fbpx
Skip to main content

UPDATE TIJDLIJN CORONA 2021 VRIENDENBOEK

Januari 2020, eerste persberichten over corona

6 Januari 2020 plaatste Nos.nl een eerste bericht over corona: 'vermoedelijk is het een vorm van griep, maar het is zelfs niet zeker dat het om een virusziekte gaat'. Het nieuwe jaar, het mooi klinkende 2020, was nog piepjong toen we voor het eerst hoorden over een uitbraak van een griepachtig virus in de Chinese stad Wuhan. Was de uitbraak in Wuhan was nog een beetje de ‘ver van mijn bed show’, Italië kwam toch al een stukje dichterbij. Toen op 27 februari de eerste besmetting in Loon op Zand bekend werd, nam de aandacht voor het virus zienderogen toe. Binnen een paar weken volgden drastische maatregelen; half maart moesten scholen, restaurants en cafés in Nederland hun deuren sluiten en niet veel later volgden contactberoepen als kappers. Leek het vorig jaar zomer weer beter te gaan, in het najaar van 2020 waren we weer terug bij af. Inmiddels overheerst corona onze levens al een kleine twee jaar. We zijn tegen wil en dank gewend geraakt aan beperkingen, lockdowns, mondkapjes, thuiswerken, persconferenties van Mark en Hugo, heftige discussies over vaccineren en talkshows die volledig in het teken staan van corona. 

Vraag klanten om tijdlijn covid-19

Vorig jaar al kregen wij het verzoek van onze klanten om een tijdlijn corona te maken die men kon toevoegen aan een vriendenboek. De tijdlijn geeft een overzicht van de belangrijkste ‘corona-gebeurtenissen en beslissingen’ en dat werd en wordt waardevol gevonden omdat covid-19 onlosmakelijk is verbonden met deze tijd. Aan de afscheidsboeken voor groep 8 bijvoorbeeld werden de tijdlijnen afgelopen zomer veelvuldig toegevoegd. Logisch, want als deze kinderen over 20 jaar hun afscheidsboek doorbladeren en terugdenken aan hun jeugd, dan herinneren zij zich maar al te goed dat hun laatste twee schooljaren werden overheerst door coronamaatregelen
 
Het is overigens maar goed dat we vorig jaar niet wisten hoe vaak we de tijdlijn weer moesten bijwerken. Deze zomer voegden we aan de tijdlijn nog vrolijk toe: 26 juni alles mag bijna weer op anderhalve meter. We dachten, maar hoopten misschien vooral, dat dat de laatste update van de tijdlijn zou zijn. Inmiddels zijn we weer volop ingehaald door de realiteit. 

Tijdlijn corona wordt na elke persconferentie bijgewerkt

Als je onze corona tijdlijn bekijkt zul je ongetwijfeld ook merken hoeveel je alweer bent vergeten. Wat weet jij nog van de afgelopen 22 corona maanden? Op het moment dat wij deze blog schrijven zijn de sfeerbladen met de tijdlijn over corona tot en met 6 november 2021 bijgewerkt. Komt er een nieuwe persconferentie dan volgt er weer een update. Heb je al een tijdlijn geplaatst in je vriendenboek dan wordt deze automatisch bijgewerkt als wij een update doorvoeren. Onze corona tijdbalken zijn bijzonder als toevoeging aan je vriendenboek, maar je mag ze natuurlijk ook gewoon op onze website bekijken.
 
Wij wensen iedereen sterkte met en… wees een beetje lief voor elkaar.

TIJDLIJN CORONA 2020 EN 2021

tijdlijn corona covid 19 2020 voor in je vriendenboek afscheidsboek groep 8

tijdlijn corona covid 19 2021 voor in je vriendenboek afscheidsboek groep 8

Corona woorden sfeerblad

Door corona hebben we te maken gekregen met heel veel nieuwe woorden. Onlangs werd bekend dat aan de 16e editie van de Dikke van Dale de nodige coronawoorden zijn toegevoegd: anderhalvemetersamenleving, coronaveilig, Covid, knuffelcontact, superverspreider, testsamenleving en viruswappie zijn nieuwkomers in het bekende woordenboek. Naast de jaaroverzichten kun je bij ons ook onderstaand sfeerblad met de opvallendste coronawoorden toevoegen. Supersimpel, met één muisklik in je vriendenboek!
woorden corona woordenboek
 

tips, corona , sfeerbladen

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media