fbpx
Skip to main content

NOOIT TE LAAT EN NOOIT TE OUD VOOR

'Nooit te oud om te leren. Waarom dan zo vroeg beginnen' 

het broertje van Loesje

Wat is oud? Ben je 20 dan vindt 40 jaar al aardig middelbaar en 50? Jee dat is al helemaal stokoud. Maar op het moment dat je 50 wordt dan voel je nog hartstikke jong en denk je 80, dat is pas oud. Ach leeftijd, het is maar een getalletje zegt men wel eens. Een cliché waar misschien toch wel de nodige waarheid in zit. De vader van voormalig basketballerspeler Michael Jordan zei ooit dat het nooit te laat is om te doen wat je graag wilt doen omdat je nooit weet wat je kunt bereiken totdat je het hebt geprobeerd: ‘My father used to say that it's never too late to do anything you wanted to do'. And he said, 'You never know what you can accomplish until you try’. Ook Narnia Schrijver C.S. Lewis was van mening dat je nooit te oud bent voor nieuwe uitdagingen en dromen: ‘You are never too old to set another goal or to dream a new dream’. De wereldberoemde Italiaanse kunstschilder, beeldhouwer, architect en dichter Michelangelo gaf zelfs aan dat hij op zijn 87e nog steeds aan het leren was. En zij zijn niet de enigen. Het is nooit te laat en je bent nooit te oud voor datgene wat jij graag wilt doen of meemaken in het leven. 

9 x Inspiratie nooit te oud en nooit te laat voor

Je droombaan

Het levende bewijs is 90-plusser Barbara Beskind. Als kind droomde ze van een baan als uitvinder. In 1989 ging ze officieel met pensioen. Toen ze 89 was zag ze op tv een interview met David Kelly, de CEO van het bedrijf IDEO. Barbara besloot IDEO een brief te schrijven, waarin ze haar diensten als ontwerper aanbood. Ze werd aangenomen en ging aan de slag als conceptueel ontwerper gespecialiseerd in productoplossingen voor ouderen. Barbara: ‘Ouderen brengen ervaring mee die je niet kunt onderwijzen’.

Een tatoeage

Een tattoo echt iets voor jongeren? Nee hoor Ouderen en tatoeages gaan prima samen. Dat laat het boek 'TattooAge. Nooit te oud' wel zien met foto’s van 65-plussers met een tatoeage. 

De slappe lach

Buikpijn van het lachen? Niet kunnen stoppen terwijl je midden in de les zit? We kennen het allemaal. Lachen zorgt bij ons allemaal, hoe jong of oud we ook zijn, voor extra gelukshormonen, het werkt pijnstillend en het is ook nog eens hartstikke gezond; het verlaagt je bloeddruk en je verbrandt ook nog eens 25% meer calorieën dan normaal. 

een feestje

Plezier hebben met vrienden? Samen lachen, praten, lekker eten en misschien dansen? Je bent echt nooit te oud om plezier te hebben. Kijk maar eens naar deze mijnheer.

Een beugel

Vroeger zag je toch echt alleen kinderen en pubers met beugels, maar tegenwoordig zie je ook regelmatig volwassenen met een beugel. Ben je ouder en mocht je een beugel overwegen? We hebben het opgezocht er is geen leeftijdsgrens 😊.

Leren

Studeren of iets nieuws aanleren is echt niet alleen voor jongeren weggelegd. Of je Spaans wilt leren of misschien wel beeldhouwen, je wilt laten bijscholen voor je werk, iets nieuws leren is altijd leuk en goed. Je doet nieuwe ervaringen op, leert nieuwe mensen kennen en je hersenen blijven scherper en jonger.

Je eigen bedrijf

Altijd al je eigen boekwinkel willen starten, een bed & breakfast, misschien een kookschool of aan de slag als mindfulnesscoach? Uit onderzoek blijkt  dat 50-plussers uitermate geschikt zijn om een eigen bedrijf te beginnen. Ze hebben ervaringen en veel contacten, weten wat er te koop is in de wereld, een goed basis voor je eigen onderneming.

sport

Ter illustratie en inspiratie: de Poolse Stanislaw Kowalski liep als 105-jarige in juni 2015 de 100 meter in 34,5 seconden ijdens de Poolse veteranenkampioenschappen. En wat vind je van deze 91-jarige dame?

Een vriendenboekje

Inderdaad je bent nooit te oud voor een vriendenboekje. We zijn als vriendenboeken bedrijf misschien wat bevooroordeeld, maar hoe oud je ook bent een vriendenboek is altijd een goed idee. Een vriendenboekje is als kind hartstikke leuk en spannend maar ook als je ouder bent is een vriendenboek heerlijk om cadeau te krijgen of cadeau te doen. Of je nu 10, 30, 50 of 100 bent een vriendenboek is echt een boek om je leven lang van te genieten.

65 jaar verjaardag cadeau vriendenboek

65 jaar verjaardag vriendenboek vriendenboekje cadeau

 

vriendenboekje maken , pensioen , jubileum, verjaardag, tips

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media