fbpx
Skip to main content

HET GEHEIM VAN EEN GOED CADEAU

Hoe maak je iemand nou echt blij met een cadeau

Wat onderscheidt een goed cadeau, zeg maar het perfecte cadeau, van een ‘gewoon’ cadeau? Wat maakt een cadeau speciaal, persoonlijk en een schot in de roos? Hoe maak je iemand nou echt blij met een cadeau? Pff kan best lastig zijn, vind je niet? Want wat  is nou het geheim van een goed cadeau?

Wij vinden dat een cadeau perfect is als je in staat bent om de juiste snaar te raken. Raak je de juiste snaar, dan zie je dat meteen aan de reactie van degene die het cadeau krijgt. Het kan zitten in een spontane reactie, de oprechte blijheid, dankbaarheid of zelfs in ‘vochtige ogen’. Het perfecte cadeau zorgt altijd voor emoties. Wil jij graag iemand echt verrassen met een cadeau en die juiste snaar raken? Met onze vier tips zit je op de juiste weg.

4 Tips voor het ultieme cadeau

1. Aandacht

‘Het belangrijkste bij het geven van cadeaus is dat het laat zien dat je de persoon echt goed kent, en dat je echt om hem geeft’, het zijn de woorden van Ryan Howell, psycholoog aan de San Francisco State University. Een cadeaubon, een fles wijn of een bos bloemen, hoe handig, lekker of mooi ook, geeft als cadeau toch een ander gevoel dat een cadeau waarover is nagedacht. Snel de winkel binnen rennen voor een willekeurige fles wijn is niet hetzelfde dan vooraf bewust nadenken over waar je iemand blij mee kunt maken. Stil staan bij hobby’s, iemands karakter, de inrichting van een huis of gezamenlijke herinneringen, het geeft je aanknopingspunten voor het juiste cadeau. Wie weet, is het nog steeds een fles wijn, maar dan is de willekeurige fles wijn wel vervangen door een wijn van een bepaald wijnhuis of druivensoort. Op deze manier laat je zien dat je iemand kent, dat je weet wat belangrijk is voor hem of haar en dat je om deze persoon geeft.

2. Uniek

Eén van de voorwaarden van een perfect cadeau is dat het uniek is, of zoals de Engelsen zo mooi zeggen ‘one of a kind’. De zelfgebreide trui die je van je oma kreeg met Sinterklaas, je moeder verrassen met een beeldje van een kat omdat ze beeldjes van katten verzamelt of de ingelijste poster van de favoriete band van je vriend, het zijn voorbeelden van cadeaus die uniek zijn. Unieke cadeaus beklijven, het zijn cadeaus waarvan de ontvanger na jaren nog weet wie dit cadeau heeft gegeven.

3. Verrassing

Een wensenlijstje is handig en praktisch, maar het heeft wel als nadeel dat een cadeau niet echt meer een verrassing is en een goed cadeau… juist dat hoort eigenlijk wel een verrassingselement te hebben. Iets waarover jij je als gever vooraf al kunt verheugen op de reactie, omdat de ontvanger echt verrast gaat worden door jouw cadeau. Als je in staat bent om iemand echt te verrassen met een cadeau (positief verrassen natuurlijk 😊), dan heeft dat ontzettend veel meerwaarde. Overigens ook voor jou als gever!

4. Waarde

Het perfecte cadeau heeft waarde voor de ontvanger. Met waarde bedoelen we hier niet per se een geldbedrag, de emotionele waarde van een cadeau is minstens zo belangrijk. Een cadeau hoeft nl. niet duur te zijn om als heel waardevol te worden ervaren. Tuurlijk, een cadeautje voor je geliefde van een paar euro is wellicht wat minimaal, maar als het je, na lang speuren, lukt om in een Kringloopwinkel het ontbrekende deel van de verzameling Pinkeltje boeken van je vriendin te vinden, dan is dat een heel ander verhaal.

Onze tip voor het beste cadeau?

Met het perfecte cadeau voelt de ontvanger zich gewaardeerd, gezien en geliefd. Wil jij de juiste snaar raken en een cadeau geven dat zoveel meer is dan zomaar een cadeau? Een cadeau waarmee je iemand echt aandacht geeft, een cadeau dat uniek is, waarmee je iemand verrast en een cadeau dat heel veel emotionele waarde heeft…..Geef dan een vriendenboek cadeau. Wij zijn misschien een tikkie bevooroordeeld, maar we weten inmiddels uit jarenlange ervaring, dat je met een vriendenboek echt altijd de juiste snaar raakt; bij je ouders die een gouden huwelijk vieren, maar zeker ook bij je collega die met pensioen gaat of je vriendin die 40 wordt. Een vriendenboek is als cadeau uniek en heeft ongelooflijk veel emotionele waarde. Echt geen mooier cadeau dan een vriendenboek! Blader maar eens op je gemakje door onze voorbeeldboeken, dan snap je vanzelf wat we bedoelen!

Voorbeelden vriendenpagina's vriendenboek

50 jaar abraham sarah cadeau vriendenboek vriendenboekje

familieboek reunie herinnering cadeau familie

tips

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media