fbpx
Skip to main content

ALLERMOOISTE CADEAU VOOR MEDEWERKERS

en.. ook nog eens het perfecte visitekaartje voor het bedrijf

Een medewerker of collega die met pensioen gaat, een andere baan heeft, een jubileum viert, in het huwelijksbootje stapt of die misschien een steuntje in de rug hard kan gebruiken… met onze vriendenboeken als cadeau zit je als bedrijf altijd goed. Eigenlijk meer dan goed, een vriendenboek is een persoonlijk, dierbaar en warm cadeau, een bewaarboek, een cadeau voor het leven én het perfecte visitekaartje voor je bedrijf. Wij leggen je graag uit waarom.

vriendenboek het ultieme cadeau voor medewerkers | 10 redenen

1. Een vriendenboek toont betrokkenheid 

Je maakt met alle collega’s samen een vriendenboek voor een feestelijke gelegenheid of juist als een medewerker het wat moeilijker heeft. Zonder nou gelijk klef te worden, maar degene die je met een vriendenboek verrast weet gelijk dat er echt over hem of haar is nagedacht en dat er door alle collega’s aandacht is besteed aan het cadeau. Er is tijd in gestopt en dat voelt gewoon goed. Voor degene die het vriendenboek ontvangt, maar ook voor jezelf als gever. Positieve aandacht is misschien wel het mooiste cadeau dat je kunt geven en ontvangen.

2. Een vriendboek is het allerpersoonlijkste cadeau dat je als bedrijf kunt geven

De belangrijkste voorwaarde voor het ultieme cadeau? Hoe vaak hoor je niet, een cadeau dat moet vooral persoonlijk zijn. Goed om te weten, maar eerlijk is eerlijk dat maakt het vaak nog lastiger. Veel persoonlijker dan een vriendenboek krijg je het echter niet snel. De vragen die je zelf mag bedenken (of kiezen uit onze vragenlijst), de antwoorden die van iedereen anders zijn, de foto’s (extra leuk is dat het vaak foto’s zijn die de ontvanger van het boek nog nooit heeft gezien), alle collega’s samen in één boek. Het is ‘one of a kind’.
 
Weetje: uit onderzoek blijkt dat collega’s een persoonlijk cadeau het allermeest waarderen! Een persoonlijk cadeau wordt zelfs veel beter gewaardeerd dan een onpersoonlijk duur cadeau. 

3. Aan een vriendenboek kan iedereen een bijdrage leveren

Collega’s die op een andere afdeling, locatie of misschien zelfs in het buitenland werken betrekken bij een cadeau is vaak (te) lastig. Ook corona met het vele thuiswerken maakt het niet echt gemakkelijker. 
 
Gaat je collega met pensioen en heeft hij of zij lange tijd samengewerkt met collega’s die het bedrijf inmiddels hebben verlaten? Ook deze oud-collega’s kun je uitnodigen voor een bijdrage aan het vriendenboek. Wedden dat degene voor wie je het vriendenboek maakt dat heel erg waardeert.  

4. Visitekaartje voor je bedrijf 

Je kunt bij ons kiezen uit heel veel designs, inmiddels meer dan 500, een effen kleur via ons handige kleurenpalet…. of je kunt je eigen ontwerp uploaden als achtergrond van het vriendenboek. Dat bedrijven en organisaties daar enthousiast over zijn zien we dagelijks in de praktijk want er wordt veel gebruik van gemaakt. Wil jij ook dat het vriendenboek de ‘look’ heeft van jullie bedrijf of organisatie? Dan kun je heel gemakkelijk, zonder meerkosten, gebruik maken van deze mogelijkheid. Dit kan zowel voor de omslag als voor de vriendenpagina’s als voor de fotobladen. Werkt er in jullie bedrijf een designer? Dan wil diegene vast wel een mooi ontwerp maken. Maar ook als er geen professionele designer werkt kun je deze gave tool gebruiken. Via het veelal gratis programma canva kun je heel simpel een ontwerp maken, maar je kunt natuurlijk ook een foto van jullie gebouw, collega, team, producten of logo uploaden. Het mooie is dat je een apart ontwerp kunt uploaden voor de omslag en voor de inhoud van het boek. Zo wordt je boek wel heel persoonlijk en echt een visitekaartje voor jullie bedrijf of organisatie. Een uitgebreide uitleg vind je hier.

