fbpx
Skip to main content

MAAK EEN POËZIEALBUM IN 5 STAPPEN

Nieuwe jas voor het poëziealbum

Herinner je je deze nog?

Potverdikkie daar kom ikke
Zomaar in je album staan
Potverdorie, wat een glorie
Wat een pret en wat een lol
Maar nu is mijn blaadje VOL!
 
Ja? Dan ben je vast een vrouw en al een heel heel klein beetje ouder. Poëziealbums waren razend populair in de vorige eeuw, maar werden langzamerhand toch wel een beetje verdrongen door de vriendenboekjes. De vriendenboekjes hadden als voordeel dat er al vragen in stonden en dat maakte het allemaal net wat gemakkelijker. Vonden jongens een poëziealbum echt een meidending, zo’n tof vriendenboekje zagen ze dan weer wél zitten. Ondanks de omschakeling naar de vriendenboekjes, zijn de poëziealbums nooit helemaal verdwenen. Want ook al heb je een vriendenboekje dan is daarnaast een poëziealbum ook hartstikke gaaf. 

Old skool poëziealbum

Natuurlijk kun je nog vast wel ergens nog een old skool poëziealbum op de kop tikken, maar we leven al ruim 20 jaar in de 21e eeuw, het kan nu natuurlijk ook heel anders. Wij vertellen je graag hoe gemakkelijk je online een onvergetelijk poëziealbum maakt, helemaal naar eigen ideeën en wensen. Mooier kan het niet toch?
 
poeziealbum vriendenpagina vriendenboek

Zo maak je in vijf stappen een poëziealbum helemaal naar je eigen wensen

1. Kies achtergrond voor je poëziealbum
Als je start met je poëziealbum kun je zelf voor een achtergrond design kiezen zodat elk album helemaal uniek is. Hoe leuk is het dat je als kind een poëziealbum kunt maken en zelf bepaalt hoe dat album eruit gaat zien? Dat kan één van onze poëziealbum designs zijn, maar dat kan ook één van onze 500 andere achtergronden zijn of een effen kleur zoals roze of goud. We hebben nl. een kleurenpalet zodat je kunt kiezen uit alle kleuren van de regenboog. Maar er is meer keuze. Je kunt nl. ook kiezen voor het uploaden van een eigen afbeelding of ontwerp als achtergrond design van je vriendenboek. Dat kan bijvoorbeeld een foto zijn, een tekening of een eigen ontwerp. Zolang het maar een jpg of png bestand is, is alles mogelijk.
 
Als je de preview bekijkt kun je precies zien hoe dat 'er in het echt' uit gaat zien. De preview is overigens wel van mindere kwaliteit dan het echte poëziealbum, maar geeft toch een hele goede indruk. Denk je na het bekijken van de preview toch ‘ik wil liever een ander design’, dan is dat geen enkel probleem.
2. Vragen??
Bij een vriendenboek kun je kiezen uit vragen. Bij je poëziealbum kies je één vraag (bijvoorbeeld mijn versje voor jou of een stippellijn) en laat je de rest van de vragen leeg. De ene vraag is nodig zodat al je vrienden een versje kunnen plaatsen.
3. Nodig oma, opa, mama, papa, ooms, tantes, neven, nichtjes, de juf en meester, oppas, klasgenootjes, buren, vriendjes en vriendinnetje uit om een versje te schrijven
 Hiervoor hoef je alleen de namen en mailadressen in te vullen. Iedereen ontvangt dan een uitnodiging in zijn of haar mailbox en kan aan de slag. Weet je niet gelijk alle mailadressen dan kun je deze later altijd nog weer toevoegen. Heb je vriendjes of familie in het buitenland dan kun je ze ook een uitnodiging sturen!
4. Nu kun jij aan de slag
Terwijl iedereen bezig is met zijn bladzijde in het poëziealbum kun jij aan de slag om voor jezelf het allermooiste poëziealbum ooit te maken.
 
Voorwoord
Al die in mijn album schrijft,
Moet zorgen dat het netjes blijft.
Het was een tekst die vroeger vaak op de eerste bladzijde van poëziealbum werd geschreven. Deze tekst is met het online invullen overbodig, maar een voorwoord kun je nog steeds schrijven en dat is ook hartstikke leuk. Schrijf er de datum bij, een gedichtje of vertel wat over jezelf, bijvoorbeeld hoe je eruit ziet, naar welke school je gaat en wat je leuk vindt om te doen.

Omslag
Net als bij de inhoud van je poëziealbum heb je voor de kaft van je poëziealbum verschillende mogelijkheden. Wil je een foto van jezelf op de omslag of een foto van je hond of kat? Of misschien wil je liever een omslag in kleur, het kan allemaal. Wij hebben daarover een blog geschreven die je hier kunt lezen.

voorbeelden omslagen kaften poziealbum

Extra fotobladen
Vind je het leuk om nog extra foto’s toe te voegen aan je poëziealbum, maak dat gebruik van de optie fotobladen en voeg heel gemakkelijk je favoriete foto’s toe.

Sfeerbladen
Per thema heeft Vriendenboeken.nl sfeerbladen die je kunt toevoegen. Ook voor poëziealbums hebben we leuke sfeerbladen. Ze staan met één muisklik in je poëziealbum.

Zo maak je het allermooiste poeziealbum

Lege bladzijden
Voeg voor de zekerheid ook wat extra legen bladzijden toe aan je poëziealbum zodat ook nieuwe vriendinnetjes of klasgenootjes in de toekomst nog de kans hebben om in je album te schrijven. Wil je bijvoorbeeld 10 extra lege bladzijden in je album dan verstuur je nog 10 uitnodigingen na je eigen mailadres. Je zet de pagina’s op klaar en ze staan in je album.

Tip: bekijk tussendoor regelmatig de preview. Dan weet je al een beetje hoe je poëziealbum er in het echt uit gaat zien.

5. Klaar?

Als iedereen klaar is dan kun je je poëziealbum bestellen. Heb je nog lege pagina’s toegevoegd kies dan voor het papier waar je op kunt schrijven en kies dan ook voor de uitvoering spiraal. Dat schrijft net wat gemakkelijker!

poeziealbum vriendenpagina vriendenboekje

Mocht je vragen hebben dan mag je ons altijd contact met ons opnemen. We helpen je heel graag en snel.

Veel plezier met het maken van je poëziealbum!

tips

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media