
DE O VAN ONDERNEMEND
Ondernemende werknemers zien mogelijkheden tot verbetering en kansen. Een nieuwe baan heb je veelal te danken aan een ondernemende instelling.
DE P VAN PROOST 
Proost op je nieuwe baan, maar ook op al die mooie jaren. Heeft je collega een nieuwe baan, dan is dat het moment om stil te staan bij alle geweldige dingen die hij of zij heeft meegemaakt bij  jullie op het werk, maar het is ook het moment om naar de toekomst te kijken en je collega veel succes en gelukt te wensen. Proost met alle collega’s op het verleden én de toekomst.
DE Q VAN QUALITY work
Heb je passie voor je werk, dan ga je voor kwaliteit en help je elkaar om het beste resultaat te leveren. Goed voor het bedrijf of de organisatie waarvoor je werkt, maar ook zeker voor jezelf. Het geeft voldoening.
DE R VAN RESULTATEN
Je zit niet van 9 tot 5 op je werk om duimen te draaien. Uiteindelijk draait het om de resultaten die je levert. 
DE S VAN SUCCES
Nieuwe baan? Dan wensen je je collega’s, familie en vrienden je Veel Succes!
DE T VAN TEAMUITJES
In bijna elk vriendenboek voor het afscheid van een collega wordt gekozen voor de vraag ‘het leukste teamuitje’. Wat was jullie leukste teamuitje?
DE U VAN UITZWAAIEN
Maar vergeet niet, uitzwaaien is lang niet altijd toedeloe of doei, maar vaak tot ziens met een glimlach 😊.. 
DE V VAN VRIJMIBO
Vrijmibo , oftewel de vrijdagmiddagborrel, een gezellige afsluiting van de werkweek. Op vrijdagmiddag, meestal na 4 uur, wordt met collega’s een glaasje gedronken. Het is een mooi moment om even met collega’s over andere zaken dan werk te praten en lol te maken. Je leert elkaar op deze manier wat beter kennen en begrijpen.
DE W VAN WERKPLEK
Hoewel tegenwoordig veel meer wordt thuisgewerkt en flexwerkplekken ook geen uitzondering zijn, hebben velen toch ook nog steeds een vaste werkplek. Een werkplek die vertrouwd voelt, een plek waar je je op je gemak voelt. Die werkplek is straks voor iemand anders. Een nieuwe werkplek komt eraan.
DE X VAN X-FACTOR
Pff die X, daar hebben we even op zitten zweten. Op de Y overigens ook. De X voor Xeroxen, het Engelse kopietjes maken? Nee toch maar, de X-factor. Als werknemer heb je allemaal een unieke inbreng, je eigen X-factor!
DE Y VAN YOU ARE THE BEST
Nieuwe baan, je collega was de beste sollicitant. 
DE Z VAN ZOOMEN
Voor corona een vrij onbekend fenomeen. Maar wie heeft er sinds die tijd niet mee te maken gehad. Zoomen met klanten, zoomen met collega’s, maar ook zoomen in de privésfeer.

Vriendenboek een supertof cadeau 

Vertrekt een collega naar een nieuwe werkgever dan laat je hem of haar natuurlijk  niet ongemerkt vetrekken, zeker als het iemand is waarmee je langere tijd hebt samengewerkt. Een gezellige afscheidsborrel, een persoonlijke speech en een gezamenlijk cadeau  horen er toch wel een beetje bij.  Voor de borrel hebben jullie vast zelf wel goede ideeën, tips voor een goede speech kun je hier lezen en het allermooiste allerpersoonlijkste en meeste gewaardeerde afscheidscadeau? Dat hebben wij! Een vriendenboek ingevuld door het hele team is het mooiste cadeau dat je hem of haar kunt geven. Het is persoonlijk, toont betrokkenheid en het is heel waardevol voor nu en later. Een persoonlijk cadeau, waar iedereen aan meedoet en waarvoor collega’s hun best doen, is en blijft bijzonder. Het is een cadeau voor het leven.

Voorbeelden vriendenpagina's vriendenboek afscheid collega

Lijkt het je leuk om als afscheidscadeau een vriendenboek te maken voor je collega die een nieuwe baan heeft? Bekijk onze voorbeelden van vriendenpagina's en daaronder kun je door een voorbeeld van een afscheidsboek bladeren met extra fotobladen en sfeerbladen. Een vriendenboek is echt het allermooiste afscheidscadeau dat je gezamenlijk kunt geven. 

VRIENDENBOEK (FORMAAT 30X30CM) OF VRIENDENBOEKJE (FORMAAT 20X20CM)? LEES ONZE 8 HANDIGE KEUZETIPS!

afscheid collega vriendenboek vriendenboekje vriendenpagina voorbeeld 2

jubileum collega cadeau vriendenboekje vriendenboek

 

blader door een voorbeeld van een vriendenboek voor je collega

afscheid collega, ABC

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media