fbpx
Skip to main content

NOOIT TE OUD VOOR EEN VRIENDENBOEKJE

Vriendenboekjes alleen leuk voor kinderen? 

Welnee. Onze klanten en deelnemers aan onze vriendenboeken weten inmiddels wel beter én de gelukkigen die verrast worden met zo’n gaaf vriendenboek helemaal.

Vriendenboekje kinderen Vriendenboekje volwassene

de verschillen én de overeenkomsten

Wil jij in mijn vriendenboekje schrijven? Of als je ietsepietsje ouder bent: ‘wil je in mijn poesiealbum schrijven (of is het nou poëziealbum??)?' Wat vonden we dat vroeger leuk, zeker als er weer een extra pagina was bijgekomen. Nodigden we vroeger zelf vrienden of familie uit om een pagina te vullen ‘wil je in mijn vriendenboekje schrijven’?, bij de vriendenboeken voor volwassen ligt dat vaak net even anders. Wat denk jij dat de grootste verschillen en overeenkomsten zijn met de vriendenboekjes van vroeger? 

10 verschillen met het vriendenboekje van vroeger

1. vriendenboekje Online invullen 

Je weet het misschien nog wel van vroeger. Je vriendenboekje kreeg je ingevuld terug en daarna gaf je het snel weer aan een ander vriendje, tante, juf of meester om in te vullen. Soms was dat wel een beetje onhandig als vrienden of familie verder weg woonden. Met onze vriendenboeken is het rouleren definitief voorbij. Iedereen kan zijn of haar vriendenpagina online invullen ook al woon je in ‘Verweggistan’. Als eindredacteur heb je de hele tijd volledig overzicht over de inhoud van je vriendenboek. Je ziet of een vriend al is begonnen en zodra de vriendenpagina is ingevuld wordt deze automatisch zichtbaar bij de inhoud van je vriendenboek.

2. Vriendenboek als cadeau voor elke gelegenheid

Wij zeggen altijd, voor elke speciale en feestelijke gelegenheid hebben wij vriendenboeken en dat is ook echt zo. Of je collega nu met pensioen gaat, je dochter in het huwelijksbootje stapt, jij een babyshower of vrijgezellenfeest organiseert voor je zus, je vrouw haar 40e verjaardag viert, je ouders 50 jaar zijn getrouwd, je kind afscheid neemt van groep 8 of…. En zo kunnen we nog wel even doorgaan 😊. Het mooie van een vriendenboek als cadeau is dat het uniek is (‘one of a kind’), heel persoonlijk, een cadeau dat een leven lang wordt bewaard en niet duur, zeker niet als je het bedrag deelt met alle vrienden. 

3. Eigen achtergrond design vriendenboekje

Bij de vriendenboekjes van vroeger koos je een kant-en-klaar vriendenboekje uit. De één koos voor dinosaurussen of K3, de ander voor zijn of haar favoriete voetbalclub. Je kunt bij onze vriendenboeken kiezen uit heel veel designs (meer dan 400). Heb je liever een vriendenboek in één kleur dan kant dat ook, maar wat helemaal leuk is, is dat je je eigen achtergrond kunt uploaden. Dat kan een foto zijn maar ook een eigen ontwerp. Bekijk je je vriendenboek in de preview en ben je niet helemaal tevreden, dan kun je altijd nog weer kiezen voor een andere achtergrond.

4. Jij bepaalt de vragen voor je vriendenboekje

Je zit niet vast aan de vragen, zoals deze in een kant-en-klaar vriendenboekje staan. Wij hebben voor elke gelegenheid vragen waar je uit kunt kiezen. Wil je liever je eigen vragen? Of wil je een naam toevoegen aan een vraag? Bijvoorbeeld Typisch Tineke is… Het kan allemaal, waardoor je vriendenboek veel persoonlijker wordt.

5. Lettertekens worden geteld per vriendenpagina

Bij een vriendenboekje heb je vaak beperkte ruimte voor het antwoord terwijl je misschien veel meer te vertellen hebt. Bij onze vriendenboeken bepaalt de vriend die de vriendenpagina invult dat helemaal zelf, zolang het maar ‘binnen de pagina blijft’. Je kunt een vraag kort beantwoorden, maar ook heel uitgebreid. De keuze is aan de vrienden.

6. Volgorde vriendenboekje kun je aanpassen

Bij een online vriendenboek kun je heel gemakkelijk de volgorde van het boek veranderen. Je oma en opa eerst ook al vullen ze het als laatste in? Geen enkel probleem. Gewoon een kwestie van verslepen en opslaan. 

7. Digitale foto’s upload je met één klik in je vriendenboekje

Wat maakt een vriendenboek helemaal af? De foto’s natuurlijk. Wie heeft er nog losse foto’s om in te plakken? Het merendeel van ons heeft in dit digitale tijdperk de foto’s op een mobiel, IPad of laptop opgeslagen. Deze foto’s kun je met een paar simpele klikken uploaden en bijsnijden. Foto’s uit een fotoboek nodig of heb je toch nog losse foto’s liggen? Maak een foto of een scan van het origineel. Altijd leuk die oude foto’s in je vriendenboek. Wil je meer foto’s toevoegen? Ook dat kan via de fotobladen. Tip: voeg eens een collage toe. Als je kiest voor je eigen achtergrond bij de fotobladen en je voegt geen extra foto’s toe dan krijg je twee mooie pagina’s met foto’s in je vriendenboek.

