fbpx
Skip to main content

50 JAAR GETROUWD? DAN MAG JE DIT NIET MISSEN!

Wij vertellen je alles over het jaar 1973 én het gouden huwelijk

1973 het jaar van de eerste autoloze zondag en het jaar dat heel Nederland vrij kreeg om het 25-jarig jubileum van koningin Juliana te vieren. Het was ook het jaar dat Gerard Cox  zong over de mooie zomer die voorbij was, de Rolling Stones Angie de hitlijsten inzongen en de Haagse band de Golden Earring hoge ogen gooide met Radar Love. De broertjes Osmond waren razend populair en vooral van Donny hing op menig meisjeskamer een poster. Er werd gegriezeld bij de film the Excorcist en de Nederlandse film Turks Fruit zorgde voor lange rijen bij de bioscoop. Het Algemeen Dagblad van 3 maart schreef dat Turks Fruit de ‘kassa’s kraakte’. Een stukje van het artikel willen wij je niet onthouden:
 
Aangemoedigd door een stortvloed van publiciteit en lovende recensies, zijn in één week tijd ruim 200.000 mensen naar de filmversie van Jan Wolkers’ autobiografische bestseller komen kijken. Alleen de James Bond-film „Diamonds are forever” trok in zijn eerste Week nog meer bezoekers, maar deze produktie — zo wordt haastig toegelicht — werd uitgebracht in een kerst-weekeinde met veel vrije dagen. Het is voor ingewijden duidelijk dat Monique van der Ven en Rutger Hauer, die dankzij Turks Fruit opeens tot sterstatus zijn verheven, de komende weken agent-007 (James Bond) ver achter zich zullen laten.
 
Maatschappij Tuschinski die Houwers nieuwe hit uitbrengt, heeft inmiddels besloten dat het hele land zo snel mogelijk van deze met stevige seks en dramatiek gelardeerde liefdesgeschiedenis moet kunnen kennis nemen. Zo zal het aantal theaters waar „Turks Fruit” nu te zien is, met gezwinde spoed worden opgevoerd van 23 tot 40 — een absoluut record voor het Nederlandse bioscoopwezen
Bij de reeds nu uitverkoren theaters zorgt het publiek — gedisciplineerd in de rij staande —voor een moeilijk te verwerken druk op de kassa. Omwonenden van het Rotterdamse Thalia signaleerden dezer dagen reeds om 7 uur ’s ochtends de eerste wachtende. Als gevolg van deze belangstelling is de bedrijfsleidster van dit theater, zo vertelt ze, een week lang „nauwelijks uit de kleren” geweest. Om de toestand wat draaglijker te maken, overweegt ze de komende dagen haar intrek te nemen in een hotel aan de overzijde van haar bioscoop. Van het front in het Arnhemse Rembrandt-theater wordt gemeld, dat vooral de cassières de afgelopen dagen ten gevolge van de drukte aan lichaamsgewicht hebben ingeboet. Uit de eerste berichten uit andere bioscopen blijkt, dat met name het tellen van geld van het plotseling toestromende geld een tijdrovende en zorgelijke bezigheid vormt.
 
Over de omvang van de inkomsten hult Tuschinski zich trouw aan de tradities van deze bedrijfstak, in stilzwijgen. Wanneer we er echter op gezag van de Nederlandse Bioscoopbond van uitgaan dat een gemiddeld bioscoopkaartje ƒ3.75 kost, moet de bruto-recette van de eerste week grof gezegd 750 000 gulden bedragen. Ook Rob Houwer, die al vele jaren gewend is vanuit München te opereren, wil zich niet uitlaten over deze kant van de zaak. Veel belangrijker is, zo stelt hij in zijn hoofdkwartier vast, dat het Nederlandse publiek blijkbaar genoeg onderscheidingsvermogen heeft om een film als Turks Fruit naar waarde te schatten. Een compliment voor zijn landgenoten acht hij dan ook op zijn plaats.

Het is duidelijk Turks Fruit hield de gemoederen bezig, maar er gebeurde natuurlijk veel meer in 1973. Daarover kun je iets verderop in deze blog alles lezen, maar eerst gaan we even terug in de tijd naar het dagelijkse leven van het begin van de jaren zeventig.

