fbpx
Skip to main content

POPULAIRSTE MEISJESNAMEN 21e EEUW

Deze naam is al 22 jaar favoriet

Al jaren publiceert de Sociale Verzekeringsbank een overzicht van gekozen babynamen. De SVB keert de kinderbijslag uit en weet daarom precies welke namen populair zijn onder Nederlanders die net mama of papa zijn geworden. Nadat Emma de laatste 2 jaar op 1 stond als meest gekozen meisjesnaam, is dat het afgelopen jaar Julia geworden. 753 Babymeisjes kregen in 2021 de naam Julia, er werden 696 Mila’s geboren en ook Emma is onverminderd populair, deze naam werd 648 gekozen.
In totaal werden er in 2021 177.473 baby’s geboren, waarbij de jongetjes in de meerderheid waren. Er kwamen 90.943 jongetjes ter wereld en 86.530 meisjes. Dat zijn ongeveer tienduizend meer baby’s dan het jaar daarvoor.

Meisjesnamen van 2000 tot en met 2021

Altijd leuk om te zien welke namen het afgelopen jaar populair waren, maar wij waren nieuwsgierig of er sinds het begin van deze eeuw grote veranderingen zijn te zien. Is een naam die in 2000 favoriet was nog steeds een veel gekozen naam in 2021? Zijn er namen die het 22 jaar volhouden? De naam Sanne werd aan het begin van deze eeuw, vanaf 2000 tot en met 2007, veelvuldig gekozen, maar liefst zes keer topfavoriet en één keer op nummer twee. Overigens stond de naam Sanne al van 1997 op plek 1. Na 2007 zien we de naam Sanne niet meer in de top drie voorkomen. Kregen in het jaar 2000 nog 1093 meisjes de naam Sanne, het afgelopen jaar waren dat er nog ‘slechts’ 137 en staat Sanne op plek 117. Na Sanne kwam Sophie op nummer 1 en Sophie stond tot en met 2019 altijd in de top 3. De afgelopen twee jaar was dat respectievelijk plek 5 en 6. In de deze eeuw dus zeker een populaire meisjesnaam.

Emma Emma Emma

Van alle populaire meisjesnamen is Emma onverminderd populair. Stond de naam in 2001 al bij de top 3, 20 jaar later is dat nog steeds zo. Maar liefst 16 maal stond Emma in de top 3 van populairste namen.

Minder populair, maar niet minder leuk

In onderstaand overzicht tref je de top 3 meisjesnamen aan van deze eeuw. Maar ook de nummers 99 en 100 van de afgelopen 22 jaar hebben we toegevoegd. Namen die op de 99e of 100e plek staan worden ongeveer 150 keer gekozen. Nieuwsgierig hoe vaak jouw naam is gekozen in 2021 of heb je inspiratie nodig voor een babynaam, bekijk dan de lijst van het SVB.

de populairste meisjesnamen van deze eeuw de 21e eeuw

Cadeautip kraambezoek of babyshower

Is jouw zus, beste vriendin of dochter zwanger? Verras haar met een geboorte- of babyshower vriendinnenboek. Een vriendinnenboek voor een babyshower is uniek, persoonlijk, herkenbaar, grappig, lief en bovenal word je er heel blij van. De mama in spe, maar ook haar vriendinnen. Lijkt het je leuk om babyshower vriendenboek te maken voor je zwangere zus, vriendin of dochter? Bekijk dan onderstaande voorbeelden van vriendenpagina's of blader dan eens door onderstaand babyshower vriendinnenboek.

babyshower baby shower organiseren ideen cadeau vriendenboekje vriendenboek

babyshower baby shower organiseren ideen cadeau vriendenboek vriendenboekje

babyshower

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media