fbpx
Skip to main content

GAAT JE COLLEGA MET PENSIOEN?

Organiseer een mooi afscheid voor je collega

Gaat jullie collega binnenkort met pensioen? Dan zijn jullie vast al aan het nadenken over een mooi afscheid. Wordt het een gezellige borrel of een etentje? Wie gaan er speechen, wie worden er uitgenodigd en wat wordt het afscheidscadeau?

afscheidsfeest collega

Nadenken over het afscheid van een collega die met pensioen gaat is de moeite waard. Voor jezelf, want zeg nou zelf het voelt best goed als je een collega ziet genieten op zijn afscheidsfeestje. Maar bovenal voor je collega. Dit blijkt uit onderzoek van socioloog Levi van den Boogaard*. Wist je dat hoe positiever mensen hun afscheid waarderen des te beter ze zich voelen vlak na hun pensionering en in de jaren daarna? Een goed afscheid blijkt voor veel gepensioneerden de beste start van hun nieuwe leven. En dat gun je je collega toch van harte.

persoonlijk cadeau pensioen wordt het beste gewaardeerd

Het afscheidsfeestje zelf wordt erg gewaardeerd, ondanks dat sommigen het best eng zullen vinden. Maar achteraf is het altijd fijn! Maar ook het cadeau is belangrijk; en het gaat dan echt niet om grote en dure cadeaus. In tegendeel, een persoonlijk cadeau van alle collega’s wordt het beste gewaardeerd.

Dat een persoonlijk cadeau belangrijk is, dat wisten wij bij Vriendenboeken.nl natuurlijk al wat langer. Wij zien de mooiste en liefste collegaboeken voorbij komen en horen de enthousiaste verhalen. Boeken waarin herinneringen en foto’s worden gedeeld en collega’s vertellen wat ze waarderen aan de collega die met pensioen gaat én waarom ze hem of haar zo zullen missen. Maar ook gemaakte blunders worden graag gedeeld!

Tips pensioen collega

Ga jij met je collega’s ook een vriendenboek maken? Dan geven we je graag nog wat tips en suggesties om jullie boek extra persoonlijk te maken. 

 • Je collega heeft waarschijnlijk gedurende zijn loopbaan heel wat collega’s zien komen, maar ook gaan. Zijn er oud-collega’s die belangrijk voor hem zijn geweest? Nodig deze dan ook uit om een vriendenpagina te vullen.
 • Maak van iedere collega een foto op zijn of haar werkplek. Deze foto kan iedereen gebruiken voor zijn eigen vriendenpagina.
 • Maak de laatste maanden regelmatig foto’s van je bijna oud-collega voor het collega-vriendenboek.
 • Onvergetelijke teamuitjes? Verzamel een aantal van de leukste foto’s en maak daar een speciale fotopagina van.
 • Zijn er heel veel collega’s? Dan kun je er ook voor kiezen om een hele afdeling een vriendenpagina te laten vullen. Het hoeft niet altijd per persoon. En een combinatie is ook een mogelijkheid.
 • Als een collega lang bij jullie heeft gewerkt zijn er ongetwijfeld in de loop der jaren veel foto’s gemaakt. Digitaal, maar ook niet digitaal. Foto’s waarvan je collega vast lang niet altijd weet dat ze zijn gemaakt. Een extra verrassing voor in het vriendenboek. Informeer bij (oud)-collega’s of ze nog oude foto’s hebben. Je zult merken dat er meer foto’s zijn dan je denkt.
 • Zijn er collega’s die liever een korte persoonlijke handgeschreven boodschap schrijven? Dat kan ook via de fotobladen.
 • Wil je leuke pensioenfoto’s voor je vriendenboek? Stuur ons een mail en wij sturen je gratis themafoto’s toe.
  Als eindredacteur / beheerder heb je toegang tot alle vriendenpagina’s. Zie je een typfoutje of is een foto wat minder geslaagd? Je kunt dit heel gemakkelijk aanpassen.
 • Wil je een mooi gedicht, persoonlijk bericht of speech toevoegen aan het vriendenboek? Maak van je tekst een jpg bestand, dan kun je deze plaatsen op een fotopagina. De weergave is in het echte boek altijd goed. Lees hier een uitgebreide uitleg.
 • Relaties uitnodigen voor deelname aan het vriendenboek dat is ingevuld door collega’s? Dat kan een lastige zijn. Een mooie tussenoplossing is dat je vraagt of ze één of twee regels tekst schrijven met een handtekening. Maak een foto en plaats deze in het vriendenboek. Of maak een collage van alle boodschappen.

voorbeeld vriendenpagina's vriendenboek pensioen

pensioen collega cadeau vriendenboek vriendenboekje

pensioen collega met pensioen cadeau vriendenboek vriendenboekje

voorbeeld vriendenboek pensioen

Bron

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

pensioen , jubileum, afscheid collega

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media