fbpx
Skip to main content

REGEN? 12 ACTIVITEITEN VOOR ALS HET REGENT

Niet bang voor een beetje regen?

Na heel veel zonneschijn….eindelijk regen. Wat zijn we er blij mee. Binnen zitten? Nee hoor, buiten is het ook, met regen, hartstikke leuk. Als je er maar zin in hebt. De Amerikaanse zanger Roger Miller omschrijft het mooi "Some people walk in the rain, others just get wet". Ben jij niet bang voor een beetje regen en ga je juist dan graag naar buiten? Lees dan onze tips voor de gaafste regenactiviteiten. Veel van deze activiteiten zijn superleuk om samen met je kinderen te doen, maar laat je als volwassene er vooral niet van weerhouden om lekker mee te doen!

MAAK EEN MODDERTAART

Regenachtige dagen zijn perfect om moddertaarten te maken, in de zandbak of op het strand. De aarde is lekker zacht en makkelijk om te kneden of in vormpjes te doen. In plaats van de zandbakvormpjes kun je ook (oude) pannen, schalen, emmers of een taartvormen gebruiken. Vergeet niet om je mooie moddertaart te versieren met bloemen, bladeren, schelpjes, stokjes, stenen of maak er met een stokje tekeningen in.

regen cake

REGENDRUPPELS VANGEN

Zet flessen, potten, pannen, plastic bakjes of lege blikken van verschillende groottes in de regen en raadt samen met je kind(eren) welke het eerst vol is. Zet in één van de potten of pannen een meetlat en kijk hoeveel regen er in een, 5 minuten, een kwartier of een uur bijkomt. Duurt het wachten te lang? Vang tussendoor regendruppels met je tong. Vindt ieder kind leuk en jij misschien ook stiekem nog wel!

WANDELEN IN DE NATUUR

Regenkleding en laarzen aan en lekker wandelen in het bos, op de heide of het strand. Alles ruikt lekker fris, het groen is nog groener en je komt letterlijk opgefrist weer thuis.

SINGIN’ & DANCIN’ IN THE RAIN

Voor iedereen die lef heeft en het niet uitmaakt dat anderen naar je kijken: ga net als Gene Kelly met je paraplu naar buiten en zing en dans in de regen.

I'm singing in the rain
Just singing in the rain
What a glorious feelin'
I'm happy again
I'm laughing at clouds
So dark up above
The sun's in my heart
And I'm ready for love
Let the stormy clouds chase
Everyone from the place
Come on with the rain
I've a smile on my face
I walk down the lane
With a happy refrain
Just singin',
Singin' in the rain

FOTOGRAFEREN in de regen is NOG LEUKER

Pak een (waterdichte) camera en maak foto’s in en van de regen. Fotografeer de natuur of maak foto’s van je kinderen, familie of vrienden die buiten plezier hebben. Alles ziet er extra mooi uit met die regendruppels.

regen fotograferen

LUISTER EN KIJK naar de regen

Let op het geluid, proef de regendruppels, ruik, voel, kijk naar de regen. De ultieme mindfulness training.

TEKENEN OP HET STRAND

Pak een stokje en tekenen of schrijven maar. Het natte zand is daar een prachtige ondergrond voor. En vergeet niet een mooie foto van je kunstwerk te maken.

regen tekenen in het zand

STROMEND WATER

Ga naar een beek, rivier, stroompje en kijk hoe het water beweegt. Gooi takjes of blaadjes in het stromende water en zie hoe snel deze wegdrijven. Of maak je eigen bootje van papier of stukjes boomschors.

regen bootje meisje

SWIMMIN’ IN THE RAIN

Pak je zwemspullen, ga naar de zee of een buitenzwembad, en ga heerlijk zwemmen. Nat ben je al, het water is waarschijnlijk verrassend warm en het is ongetwijfeld lekker rustig.

PLASSEN WATER

Om een plas heen lopen? Doe het eens anders, loop er doorheen, spring in het water of probeer er eens overheen te springen.

REGENMUZIEK

Alle potten, pannen, blikken en plastic bakjes vol. Draai ze om en laat de regen er lekker op plensen en je hebt je eigen regenmuziek. Hoe harder het regent, des te beter.

maak samen een vriendenboekje

Kies samen met je kind een mooie achtergrond uit voor het vriendenboekje, selecteer vragen (of laat je zoon of dochter ze zelf bedenken) en stuur alle vriendjes en vriendinnetjes een uitnodiging om een vriendenpagina in te vullen. Daarna voeg je leuke sfeerbladen toe en maak je het vriendenboekje van je kind af met zijn of haar favoriete foto's. Hebben alle kinderen de vriendenpagina's ingevuld dan kun je het vriendenboek bestellen en gaan wij er een supermooi boek van maken!

dino vriendenboekje

REGENBOOG

Teken met uitwasbare viltstiften of (stoep)krijt op aquarel papier een regenboog. Leg de tekening het in de regen en kijk wat er gebeurt.
Als je thuis komt is het tijd voor een welverdiende beker warme chocolademelk mét slagroom en natuurlijk lekker nagenieten van alle leuke foto’s.

Veel plezier!

vrije tijd

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media