Het dagelijkse leven in 1973

De populairste kleuren zijn in die jaren bruin, groen, maar bovenal oranje; bloempotten, de fonduepan, de broodtrommel, behang en servies, chips-schaaltjes, oranje was favoriet. Je huis was helemaal af met gehaakte gordijnen, macramé plantenhangers, rotanstoelen, een letterbak gevuld met prularia, stoere zitzakken, druipkaarsen in lege wijnflessen, een plafond van schrootjes en…… een zitkuil.  Nu noem je het misschien truttig maar in die tijd was het bovenal gezellig. Kreeg je visite dan serveerde je een glaasje sherry of rosé (altijd Matteus, dat was in die tijd zo’n beetje het enige merk rosé), prikkers met blokjes kaas en een zilveruitje of stukje gember, augurken gerold in een plakje boterhamworst, witte asperges (uit een glazen potje) omwikkeld met ham, gevulde eieren of pinda’s en chips. Een glaasje gevuld met sigaretten ontbrak niet op de salontafel. 
 
Op het schoolplein waren kinderen druk met touwtje springen en elastieken. Rolschaatsen, tollen, vliegeren, stoepranden, skippyballen; buiten spelen deden kinderen elke dag en dat kon in die jaren ook veilig. Elke dag aardappelen, vlees, groenten was destijds heel gewoon en als toetje yoghurt, vla of, doe eens gek, vlaflip. 
 
Getrouwd werd er volop in 1973. 1970 was wat dat betreft een topjaar met bijna 124.000 huwelijk, mar ook in het jaar 1973 stapten heel wat stelletjes in het huwelijksbootje.

Wat weet jij over huwelijksjaar 1973 en het gouden huwelijk?

De 25 leukste weetjes en feiten voor iedereen die in 2023 een gouden huwelijk viert!

Tip: superhandige info voor je speech.
1. 107.642 HUWELIJKEN 
50 jaar geleden, in 1973, stapten 107.642 stelletjes in het huwelijksbootje. Ter vergelijking in 2021 trouwden 56.400 paren en sloten 26.100 stellen een geregistreerd partnerschap. 
2. 55.000 GOUDEN HUWELIJKEN
Van de ruim 107.000 paren die elkaar in 1973 het jawoord gaven vieren in 2023 om en nabij de 55.000 paren hun gouden huwelijksfeest. (In 2022 vierden 55.900 echtparen hun 50-jarige (gouden) huwelijksjubileum, maar lag het aantal huwelijk in 1972 net wat hoger 117.532).
3. WAT WAREN ZE JONG
De gemiddelde leeftijd van de mannen die in 1973 trouwden was 26,5 jaar. De gemiddelde leeftijd van de vrouwen bijna 24 jaar. Nu ligt de leeftijd een stuk hoger. Voor mannen is dat gemiddeld 38,8 jaar en vrouwen 35,9 jaar. Overigens worden bij de gemiddelde leeftijden ook mannen en vrouwen die meer dan één keer trouwen meegerekend. Bij het eerste huwelijk is de gemiddelde leeftijd van de vrouw 31,8 jaar en van de man 34,3 jaar. Dat de leeftijd zoveel hoger ligt heeft ook te maken met het feit dat 50 jaar geleden meestal niet eerst werd samengewoond. 
4. VERLIEFD, VERKERING, VERLOOFD, GETROUWD
Verliefd, Verkering, Verloofd, Getrouwd. Dat was in 1973 voor de meesten nog de volgorde. Het merendeel trouwde nog ‘uit huis’ en ging pas na het huwelijk samenwonen. Hoewel ook in die tijd al wel ongetrouwd werd samengewoond. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw noemden ze het ‘hokken’ en het werd door ouderen niet vaak als positief gezien. Die zagen hun zonen en dochters toch liever eerst trouwen. 
5. Ook zij trouwden in 1973
Er waren heel wat ‘society huwelijk’ in 1973. Alleen de inmiddels 89-jarige Michael Caine en zijn vrouw Shakira Baksh haalden onlangs goud! Zij waren 8 januari 50 jaar getrouwd.
 
