fbpx
Skip to main content

EN DAN INEENS.....  WORD JE 50 JAAR!

Abraham, Sarah? Het kan even slikken zijn

17.190.000 inwoners in Nederland en daarvan vieren er dit jaar maar liefst 255.000 hun 50ste verjaardag: 128.000 mannen en ‘slechts’ 127.000 vrouwen. 50 – Abraham - Sarah, het kan even slikken zijn, maar wij houden het liever bij de woorden van Shirley Bassey: 'you don't get older, you get better'!

Herinnert u zich deze nog nog nog, nog, nog, nog?

Word je dit jaar 50? Dan is 1968 jouw geboortejaar. 1968, het jaar dat meneer de Uil voor het eerst voorleest uit de Fabeltjeskrant en dagelijks vertelt over de avonturen van juffrouw Ooievaar, Bor de Wolf, Ed en Willem Bever, juffrouw Mier, Zoef de Haas, Lowieke de Vos en meneer de Raaf. In Amsterdam wordt dé poptempel van Nederland geopend, het enige echte Paradiso en dat jaar kregen de eerste inwoners van de Bijlmer hun sleutel. Sportief was het een mooi jaar, Jan Janssen won als eerste Nederlander de Tour de France en er was 3x goud op de Olympische winterspelen voor schaatsers Kees Verkerk, Ans Schut en Carry Geyssen. Think van Aretha Franklin was een hit en iedereen zong lekker mee met Congratulations van Cliff Richard en Son of a Preacher Man van Dusty Springfield. Once upon in Time in the West, Rosemary's baby, Barbarella, allemaal films uit datzefde jaar. Maar 1968 heeft ook een andere kant, het is het jaar van de moorden op Martin Luther King en Robert Kennedy, het neerslaan van de 8 maanden durende Praagse Lente en de Softenon tragedie.

50 jaar is 5 decennnia 50 jaar is genieten

Oranje en skippyballen

Geboren in 1968? Grote kans dat je thuis opgroeide met de kleur oranje; banken, bloempotten, gordijnen, behang, borden én de populaire fonduepan, oranje was favoriet. Op het schoolplein was je druk met touwtje springen en elastieken. Rolschaatsen, tollen, vliegeren, stoepranden, skippyballen; buiten spelen deed je iedere dag. Speelafspraken? Onbekend, je ging gewoon naar buiten om te spelen want daar waren al je vrienden ook. Dankjewel voor het spelen, werd dat in die tijd eigenlijk ooit gezegd?

De nederlandse top 40 

'Wekelijks ligt bij iedere platenhandelaar, het gedrukte exemplaar van de top 40, met daarin behalve de top 40 alles wat een muziekliefhebber interesseert,  zoals de tipparade, de LP top 50 , de Nederlandstalige top 10, de alarmschijf  en LP van de week en nu ook de Disco top 10 en de klassieke hitparade. Haal hem iedere week, dat gedrukte exemplaar van de Nederlandse top 40.'

Eerst op zaterdagmiddag en later op vrijdag, luisteren deed je naar de Top 40 met Ferry Maat en Lex Harding! De hits van Kim Wilde, Doe Maar, Donna Summer, Spandau Ballet, Nena, Toontje Lager, Lionel Richie, UB40, Eurythmics, George Michael, de Dolly Dots, Mel & Kim, Frank Boeijen, Simple Minds, en natuurlijk Madonna. Ben je (bijna) 50 dan heb je misschien Grease gewoon in de bioscoop gezien net als Blue Lagoon, E.T., Blade Runner, Tootsie, the Terminator, Indiana Jones, Back to the Future, Flashdance, the Breakfast Club, Flodder en Dirty Dancing. En dan vergeten we vast nog een flink aantal populaire films.

50 limited edition

Madonna

was in jouw tijd de ab-so-lute ster en een waar mode-icoon. Ze had lef en was stoer met haar uitdagende korsetten, petticoats, knalrode lippenstift en visnethandschoentjes. Ze werd er razend populair mee. En herinner je je deze nog? De onvergetelijke beenwarmers, leggings, oversized truien, jasjes met schoudervullingen (én mouwophouders), minirokjes maar ook lange wijde rokken, kleurrijke sportkleding, haarbanden, sneakers, pumps en doc martens. Op modegebied kon veel, het was echt een feestje.

50 & fabulous in 2018

Je eerste Sony Discman, de Soundmixshow, de vrijlating van Nelson Mandela, het lijkt niet eens zo heel lang geleden. Maar toch, ineens ben je dan (bijna) 50, samen met andere 255.000 Nederlanders, maar ook met Daniel Craig, Kylie Minogue, Anky van Grunsven, de Belgische prins Felipe, Lisa Marie Presley, Martijn Krabbé, Céline Dion, prins Maurits, Babette van Veen, Gordon, Gillian Anderson, Debra Messing, Will Smith, Naomi Watts, Lucy Liu, Johan Olav Koss, Vanilla Ice, Owen Wilson, Ashley Judd en Daphne Deckers! Want zeg nou zelf.....50? So what? want...

50 aged to perfection vriendenboek

50? so what? 50 = aged to perfection

50 jaar? Dat laat je niet ongemerkt voorbij gaan. Een terugblik op onvergetelijke jaren én een toost op wat komen gaat. 50  jaar, je kunt het vieren met een gezellige borrel in een bruine kroeg, een hip en hot 80s dansfeest of een fonduefeestje bij je thuis. Maar laat zo'n mijlpaal vooral niet ongemerkt voorbij gaan. 50  jaar, daar mag je van genieten.

cadeau voor 50 jaar - Abraham - Sarah?

50 jaar, je kijkt terug, maar je kijkt ook vooruit. Welke plannen heb je, wat wil je nog meer bereiken of meemaken, wat wil je doen, zien, leren, welke landen wil je bezoeken, wie zijn er belangrijk voor je; 50 is een mooi moment om daar eens bij stil te staan. Als vrienden en familie geef je een 50-jarige natuurlijk een cadeau dat daar helemaal bij past. Een cadeau met een terugblik naar het verleden, het samen ophalen van herinneringen maar ook met ruimte voor tips, overdenkingen, 'wijze' raad, foto's van toen en nu. Het enige echte en ultieme feel good verjaardagscadeau: verras de jarige job met een eigen vriendenboek. En daaraan voeg je natuurlijk wel het jaaroverzicht van 1968 toe! Ons jaaroverzicht zie je bovenaan deze blog staan!

voorbeelden vriendenpagina's cadeau 50 jaar vriendenboek

50 jaar abraham sarah cadeau vriendenboek vriendenboekje

voorbeeld cadeau vriendenboek sarah

 

verjaardag, 50 jaar

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media