fbpx
Skip to main content

BEN JIJ GEBOREN IN DE FEESTMAAND DECEMBER?

December, een speciale geboortemaand

Ben jij een december baby? Of wordt jouw baby in december geboren? Het is een bijzondere en speciale geboortemaand, wij vertellen je er graag wat meer over. Geboren in december is nl. best speciaal én zeldzaam!

1. December-jarigen zijn zeldzaam

Volgens het CBS zijn er elke dag gemiddeld ruim 47 duizend mensen jarig. Van die 47 duizend zijn bijna 41 duizend in Nederland geboren. Het aantal jarigen (geboren in Nederland) is het hoogst in september (42,3 duizend per dag) en het laagst in december (38,7 duizend per dag).

2. Geboren in de maand met de meeste familiefeesten

December is een heerlijke feestelijke maand met Sinterklaas, de beide kerstdagen en oudejaarsdag. Als december-jarige kan je verjaardag daardoor wel eens een beetje in de verdrukking komen. De familie komt vaak al één of twee keer bij elkaar, iedereen is druk, druk, druk en daar komt dan ook nog eens een keer een verjaardag bij. Ben je op 16 december geboren dan schijn je al helemaal pech te hebben. Volgens Brits onderzoek is dat echt de allerallerslechtste dag van het jaar om jarig te zijn; Iedereen is al bezig met de feestdagen en de kerstvakantie, het geld gaat op aan kerstcadeaus, er zijn borrels en het weer zit vaak ook nog eens niet mee. Ken jij iemand die in december jarig is, en met name op de 16e, vergeet dan vooral niet hem of haar te feliciteren met een leuke kaart (én nee niet combineren met een kerstkaart omdat dat zo handig is) of een leuk presentje (en het liefst niet in Sinterklaas of kerstpapier verpakt 😊). Iedereen vindt het toch leuk als er aan zijn of haar verjaardag wordt gedacht?

3. Geboren in december

Heel wat bekende artiesten zijn geboren in de feestelijk decembermaand, waaronder Brad Pitt, Taylor Swift, Denzel Washington, Jack van Gelder, Huub Stapel, Herman Finkers, Annie Lennox, Donny Osmond, Sheila E, Jan Rot, Judi Dench, Tracey Ullman, Val Kilmer, Darryl Hannah, Jaap van Zweden, Ralph Fiennes, Marc-Marie Huijbregts, Antoinette Hertsenberg, Theo Maassen, Sinéad O’Connor, Marco en Leontine Borsato, Toine van Peperstraten, Wolter Kroes, John Williams, Beau van Erven Dorens, Richard Krajicek, Kasper van Kooten, Anita Doth, Barry Atsma, Jude Law, Frans Bauer, Kristel Verbeke, Armin van Buuren, Katie Holmes, John Legend, Christina Aguilera, Victoria Koblenko, Britney Spears, Khalid Boulahrouz, Lucy Liu, Lara Stone, Hind, Yes-R, Kiki Bertens, Jan Smit en Miley Cyrus!

4. Geboortebloemen hulst en narcis

December heeft twee prachtige geboortebloemen, de feestelijke groene hulst met de rode besjes en de witte narcis. Hulst symboliseert de ‘wens voor huiselijk geluk’ en de narcis voor de wens ‘dat je geliefden blijven zoals ze zijn’. Klinkt toch allemaal erg warm en gezellig voor de feestmaand december.

5. Boogschutters en Steenbokken

December-geborenen voor 22 december hebben als sterrenbeeld boogschutter en vanaf 22 december zijn het steenbokken. Boogschutters staan bekend als positief, krachtig, genereus, idealistisch en humoristisch. Boogschutters hebben de neiging om openhartig te zijn. Steenbokken zijn meer behoudend, ambitieus, gedisciplineerd, geduldig én vindingrijk.

6. Geboortesteen Turkoois

Turkoois is één van de oudste en bekendste edelstenen. De kleuren variëren van blauw tot groen. Vanaf de oudheid tot op de dag van vandaag schrijven mensen speciale krachten toe aan turkoois. Turkoois wordt gezien als geneeskrachtig en beschermend. De steen staat ook symbool voor succes en ontspanning. Wie in december is geboren is dan ook vaak succesvol en heeft de ambitie om nieuwe dingen te proberen of plaatsen te bezoeken die nog nooit zijn bezocht. Reizen is dan ook belangrijk voor mensen die in december zijn geboren.

7. Geboortekleur Pagode Blauw

Pagode Blauw is de kleur van de maand december. Het is een diepzinnige en meditatieve kleur die staat voor wijsheid, waarheid en visie.

8. lekker vroeg opstaan

Misschien komt het wel door de donkere wintermaanden, maar onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die in de herfst en winter geboren zijn vaker ochtendmensen zijn. Ze zijn ‘vroeg uit de veren’ terwijl de rest van ons zich nog lekker een keertje omdraait.

9. Meer linkshandige mannen

Jongens baby’tjes die in november, december en januari worden geboren hebben meer kans om linkshandig te zijn. Wetenschappers weten niet precies waarom dit zo is, maar vermoeden dat ook dit iets te maken met het extra zonlicht dat de moeder krijgt tijdens de zwangerschap.

10. Favoriete beroep….tandarts

In Engeland heeft men onderzoek gedaan naar het verband tussen een geboortemaand en een beroep. En zowaar het schijnt te bestaan. Volgens die studie, hebben baby’s geboren in de maand december meer kans om tandarts te worden!

11. Niet zo snel geïrriteerd

Onderzoek heeft aangetoond dat baby’s die in de winter zijn geboren beduidend minder last hebben van stemmingswisselingen en driftbuien dan baby’s die in de zomermaanden worden geboren. Dat is toch wel heel fijn in de drukke decembermaand!

Cadeau voor een jarige of een babyshower in December?

Geef de jarige job, zeker in deze tijd, wat extra aandacht en geef hem of haar een eigen vriendenboek. Wedden dat dat heel erg zal worden gewaardeerd! Een zwangere vriendin en geen babyshower? Maak samen met alle vriendinnen een prachtig babyshower vriendinnenboek of een geboorteboek. Geheid een succes!

40 jaar vriendenboek vriendenboekje vriendenpagina

babyshower_baby_shower_organiseren_ideen_cadeau_vriendenboek_vriendenboekje

verjaardag, babyshower

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media