De Amerikaanse acteur Michael Caine en Shakira Baksh
De Britse prinses Anne en Mark Philips
De Amerikaanse acteur Rod Steiger en Sherry Nelson
Zangeres Corrie Konings en Piet Roelen
Actrice Monique van de Ven en cameraman Jan de Bont
Zangeres en actrice Marjol Flore en  Hasil Salfetnik
Acteur Joop Doderer en Esther de Jong
De Amerikaanse zangeres Rita Coolidge en zanger en acteur Kris Kristofferson
De Amerikaanse actrice Jane Fonda en Tom Hayden
De Amerikaanse talkshow host Jerry Springer en Micki Velton
De Amerikaanse actrice Farrah Fawcett en acteur Lee Majors 
De Amerikaanse acteur Anthony Perkins en fotografe en actrice Berry Berenson
De Canadese acteur William Shatner en actrice Marcy Lafferty
De Amerikaanse actrice Ali MacGraw  en acteur Steve McQueen 
De Britse actrice Diane Riggs en schilder Menachen Gueffen
De Amerkaanse zanger Jermain Jackson en Hazel Joy Gordy
6. HUWELIJKSREIS
Tegenwoordig gaat 82% van de bruidsparen op huwelijksreis (behalve natuurlijk tijdens de afgelopen coronajaren). Wij durven te weden dat dat er in 1973 stukken minder waren. Cijfers konden we helaas niet vinden, maar aangezien samenwonen nog niet echt gebruikelijk was, was samen zijn in je eigen huis best al heel bijzonder. Ooit gehoord van Wittebroodsweken? Het is een periode van zes weken na het huwelijk waarin het bruidspaar niet mag worden gestoord door visite en vertegenwoordigers van bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappijen. Ja, ja officiële omschrijving op Wikipedia. Die Wittebroodsweken waren eigenlijk een soort huwelijksreis 😊.
7. TROUWEN DAN WERD JE HEEL VAAK HUISVROUW
Ging je als vrouw in die tijd trouwen dan stopte je bijna altijd met werken en werd je huisvrouw. Stopte je niet meteen dan toch zeker als er kinderen kwamen. In 1973 had slechts 30 %  alle vrouwen een baan. In de loop van de jaren ’70 en ‘80 veranderde dat langzamerhand door de emancipatie, opleiding en de minder aanwezige rol van de kerk.
8. BLOEM GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM
Wist je dat er voor elke huwelijksjubileum een bloem is? Voor 40 jaar getrouwd is dat bijvoorbeeld de gladiool. Bij een gouden huwelijk zijn er zelfs twee bloemen; gele rozen en viooltjes. Gele rozen symboliseren het innerlijk licht en de schoonheid van een lang en goed huwelijk. De viooltjes symboliseren trouw, bescheidenheid en deugd. De twee bloemen samen staan voor nederigheid en toewijding en volharding. De roos en het viooltje, twee bloemen voor twee mensen die samen zijn gekomen, elkaar aanvullen, ondersteunen en al 50 jaar samen zijn.
9. GOUD
50 Jaar getrouwd is Goud. De gouden kleur kun je gebruiken voor decoraties, kleding en cadeaus. De kleuren van al die huwelijksjaren hebben echter ook een betekenis. Goud is de kleur van de zon. Goud staat voor prestatie, vitaliteit, stijl, vooruitgang, macht, kwaliteit en triomf. Het is een kleur van rijkdom en weelde.
10. 50 JAAR getrouwd  DAT IS
50 jaar getrouwd in maanden, weken, dagen, uren en minuten:
5 DECENNIA
600 MAANDEN
2.609 WEKEN
18.262 DAGEN
438.291 UREN
26.297.438 MINUTEN
1.577.846.300 SECONDEN!
11. NEDERLAND WAS JONG
In 1973 woonden er in Nederland 13.4 miljoen mensen. De samenstelling van de bevolking was echter wel totaal anders dan nu. Bijna 45 procent van de mensen was jonger dan 25 jaar, bijna de helft. In 2020 is dit percentage gedaald naar 28 procent van de bevolking jonger dan 25 jaar. 
12. 1973 IN HET NIEUWS in Nederland
 • Begin april storm het in Nederland. Het Veronica-uitzendschip de Norderney komt in grote moeilijkheden en strandt op het Scheveningse strand op 2 april. De bemanning moet het schip verlaten. De uitzendingen worden tijdelijk gestopt omdat uitzenden vanaf land niet mag. Op 11 april is Veronica weer in de lucht, via het zendschip van Radio Caroline.
 • Op 27 april wordt het eerste gelegaliseerde naaktstrand geopend. Het naturistenstrand ligt bij Callantsoog aan de Noordzee. Zo’n 400 meter wordt gereserveerd voor naturisten.
 • Na een formatie van 151 dagen wordt op 11 mei het kabinet Den Uyl beëdigd. Het kabinet bestaat uit de PvdA, PPR, KVP, ARP en voor het allereerst D66.