8. Sfeerbladen voor in je vriendenboekje

Maar liefst 500 sfeerbladen hebben wij voor je en er komen regelmatig nieuwe sfeerbladen bij. Wat zijn sfeerbladen? Als je hier kijkt dan zie je een paar voorbeelden en krijg je een goed idee. De sfeerbladen zijn overzichtelijk gerangschikt per thema. Klik bijvoorbeeld op pensioen, huwelijk of verjaardag en je kunt kiezen uit volop mooie, grappige of inspirerende sfeerbladen. Daarnaast hebben wij ook lege pagina's voor felicitaties, handtekeningen of lieve berichtjes, maar je kunt  ook 'lege' vriendenpagina's toevoegen om tijdens een feest in te vullen.  Een combinatie van ingevulde en lege vriendenpagina's is uiteraard ook mogelijk. Wil je liever je eigen sfeerblad ontwerpen? Ook dat kan. Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

9. Jaaroverzichten in je vriendenboekje 

Ga terug in de tijd met onze feel good jaaroverzichten. Niet voor niets wordt aan vrijwel elk vriendenboek een jaaroverzicht toegevoegd. Een jaaroverzicht van een geboorte-, trouw- of jubileumjaar of het jaar dat het eerste afspraakje van een bruidspaar plaatsvond. Als je hier klikt kunt wat voorbeelden zien.

10. De afmeting van het vriendenboekje is echt wel formaat Vriendenboek!

Wij zeiden het al in het begin. Een vriendenboek wordt vaak cadeau gegeven. We hebben daarom ook vriendenboeken in een groot formaat. Naast 20 x 20 cm kun je ook kiezen voor 30 x 30 cm en dat is echt groot, maar wel superleuk als verrassing voor bijvoorbeeld een gouden huwelijkspaar. Want reken maar dat de trotse ontvangers zo’n vriendenboek graag op de salontafel leggen. Een vriendenboek in formaat 30x30 cm is echt een eye-catcher! Vriendenboeken van 20x20 cm zijn echter ook prachtig. Wat kleiner, maar nog steeds een heel mooi formaat. Meet thuis maar eens na met een meetlat!

Wat zijn de overeenkomsten met het vriendenboekje van vroeger?

Er zijn verschillen met het vriendenboekje van vroeger, maar er zijn zeker ook veel overeenkomsten. 

1. Dat vriendenboeken gevoel! Gelukkige ontvanger

Weet je nog, dat je als kind zo gelukkig was als je je vriendenboekje terugkreeg met een spiksplinternieuw ingevulde vriendenpagina? Snel kijken wat er dit keer voor en over je zou zijn geschreven. Leuk en spannend. Datzelfde gevoel heeft degenen aan wie je het vriendenboek cadeau geeft ook. Een vriendenboek als cadeau daar word je heel blij en gelukkig van. Wij zeggen wel eens ‘iedereen verdient minstens één keer in zijn leven een vriendenboek’.

2. Dat vriendenboeken gevoel! Gelukkige gever

Een vriendenboek cadeau krijgen is geweldig, maar geven is net zo leuk. De blije, verraste en heel vaak ook emotionele reacties. Daar word je als gever en eindredacteur van een vriendenboek ook heel blij van. Met een vriendenboek als cadeau zit je echt altijd goed 😊.

3. Vriendenboekjes zijn er voor het leven

Het kan een keer zoekraken tijdens een verhuizing een vriendenboekje, maar de meesten van ons zullen hun vriendenboekjes van vroeger nog wel hebben en ook nog wel eens doorbladeren. Niets ten nadele van een bosje bloemen, een fles wijn of een heerlijk doos bonbons, altijd leuk om cadeau te krijgen. Maar…..het verdwijnt. Een vriendenboek bewaar je echter echt je leven lang.

4. Vriendenboekjes zijn zo persoonlijk en liefdevol

In een vriendenboek stop je tijd en aandacht. En wat is er nou mooier dan dat iemand iets doet speciaal voor jou, iets persoonlijks over en voor jou schrijft. Dat is toch heerlijk. Een vriendenboek is een prachtige manier om speciale aandacht te geven aan een dierbaar persoon. Dat was vroeger zo en nu nog steeds. Een vriendenboek daar spat de liefde en vriendschap vanaf.

5. Ingevulde vriendenboekjes worden alleen maar leuker en dierbaarder

Leuk hè dat vriendenboekje van vroeger. Misschien nu nog wel leuker dan destijds. Datzelfde geldt ook nu steeds, hoe langer je een vriendenboekje hebt hoe leuker het eigenlijk wordt. De afscheidsboekjes die door leerlingen van groep 8 worden gemaakt zijn nu al een hit, wat denk je hoe dat zal zijn over 25 jaar? Of het vriendinnenboek dat is gemaakt voor een babyshower? Over 30 jaar is het toch heel bijzonder als de baby van toen door dit vriendenboekje bladert en dat geldt eigenlijk wel voor alle thema’s, van huwelijk tot afscheid collega.

Al zin om aan de slag te gaan met een vriendenboekje voor een volwassene?

Registreer je hier en kijk rustig rond naar alle mogelijkheden. Je kunt alles uitproberen. Bekijk tussendoor de preview en je ziet hoe je vriendenboek er in het echt uit gaat zien. Veel plezier met het maken van jullie vriendenboek en mocht je vragen hebben, wij helpen je graag en snel.

Voorbeelden online vriendenboekjes

Op onze boekengalerij kun je voorbeelden van ingevulde vriendenboeken bekijken. Blader ze op je gemakje door en bekijk de mogelijkheden.

Voorbeelden vriendenpagina’s vriendenboek

vriendenboekje babyshower

babyshower baby shower organiseren ideen cadeau vriendenboekje vriendenboek

voorbeeld vriendenboekje verjaardag 40 jaar

40 jaar verjaardag cadeau vriendenboek vriendenboekje

voorbeeld vriendenboekje huwelijk

huwelijk bruiloft cadeau vriendenboekje vriendenboek

 

vriendenboekje, tips

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media