fbpx
Skip to main content

SINTERKLAAS DAT IS BEST EEN SPECIAAL FEEST

Bijna Pakjesavond

Het is bijna zover, tijd voor Pakjesavond. Door alle commotie zou je het wel eens vergeten, maar het Sinterklaasfeest is eigenlijk best een heel speciaal en positief feest; voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. Een feest waarbij aandacht voor elkaar heel belangrijk is.

8 redenen waarom het Sinterklaasfeest speciaal is

1. Aandacht voor elkaar

Tuurlijk de cadeaus zijn leuk, maar wat het feest zo bijzonder maakt zijn toch de gedichten en surprises. Je bent er niet alleen met het kopen van een cadeautje. Daarna moet het ‘echte werk’ nog beginnen. Knutselen aan een surprise en een persoonlijk gedicht maken, dat kost allemaal best wat tijd. Je moet vaak echt wel even nadenken over wat ‘jouw lootje’ het afgelopen jaar heeft meegemaakt, wat zijn of haar eigenaardigheden en gewoontes zijn en of degene nog een beetje domme fouten heeft gemaakt (ja graag!). Dat alles moet je dan ook nog eens verwerken in je surprise of gedicht. Maar juist die extra moeite maakt het feest zelf zo bijzonder. Niet de cadeaus staan centraal, maar de aandacht voor elkaar is het allerbelangrijkste.

2. Aandacht voor elk cadeau

Als je wel eens kerst hebt gevierd in het buitenland dan is het je misschien opgevallen dat de cadeaus relatief snel worden uitgepakt en dat er vaak niet eens op elkaar wordt gewacht. Iedereen is bezig met z’n eigen cadeaus. Het Sinterklaasfeest is wat dat betreft compleet anders. Voor elk cadeau, gedicht en surprise wordt de tijd genomen. Surprises worden bewonderd, om gedichten wordt gelachen en elk cadeau wordt bekeken.

3. Lachen gieren brullen

Vooral de gedichten zorgen vaak voor de nodige hilariteit. Tijdens Sinterklaasavond mag je elkaar op de hak nemen en dat staat garant voor veel plezier.

4. Geen sjiek diner

Ben je met kerst druk bezig om een lekker diner in elkaar te flansen en de tafel feestelijk te dekken, met Sinterklaas is dat echt geen must. Een lekkere stamppot, een pan goulash of erwtensoep is meer dan prima. Het gemak staat voorop. En die pan…. Die mag gewoon op tafel 😊.

5. Sinterklaas lekkernijen

Geen sjiek diner maar geen sinterklaasfeest zonder kruidnoten, pepernoten, suikerbeesten, chocoladeletters, speculaaspoppen, taaitaai, chocolade muizen, kikkers en munten, banketletters, schuimpjes of marsepein. Heerlijk strooi- en snoepgoed speciaal voor het Sinterklaasfestijn.

6. Kleding informeel

Wil je met Kerst nog wel eens uitpakken met een nieuw kapsel, een gloednieuwe jurk of een mooi jasje, dat is voor Pakjesavond niet nodig. Je kunt prima een spijkerbroek en trui aan. Comfortabel is belangrijker dan netjes.

7. Vrienden én familie

Kerst wordt meestal doorgebracht met de familie. Met Sinterklaas hoeft dat niet persé. Vriendengroepen vieren ook vaak samen Sinterklaas (soms een keer met de familie én een keer met vrienden 😊). Dobbelen om cadeautjes is zo’n avond een populaire bezigheid of lekker samen eten en een film kijken.

8. Heerlijk avondje

We zingen niet voor niets al jaren ‘het heerlijk avondje is gekomen’. Pakjesavond is een avond waar het woord gezelligheid helemaal bij past, het is een feel good avond voor jong en oud. Een avond vol aandacht en warmte voor elkaar.

Wij wensen iedereen een gezellige en heerlijke Sinterklaasavond toe.

PS Ben je op zoek naar een cadeau waarbij aandacht centraal staat? Wat vind je van een vriendenboek, samen met al je vrienden of met de hele familie?

voorbeeld vriendenpagina familieboek

familieboek reunie herinnering cadeau familiebijeenkomst

voorbeeld vriendenpagina vriendenboek met vriendenvriendenboekje vriendenboek voor jong en oud

feestdag

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media