fbpx
Skip to main content

Cadeau voor dierbare met dementie; boek met herinneringen

Herinneringen ophalen helpt

Mensen die lijden aan dementie vergeten veel, maar herinneringen aan vroeger hebben ze vaak nog wel. Als jij een dierbare hebt die lijdt aan dementie dan weet je waarschijnlijk wel dat het helpt om samen herinneringen op te halen. Praten over vroeger is een positieve afleiding, het geeft zelfvertrouwen, helpt ontspannen en kan fijne gevoelens oproepen. Herinneringen ophalen is dan ook een hele mooie en positieve manier om contact te maken met een dierbare met dementie.

Vriendenboek, een brug naar het verleden

Een vriendenboek, ingevuld door familie en vrienden, helpt je bij het ophalen van al die herinneringen. De foto’s, de antwoorden op de vragen zorgen ervoor dat je samen kunt genieten van al die mooie momenten uit het verleden. Een vriendenboek kan de start zijn van een heel fijn en warm gesprek, een gesprek waar jij misschien later met een goed gevoel aan terug denkt. Het vriendenboek is een mooi boek voor familie en vrienden, maar ook verzorgers en begeleiders zullen er baat bij hebben. Zij leren een patiënt met dementie op deze manier nog beter kennen.

Vriendenboek, een verbinding naar het heden

Een vriendenboek is het verhaal van iemands leven, een schatkamer aan herinneringen van familieleden, vrienden, buren en misschien oud-collega’s. Met een vriendenboek realiseer je dat er, ondanks de moeilijke tijden, heel veel mooie momenten zijn geweest. Momenten waar je nog steeds samen van kunt genieten. Met een vriendenboek eer je het leven van je dierbare.

Lees ook onze blog ‘help herinneren’.

voorbeelden vriendenpagina's vriendenboek dementie - Alzheimer

Jij kiest: designs, letterfonts, letterkleur, onderstrepen, vetgedrukt, centreren. Lees hier alles over onze nieuwe software.

cadeau alzheimer dementie fotoboek vriendenboek

cadeau alzheimer dementie vriendenboek fotoboek

Tip: we hebben heel veel mooie designs waar je uit kunt kiezen, maar ook een effen kleur zoals goud of blauw is mogelijk. Wil je liever een eigen ontwerp of afbeelding als achtergrond design? Voor de omslag, de vriendenpagina's of voor de fotobladen? Ook dat is mogelijk en ook nog eens heel simpel! Je kunt hier lezen hoe gemakkelijk en speciaal dat is.  

Wil je graag zien hoe een compleet vriendenboek eruit kan zien? Bekijk dan onze voorbeelden van vriendenboeken. We laten je graag zien hoe mooi onze vriendenboeken zijn.

Help herinneren ♥ Herleef herinneringen

Terug naar thema's

Tags: dementie alzheimer .

Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media