 • Op 2 juni 1973 wordt aan het Museumplein in Amsterdam het Van Gogh Museum geopend door Koningin Juliana.
 • De groetplicht voor militairen wordt op 1 augustus afgeschaft. Tot die tijd was een militair in uniform verplicht te salueren naar een meerdere. De meerdere die op deze wijze wordt gegroet moet de groet beantwoorden.
 • Op 6 september wordt het 25-jarig jubileum van koning Juliana in heel Nederland uitbundig gevierd. Het is een officiële feestdag en een vrije dag voor iedereen.
 • Op 26 oktober wordt Kerncentrale Borssele in gebruik genomen. Het is de tweede kerncentrale van Nederland. De kerncentrale Dodewaard was in 1969 de eerste Nederlandse kerncentrale.
 • De energiecrisis is het thema van het jaar. Op 4 november vindt de eerste van een reeks autoloze zondagen plaats.
 • Op 25 november wordt een KLM-vliegtuig met bijna 250 passagiers gekaapt. De drie kapers noemen zich leden van de National Arab Youth Organisation. Pas drie dagen later geven de kapers op en komt de bemanning vrij. 
 • Wim Kan komt op 31 december voor het eerst op de televisie met zijn oudejaarsconference. De conference, “Zuinig over de drempel”, heeft een kijkdichtheid van maar liefst 67 procent.
13. 1973 in het Nieuws wereldwijd
 • Op 3 april voert Martin Cooper, hoofd van het onderzoeksteam van Motorola, het eerste mobiele telefoongesprek. Hij belde met Joel S. Engel, het hoofd van het onderzoeksteam van concurrent Bell Labs. De mobiele telefoon waarmee Martin Cooper belt weegt 1,1 kilo. Wij moesten nog ruim twintig jaar wachten voordat mobiele telefoons hun weg vonden in het dagelijkse leven.
 • In New York wordt op 4 april het World Trade Center geopend, op dat moment het hoogste bouwwerk van de wereld. De twee enorme torens van het WTC krijgen als bijnaam de Twin Towers. De torens worden op nine eleven 2001 vernietigd.
 • Op 27 augustus wordt in België voor  het eerst een harttransplantatie uitgevoerd in het Brugmann ziekenhuis door baron Georges Primo.
 • Op 11 september pleegt generaal  Augusto Pinochet een staatsgreep waarbij de toenmalige president om het leven kwam.
 • 6 Oktober, op de Joodse feestdag Jom Kippoer, vallen Egypte en Syrië Israël aan. De strijd eindigde op 24 oktober in een staakt-het-vuren.
 • Op 20 oktober wordt in Sydney, Australië, het inmiddels wereldberoemde Opera House, officieel geopend door Koningin Elisabeth II.
 • Op 4 december zond NASA's Pioneer 10 sonde de eerste beelden van de planeet Jupiter. Na een reis van meer dan een jaar was Pioneer 10 het eerste ruimtevaartuig dat Jupiter bereikte (tot op een afstand van 130.000 kilometer).
14. GEBOREN IN 1973
50 Jaar geleden werden geboren: zangeres Trijntje Oosterhuis, actrice Portia de Rossi, Koningin Mathilde, schaatserGianni Romme, voetballer Edgar Davids, presentatrice Yvon Jaspers, actrice Esmée de la Bretonière, voetballer Marc Overmars, zanger Akon, wielrenster en presentatrice Daniëlle Overgaag, cabaretier en zanger Remco Veldhuis,  marathonzwemster Edith van Dijk, springruiter Jeroen Dubbeldam, voetballer Michael Reiziger, zanger Pharrell Williams, zwemmer Frédérik Deburghgraeve, fotomodel Heidi Klum, acteur Ferry Somogyi, acteur Fedja van Huêt, zanger Xander de Buisonjé, actrice Kate Beckinsale, actrice Tempestt Bledsoe, prinses Mette-Marit, zwemster Inge de Bruijn, cabaretier en acteur Jeroen van Koningsbrugge, judoka Mark Huizinga, zanger en presentatrice Nance, actrice Sabine de Koning, actrice Neve Campbell, tennisster Monica Seles, wielrenner Jan Ullrich, presentatrice Daphne Bunskoek, fotomodel Tyra Banks, schaatser Ids Postma, zanger Frans Bauer. 
15. POPULAIRSTE BABYNAMEN
De top 5 van meisjesnamen werd dat jaar aangevoerd door Maria, gevolgd door Bianca, Johanna, Sandra en Monique.
De top 5 namen voren de jongen waren in die tijd Johannes Jeroen, Jan, Marco en Patrick.
16. Audi Auto van het jaar
In 1973 reden er in Nederland 2.810.000 auto’s rond, op elke 5 inwoners 1 auto. Stoepranden of rolschaatsen op straat, het kon gewoon, zeker in de kleinere plaatsen. Het aantal auto’s is de afgelopen 50 jaar flink gegroeid. In 2019 reden er in Nederland 8.531.000 auto’s. Op elke twee inwoners 1 auto!
 
