fbpx
Skip to main content

JUF JOYCE: MIJN AFSCHEID VAN GROEP 8

Afscheid nemen bestaat wel

Juf Joyce, enthousiast en bevlogen leerkracht van groep 8, laat in haar vlogs zien hoe mooi het beroep van leraar is. In haar laatste vlog 'afscheid nemen bestaat wel' neemt ze ons mee naar ‘DE DAY’, de dag van het afscheid van haar 8e groepers. Maandag 5 juli, de dag die in het teken staat van de musical, afscheidscadeaus en voor elk kind een persoonlijke afscheidsspeech. Joyce, de trotse juf van 28 kinderen, zet haar kinderen heerlijk in het zonnetje. Een aanstekelijke vlog die het kijken waard is.

Afscheidsboek groep 8

Wat wij natuurlijk superleuk vinden, is dat ze samen met de kinderen in haar klas een afscheidsboek heeft gemaakt. Joyce had over onze afscheidsboeken gehoord van een collega-leerkracht en was gelijk verkocht. Het sprak haar aan dat je als leraar het boek echt samen met de kinderen kunt maken. De kinderen zijn er tenslotte oud genoeg voor. Ze kunnen zelf de vragen konden beantwoorden en de foto’s toevoegen. Dat maakt het vriendenboek heel persoonlijk, maar tegelijkertijd betekent het voor de leraar, zoals Joyce zegt ‘ook stukken minder werk’. De kinderen doen het tenslotte zelf.

Samen met de kinderen

Joyce was de eindredacteur van het vriendenboek, had de vragen gekozen, maar gaf, heel handig, ook gelijk aan welke foto’s de kinderen op de vriendenpagina zouden ‘moeten’ toevoegen. Voor de profielfoto was het de bedoeling dat ze een kleuterfoto kozen, de tweede foto een recente foto en de laatste een foto naar keuze. Het resultaat was een heerlijk vriendenboek als afscheidscadeau voor de juf en de kinderen (en ook vast een beetje voor de ouders).

Joyce zet de kinderen echt in het zonnetje

De avond van ‘de day’ was het tijd om te genieten van de musical. Na afloop werden alle kinderen door Joyce in de spotlights gezet. Elk kind werd op het podium gehaald en persoonlijk toegesproken. De teksten van hun vriendenpagina’s gebruikte ze als leidraad voor haar praatje. Uit de teksten haalde ze 3 woorden per kind (een eigenschap of iets wat bij het kind past), een quote en een aantal steekwoorden (bijvoorbeeld wat ze later wilden worden, welke superkracht ze graag zouden hebben, waar ze wonen of dat ze zichzelf als vader of moeder zagen in de toekomst. Een aantal kinderen had hun toekomst zelfs al aardig uitgestippeld 😊). Tijdens het praatje werd op een groot scherm een dia van het betreffende kind getoond met de steekwoorden en een foto hoe hij of zij erover 20 jaar uit zou zien. Dit tot grote hilariteit van alle aanwezigen. Top gedaan. Ben jij leerkracht van groep 8 en op zoek naar inspiratie? Kijk dan zeker de vlog van Joyce over Afscheid nemen bestaat wel

Juf Joyce vlogt over de afscheidsboeken groep 8 

Het gedeelte van de vlog waarin ze vertelt over de afscheidsboeken groep 8 mogen we van Joyce delen in onze blog. Hartstikke leuk om te kijken, zeker als je wilt zien hoe het vriendenboek er 'in het echt' uit ziet! Afscheid nemen bestaat niet? Jawel hoor!

Voorbeeld afscheidsboek groep 8

Lijkt het jou ook wat een afscheidsboek groep 8? Blader dan zeker door dit voorbeeldboek.

groep 8

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media