5. Van luxe tot zeer luxe

Onze vriendenboeken zijn er in twee verschillende formaten; 20x20 cm en 30x30 cm. 20x20 Cm is een mooi formaat, handig om mee te nemen en het past perfect in de boekenkast. Wil je een echte eyecatcher, dan kun je kiezen voor een vriendenboek in formaat 30x30 cm. Pak de liniaal er maar bij dat is een flink formaat. Het is geen vriendenboekje, maar een echt vriendenboek. Letterlijk een cadeau van formaat. Daarnaast kun je kiezen uit een spiraalbinding of een gebonden boek. Beide boeken hebben een harde kaft. Wij werken voor deze vriendenboeken samen met drukkerij Telstar Print, die al meer dan 25 staat voor de hoogste kwaliteit drukwerk. Dat onze klanten dat ook vinden blijkt wel uit het feit dat wij een 9.6 scoren voor kwaliteit. Vast duur denk je dan? Nou dat valt eigenlijk reuze mee voor zo’n prachtig cadeau. Deel je het bedrag met collega’s dan betaal je rond de 2 Euro per collega.

6. Een cadeau voor het leven

Niets ten nadele van een bosje bloemen, een cadeaukaart, een fles wijn of een lekkere doos bonbons, altijd leuk om cadeau te krijgen. Maar…..het verdwijnt. Geef je een vriendenboek dan weet je zeker dat degene die het cadeau krijgt het vriendenboek voor altijd bewaart en er nog heel lang en vaak van geniet. Over 20 jaar wordt een vriendenboek nog steeds wel eens doorgebladerd en wordt er teruggedacht aan ‘die goeie ouwe tijd’. Toch leuk dat je dan als bedrijf ook weer aandacht krijgt toch?

7. Een vriendenboek wordt gezien

Geef je een medewerker een vriendenboek cadeau dat weet je geheid zeker dat degene het vriendenboek vaak laat zien aan anderen. Niet alleen aan collega’s, maar ook aan vrienden, familie, buren en bekenden. Er is niemand die niet trots is op het feit zo’n gaaf cadeau te ontvangen en terecht. Wat we in bovenstaande alinea al zeiden, toch leuk dat je dan als bedrijf ook aandacht krijgt. Overigens nog een reden om voor een persoonlijk design te kiezen. 

8. Ruilen is niet nodig

Bonnetjes bewaren, want misschien moet je cadeau worden geruild omdat iemand het al heeft of omdat degene niet super enthousiast is. Het mooie van jullie vriendenboek is dat het uniek is. Zelfs iemand die alles al heeft… zeker weten een vriendenboek van collega’s heeft hij of zij niet. Een bonnetje bewaren om te declareren, ja dat is handig. Maar om te ruilen, nooit. Een vriendenboek is altijd een schot in de roos 😊. 

9. Je doet het samen

Vaak regelt één persoon een cadeau en ‘merken’ de andere collega’s het wel. De betrokkenheid is wat minder. Een vriendenboek is een teamproject, iedereen kan meedoen en dat is hartstikke fijn. Samen de voorpret van het maken, alvast naar de preview kijken hoe het boek eruit komt te zien, op zoek naar leuke foto’s, herinneringen delen. Het is misschien geen officieel teambuildingproject, maar de saamhorigheid is vaak verrassend. 

10. De extra’s voor je vriendenboek

Je kunt aan onze vriendenboek met één muisklik een jaaroverzicht of sfeerblad toevoegen. Is een medewerker in 1980 bij jullie bedrijf aan de slag gegaan dan kun je een hartstikke leuk jaaroverzicht toevoegen. Ook sfeerbladen zijn, per thema, volop beschikbaar. Wil je extra pagina’s toevoegen waar relaties tijdens een receptie nog wat kunnen schrijven, ook dat kan.  Via de fotobladen kun je foto’s toevoegen, maar ook bijvoorbeeld collages, een teamfoto van alle collega’s of je eigen sfeerblad toevoegen.

voorbeeld sfeerblad vriendenboek

07 pensioen afscheid collega merci

voorbeeld jaaroverzicht vriendenboek

year 1990

voorbeelden vriendenpagina's

Nieuwsgierig naar een compleet vriendenboek, blader dan door één van onze online bladerboeken.
 
pensioen collega cadeau vriendenboek vriendenboekje
 jubileum collega cadeau vriendenboek vriendenboekje

Bij Vriendenboeken.nl helpen wij je graag

Veel plezier met het maken van het vriendenboek voor je medewerker. Mocht je vragen hebben, weet dan dat je ons altijd kunt benaderen. Wij helpen je graag en snel. Wij willen ook graag dat je vriendenboek perfect is en helemaal naar wens, want een vriendenboek dat wordt, zoals we al zeiden, een leven lang bewaard en nog heel vaak doorgebladerd. 
 

pensioen , jubileum, afscheid collega, zakelijk cadeau

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media