De Audi 80 werd gekozen tot auto van het jaar. 
17. BABYBOOMERS EN DE PATATGENERATIE
Trouwde je in 1973 dan was je vaak geboren na de tweede wereldoorlog. Je hoort bij de generatie van de babyboomers. Deze generatie wordt ook wel de protestgeneratie genoemd. De babyboomers werden groot in een tijd dat het steeds beter ging met Nederland. Het was een generatie die zich afzette tegen de traditionele waarden en normen van hun ouders. Ze groeiden op in de jaren ’60 van de vorige eeuw, het decennium van Flower Power, seksuele vrijheid, de opkomst van progressieve partijen als SP, dienstweigeraars, protesten, ontzuiling, ontkerkelijking en zelfontplooiing. Het was een generatie die zich in de jaren ’60 en ’70 inzette voor een betere wereld en ervan uitging dat dat ook zou lukken. Het waren best roerige en spannende jaren. Het is ook een tijd die bij velen nog steeds tot de verbeelding spreekt. Deze generatie is actiever en gezonder dan alle voorgaande generaties en ze hebben meer geld te besteden. Het is ook de generatie die als eerste te maken kreeg met het verhogen van de pensioenleeftijd. 
 
De babyboomers kregen veelal kinderen tussen 1970 en 1985, ook wel de patatgeneratie of de pragmatische generatie genoemd. De babyboomer als ouder was vaak minder streng dan de vorige generatie. De kinderen van de pragmatische generatie kregen daardoor meer vrijheid en ruimte. Kerken werden in deze tijd minder belangrijk dan vroeger. Kinderen van deze generatie hadden meer keuzemogelijkheden dan hun voorgangers, ze vinden werken belangrijk, maar minder belangrijk dan zelfontplooiing en geluk. Je leven lang bij dezelfde werkgever zag deze generatie niet zitten, ze zijn niet voor niets de ‘uitvinders’ van het jobhoppen. De pragmatische generatie groeide op zonder mobiele telefoons, euro’s, pinautomaten en nam op vakantie nog eurocheques mee om in te wisselen voor de lokale munt. In hun kindertijd waren er geen computers, maar dat veranderde met de komst van de computers in de jaren ’80. 
18. my friend the wind
Demis Roussos met ‘my friend the wind’, Freddy Beck met ‘rote rosen’, the Sweet met ‘blockbuster’, Chi Coltrane met ‘ go like Elijah, ‘the show’ van de Dizzy Man’s Band, Earth & Fire ‘maybe tomorrow, maybe tonight’  of Bonnie St. Claire & unit Gloria met ‘clap your hands and stamp your feet’ en niet te vergeten ‘do you love me’ van Sharif Dean, de nummer 1 van de top 100 van 1973. Bands die destijds vaak gewoon kwamen optreden in het Nederlandse TopPop met Ad Visser en Penny de Jager.
 
Demis Roussos had dat jaar maar liefst 3 nummers in de top 100 van dat jaar. Naast ‘my friend the wind’ scoorden ‘forever and ever’ (plek 13) en ‘schönes mädchen aus Arcadia’(plek 20) hoge ogen.
 
Ook Nederlandse songs waren populair. ‘Het is weer voorbij die mooie zomer’ van Gerard Cox was niet de enige song die de top van de hitlijsten haalde. ‘Hé kom aan’ en ‘een lied voor kinderen’ van Dimitri van Toren, ‘dag zuster Ursula’ gezongen door Rob de Nijs en ‘Jimmy’ van Boudewijn de Groot’ en ‘Angeline’ van Peter en zijn Rockets haalden de hitlijsten. 
 
De Franse zangeres Anne-Marie David wint namens Luxemburg, het Eurovisie Songfestival met het lied ‘Tu te reconnaîtras’. Ben Cramer eindigt voor Nederland op de 14e plek met het lied D’e oude muzikant’. België deed het ook niet geweldig, zij eindigden als laatste van de 17  landen met het nummer ‘Baby, baby’ gezongen door Nicole & Hugo.
19. De kleurentelevisie is nog bijzonder
De kleurentelevisie was er sinds een jaar of zes, maar heel veel mensen hadden nog een zwart-wit tv. Dat een kleurentv bijzonder was in die tijd blijkt wel in juni van 1973, tijdens de allerlaatste uitzending van Eén van de Acht gepresenteerd door de immens populaire Mies Bouwman. De winnaar wint een kleurentelevisie en vindt het ongelofelijk: 'Oooh, het is te veel, het is echt te veel, dat heb ik niet verdiend, echt niet’. Het was zijn allergrootste wens, een kleurentelevisie.  
20. EN DE OSCAR GAAT NAAR….
Oscars zijn er dat jaar voor the Godfather (beste film), Bob Fosse (beste regisseur Cabaret), Marlon Brando (beste acteur voor zijn rol in the Godfather) en actrice Liza Minnelli voor haar rol in Cabaret.
 
Andere populaire films in de bios waren American Graffitti (Richard Dreyfuss en Ron Howard), Jesus Christ Superstar (Ted Neeley en Yvonne Elliman), Live and let die (Roger Moore en Jane Seymour), The way we were (Barbra Streisand en Robert Redford), the Sting (Paul Newman en Robert Redford), Serpico (Al Pacino en John Randolph), Papillon (Dustin Hoffman en Steve McQueen), the Excorcist (Linda Blair en Ellen Burnstein) en de Nederlandse films Naakt over de schutting (Rijk de Gooyer en  Jennifer Willems).
21. Sportieve hoogtepunten
 • Op 7 april wint de beroemde Belgische wielrenner Eddy Merckx de achtste editie van de Nederlandse Amstel Gold Race. De Belgen Frans Verbeeck en Herman van Springel eindigen respectievelijk als tweede en derde, gevolgd door de Nederlanders Joop Zoetemelk en Hennie Kuiper.
 • Veel namen van het Ajaxteam uit 1973 zitten bij menig 60plusser nog in het geheugen: Heinz Stuy, Wim Suurbier, Barry Hulshoff, Horst Blankenburg, Ruud Krol, Arie Haan, Johan Neeskens, Gerrie Mühren, Johnny Rep, Piet Keizer, Sjaak Swart, Gerrie Kleton, Sies Wever, Jan Mulder, Arnold Mühren en Johan Cruijff. Dit team slaagt erin, om onder leiding van coach Ștefan Kovács op 30 mei voor de derde keer op rij de Europacup I te winnen. Omdat Ajax de Europacup voor de derde keer wint mochten ze dit keer de beker definitief in ontvangst nemen.
 • Op 30 juni start de Tour de France in Scheveningen. De tijdrit wordt gewonnen door Joop Zoetemelk. 
 • Op 9 november 1973 spelen de Oranje voetbalvrouwen voor het eerst onder de vlag van de KNVB een interland tegen Engeland. Engeland wint met 1-0.
22. Klassieker Kruistocht in Spijkerbroek
De Gouden Griffel is dat jaar voor Jan Terlouws’ jeugdboek ‘oorlogswinter'. 
 
23. WAT VERDIENDE ‘JAN MODAAL’
Het bruto jaarinkomen voor Jan Modaal is destijds € 7.941,00. Per maand was dat € 408 netto (omgerekend naar Euro's geen guldens). 50 jaar later ligt het jaarinkomen 5 keer hoger op € 40.000,00.
24. DE MOOISTE 8 QUOTES OVER HET GEHEIM VAN EEN SUCCESVOL HUWELIJK
Het geheim van het huwelijk ligt in het fluiten op tijdstippen dat daar hoegenaamd geen aanleiding toe bestaat.
Simon Carmiggelt
 
Een succesvol huwelijk is alleen mogelijk als je vele malen verliefd wordt, altijd op dezelfde persoon.
A successful marriage requires falling in love many times, always with the same person.
Mignon McLaughlin 
 
Het huwelijk is geen zelfstandig naamwoord; het is een werkwoord. Het is niet iets wat je krijgt. Het is iets wat je doet. Het is de manier waarop je elke dag van je partner houdt.
Marriage is not a noun; it's a verb. It isn't something you get. It's something you do. It's the way you love your partner every day.
Barbara De Angelis
 
Liefde heeft niets te maken met wat je verwacht te krijgen - alleen met wat je verwacht te geven - en dat is alles.
Love has nothing to do with what you are expecting to get–only with what you are expecting to give–which is everything.
Katharine Hepburn, Me: Stories of My Life
 
De beste vriend zal waarschijnlijk de beste echtgenote krijgen, omdat een goed huwelijk op het talent voor vriendschap berust.
Der beste Freund wird wahrscheinlich die beste Gattin bekommen, weil die gute Ehe auf dem Talent zur Freundschaft beruht.
Friedrich Nietzsche
 
Je houdt niet van iemand omdat hij of zij perfect is; je houdt van hem of haar ondanks het feit dat hij of zij dat niet is.
You don’t love someone because they’re perfect; you love them in spite of the fact that they’re not.
Jodi Picoult
 
We zijn allemaal een beetje raar. En het leven is een beetje raar. En als we iemand vinden wiens eigenaardigheid past bij de onze, dan sluiten we ons bij hen aan en vallen we in een wederzijds bevredigende vreemdheid - en noemen we het liefde - ware liefde.
We’re all a little weird. And life is a little weird. And when we find someone whose weirdness is compatible with ours, we join up with them and fall into mutually satisfying weirdness–and call it love–true love.
Robert Fulghum, True Love
 
Een goed huwelijk is niet wanneer het 'perfecte paar' bij elkaar komt. Het is wanneer een onvolmaakt echtpaar leert te genieten van hun verschillen.
A great marriage is not when the ‘perfect couple’ comes together. It is when an imperfect couple learns to enjoy their differences.
Dave Meurer
25. HET ALLERMOOISTE CADEAU VOOR EEN GOUDEN HUWELIJK? DAT HEBBEN WIJ!
Zijn je ouders of je oma en opa binnenkort 50 jaar getrouwd? Best lastig om een echt mooi cadeau te vinden. Oma's en opa's hebben vaak niet zo heel veel wensen. Samen leuke dingen doen, herinneringen ophalen, herinneringen creëren dat vinden ze stukken belangrijker. En gelijk hebben ze. Wat ze daarom zeker een heel fijn cadeau zullen vinden is een vriendenboek met daarin al hun dierbaren; de kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden en buren. Een cadeau waar de aandacht, liefde en vriendschap van en voor het gouden bruidspaar vanaf spat. Een vriendenboek is een cadeau waar het bruidspaar intens zal genieten. Een boek dat ze heel vaak doorbladeren en met trots zullen laten zien aan familie, vrienden en buren.
TIP: LEES OOK ONZE BLOG 10 IDEEËN VOOR EEN GOUDEN HUWELIJK.

VOORBEELDEN VRIENDENPAGINA VRIENDENBOEKJE (20X20CM) | VRIENDENBOEK (30X30CM) GOUDEN HUWELIJK

Vriendenboek (formaat 30x30cm) of Vriendenboekje (formaat 20x20cm)? Lees onze 8 handige keuzetips!
gouden huwelijk 50 jaar getrouwd cadeau vriendenboek vriendenboekje
gouden huwelijk 50 jaar getrouwd cadeau vriendenboekje vriendenboek

gouden huwelijk

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media